O decizie radicală

De la n-am auzit în viaţa mea de Internet, am trecut prin Internetul face parte din viaţa mea şi, fulgerător, la Internetul este viaţa mea.

Mai întâi au fost doar Netscape şi câteva locuri minunate (cum era acel radio din San Diego, unde dj-ul punea jazz în zorii zilei lui, răcorită de briza Pacificului, în timp ce aici înnoptam îngheţaţi de crivăţul Bărăganului). Apoi un „motor” de căutare. Site-uri din ce în ce mai multe, bookmarkuri, foldere. Primul blog. Al doilea. Un MySpace, acum abandonat – şi cu asta totul a început să accelereze cu adevărat. Contul de Twitter. Un Tumblr. Posterous. Facebook, sigur că da. Foursquare, Instagram, Waze, Flook, Youtube, Flickr, Vimeo, Y!M, Flipboard, Zite, Pulse, mailuri peste mailuri, şi continuă să se acumuleze, să se-nvârtejească pe computer, urmărindu-mă unde mă duc, în norul Internetului, acasă, la birou, pe mobil, pe laptop… Ştirile, bârfele, subiectele, emoţiile, îngrijorările, amuzamentele vin acum pe cablu sau, din ce în ce mai des, prin aer, wireless, transformându-mă şi pe mine, alături de miliarde de alţi semeni, în homo interneticus, noua creatură căreia i-a fost dat să stăpânească Pământul, Eterul şi toate Wi-Fi-urile pe care le poate găsi în jur.

Experiment: vreau să redevin doar homo sapiens, măcar pentru o zi. Măcar în acest weekend, dacă se poate. Tai Internetul, Twitterul, FB, tot. Tai perfuzia de reţele sociale, cârja web 2.0.

Ţineţi-mi pumnii. Ne-om reauzi, poate, dacă nu carecumva voi fi uitat parolele de admin până luni.

Articol din categoria: ACTUALITATE, ADVERTORIAL

17 comentarii Adaugă comentariu

 1. Atat doar ? Un weekend ?
  Ma asteptam sa anunti cu surle si trambite macar 1-2 saptamani acolo.

  0
  0
 2. #2 Comentariu nou

  Sevr@j scrie pe tine!

  :))

  0
  0
 3. #3 Comentariu nou

  🙂 ha, ha, ha … asa crezi ? ca „scapi” doar cu „tai aia si aia si aia” ? Nu merge !
  Pana si trilurile ciripitoarei din faţa casei, care se bucura mica de ea, de primavara, iti va aduce aminte de Twitter. O sa vrei sa apesi pe orice buton iti va iesi in cale, o sa te uiti la orice vitrina cu IT, o sa intorci capul dupa orice purtator de geanta de laptop ca dupa cine stie de femeie teribila …

  Esti precum pescarii – puţi a peşte oriunde te duci ! Degeaba iti dai cu tot felul de cosmeticale, tot o sa ai un iz de peşte !

  0
  0
 4. M-am prins, faci parte dintr-un experiment. Si arhi e in oala!

  0
  0
 5. #6 Comentariu nou

  daca vrei sa fii radical intr-adevar, atunci foloseste web 2.0 suicide machine promotion ….. daca te tine … 🙂

  0
  0
 6. #7 Comentariu nou

  Ma tem ca va fi mai greu decat a fost cu tigarile 😛

  0
  0
 7. Asta e o gluma draguta de 1 aprilie.

  0
  0
 8. #9 Comentariu nou

  La mine e stil de viata. Telefonul e pentru vorbit, desktop-ul pentru lucru, week-endul pentru relache. Si cu asta basta. Cine-i de vina? Producatorul de tot soiul de gogomanii sau consumatorul care se foloseste de ele si ajunge la dependenta?

  0
  0
 9. daca te atingi de net, te pârăsc! :)))

  0
  0
 10. Mai mult de 1 zi nu rezisti 😛

  0
  0
 11. baftă. știu că se poate:).

  0
  0
 12. #13 Comentariu nou

  Mangai tastatura, imi plimb degetele peste taste, pe vreo doua le tachinez … ajung la butonul start si il apas usor … HDD-ul incepe sa toarca incet, parca multumit, facandu-mi, din cand in cand, cu ochiul … prietenos, Windows-ul imi ureaza „bine ai venit” – bine te-am gasit ! … soptesc „Sesam” (sesam-admin) si dintr-o data intreaga lume mi se astene la picioare … tastele clampanesc cu un sunet pufos, intrerupt din cand in cand de un dublu-click vesel al mouse-ului … zglobie, o fereastra pop-up imi arunca bezele cu cateva noutati … iar bara de stare ma anunta ca, venind de departe, obosit dar fericit, un nou mesaj electronic freamata de nerabdare sa fie deschis … iar dl Y. imi sopteste ca bunul meu prieten este pe aproape si ar fi cazul sa ii dau atentie … bine, bine, aveti rabdare ! pe rand … si iar pornesc frenetic sa imi plimb degetele pe tastatura care, cateodata, se infioara de placere … iar buna mea prietena „backspace” mai linisteste ardoarea relatiei … Ctrl+S, Ctrl+A, Alt+Shift, Start+E – sunt micile noastre secrete de care ne bucuram si chicotim precum niste copii … 🙂 … am terminat … mai mangai inca o data tastatuta si le spun tuturor „la revedere” … imi arunca saruturi vesele si grebiti se retrag, HDD-ul imi mai face de cateva ori cu ochiul si apoi se linisteste … este liniste … suntem multumiti … asteptam sa ne revedem … ne iubim si nimic nu ne poate destrama aceasta iubire.

  @Someone – ti-ai trezit vreodata iubita sa faceti dragoste si apoi sa va culcati inapoi, fericiti si multumiti ? 🙂 🙂
  Cand te ascult, aproape ca il aud pe Alice Cooper in „Poison” …

  Pentru mine iubita mea nu este otrava. O iubesc, este in viata mea, zi de zi, ora de ora. Ma culc cu ea in gand, ma scol cu ea in dorinta. Este in mine. Ce rost ar avea sa incerec doua zile de ascetism ?? Recunosc, o iubesc, ea ma iubeste, suntem facuti unul pentru altul. Iubita mea nu este o otrava pentru mine, este precum un nutrient – cu ea „infloresc”. 🙂

  Mai simte cineva asa, ca mine ? 🙂 🙂 🙂

  0
  0
 13. Ti-o trece, zic eu…

  0
  0
 14. Pai te-ai lasat tu de fumat, cu Internetul n-o sa fie nici o problema un weekend. 😀

  0
  0
 15. …orice minune tine trei zile!

  0
  0
 16. 🙂 next , please !

  0
  0