Obscenitatea numită Rovana Plumb

Inquam Photos / George Călin

Comisia Juridică din Parlamentul European a votat împotriva numirii Rovanei Plumb în funcția de comisar european, din cauza gravelor ei probleme de integritate. Decizia este o premieră în Uniunea Europeană. Până la jegul ăsta de guvernare Dragnea/Dăncilă, nicio țară nu a fost pusă într-o astfel de poziție umilitoare de către propriul ei guvern, care a desemnat un candidat atât de dubios încât să primească un vot negativ în prima comisie în care a și fost audiat.

Contrastul cu votul privind-o pe dna Kovesi, săptămâna trecută, este total, pe toate planurile. Dna Kovesi a trecut cu brio prin toate audierile, răspunzând la toate întrebările, și a primit și toate voturile necesare desemnării ei ca procuror șef european. Dna Kovesi, văzută ca un hotărât luptător anti-corupție nu doar de toți românii cinstiți, ci și de cele mai importante democrații europene, a fost ținta unei campanii îngrozitoare de calomnii și sabotaj, dusă în țară de PSD și corupții de la remorca partidului, organizați fie în bande de bâte tv, fie în secții de măciuci speciale pentru „investigarea” magistraților. Laura Codruța Kovesi, simbolul anti-corupției, a câștigat în ciuda guvernului PSD.

Iată că, acum, Europa a respins ferm exact candidatul susținut de PSD și respins de toți românii cinstiți, care au luat cu asalt pagina de Facebook a Ursulei von den Leyen când a fost făcut anunțul. Rovana Plumb, un personaj sulfuros, beneficiar și alimentator al rețelelor corupte de partid și stat din țara noastră, a avut tupeul incredibil să refuze orice explicații i s-au cerut pentru neclaritățile suspecte din declarațiile ei de avere. Rovana Plumb s-a purtat în Europa cu același tupeu de cocalar politic pe care-l manifestă și în România, atunci când grupul infracțional organizat al PSD împiedică fără nicio rușine Justiția să ancheteze suspiciunile de corupție care planează asupra membrilor săi.

Rovana Plumb este o obscenitate politică.

Guvernarea PSD e pe zi ce trece mai anti-națională.

Iar Viorica Dăncilă, această momâie apretată, permanent încântată de solemnitatea propriei prostii, ne reprezintă pe toți, că vrem sau nu vrem, în timp ce târâie după ea România în tot soiul de situații imposibil de ridicole și jenante.

Azi dimineață, la radio, am vorbit pe îndelete despre această poveste sinistră:

Zilele trecute v-am relatat despre nedumeririle exprimate de parlamentarii europeni în privința declarației de avere a propunerii guvernului PSD pentru funcția de comisar european.

Dna Dăncilă a propus-o recent pe dna Rovana Plumb pentru această funcție. Fiecare țară membră a Uniunii are dreptul la un post de comisar în Comisia Europeană – cumva, puteți să vă gândiți că, în guvernul Uniunii, fiecare țară are câte un ministru.

Totuși, se așteaptă de la țările europene să fie reprezentate de oameni competenți și cinstiți în guvernul Uniunii.

Guvernul PSD are însă altă părere. Dna Plumb are grave probleme de integritate și este sub suspiciuni foarte solide de corupție. Colegii dânsei din parlament au blocat prin vot politic o anchetă a Justiției în privința ei, în cazul Belina.

Deci, ca să ne înțelegem, niște membri de partid au interzis procurorilor să pună întrebări dnei Plumb, care e bănuită că a participat la o afacere de corupție de proporții nemaivăzute în țara asta, în care s-a furat o insulă din Dunăre.

Acum – dna Plumb, care tot deține funcții publice în țara asta, e obligată de lege să depună declarații de avere. Când a fost propusă drept comisar european, a trebuit, de asemenea, să depună o declarație de avere la Parlamentul European.

Ce să vezi, oamenii ăia au constatat că sunt niște diferențe – de sute de mii de euro – între cele două declarații și au fost intrigați: cum se face că un funcționar public poate raporta sume atât de mari?

Interesant că dna Plumb a scris în declarații că mare parte din aceste sume sunt niște împrumuturi făcute de la tot felul de persoane – pentru că, nu-i așa, toți știm cât de ușor e să ne împrumute vecinul 2-3 sute de mii de euro până la salariu, nu? Dna Plumb zice că a împrumutat, așa, aproape 1 milion de euro.

Și mai interesant, s-a aflat că odraslele unora dintre aceste persoane care au dat împrumuturile s-au angajat apoi, foarte confortabil, în tot soiul de poziții plătite gras la stat.

De pildă, unul dintre acești copii norocoși a devenit manager de investiții la o companie de apă din județul Dâmbovița, unde e șef la partid dna Plumb.

Alt copil de creditor al dnei Plumb a avut o carieră și mai frumoasă – a fost numit secretar de stat la Ministerul Dezvoltării Regionale, apoi secretar de stat la Mediu – minister pe care le-a condus chiar dna Plumb. Hmmmm… Ce coincidență, nu?

Parlamentarii europeni ar vrea să înțeleagă cum funcționează norocul în carieră, pe banii statului, în guvernarea PSD.

De asemenea, ar vrea să înțeleagă cum se poate ca dna Plumb să doneze 170.000 de euro PSD, când venitul ei este de 14.000 de euro pe an, și cum crede că ar putea înapoia un împrumut de 200.000 de euro în numai 2 ani, când câștigă, comparativ, atât de puțin.

Dar dna Plumb a refuzat să dea aceste explicații parlamentarilor europeni. Ea susține că regulile europene nu îi impun să explice aceste diferențe și spune că nici n-o să dea explicații. Ea ar mai fi susținut că împrumuturile pentru achiziționarea de bunuri imobiliare în scopuri private nu trebuie „în mod normal” să fie declarate sub codul Comisiei.

Europenii probabil că au rămas cu gura căscată când au auzit aceste pretexte, care vin direct din obișnuința corupților din România de a nu da explicații pentru nimic, niciodată, pentru că sunt apărați de partidele lor corupte.

Adică, parlamentarii români au interzis procurorilor s-o ancheteze în afaceri de corupție nu doar pe dna Plumb, ci o liotă întreagă de suspecți. A devenit deja o obișnuință pentru aceste specimene să nu dea socoteală pentru nimic – iar după câteva cazuri în care legea a reușit, totuși, să înhațe câțiva, corupții s-au organizat și au distrus DNA, au dat-o afară pe Kovesi, au inventat metode ca să iasă infractorii mai repede din închisoare și au masacrat Codurile Penale în interesul hoților.

Deci cum să răspundă, cumva, o persoană propusă de PSD la o funcție publică, orice funcție publică, la întrebări legate de propria integritate, la suspiciuni privind propria corupție?

Corupția acestei grupări infracționale organizate a ajuns atât de mare încât, iată, granițele României au devenit prea strâmte. Parlamentul Uniunii Europene este sfidat, la propriu.

Noi, prieteni, trebuie neapărat să rezolvăm problema asta. Cum? Păi vin 3 runde de vot într-un an: prezidențiale, locale și parlamentare. Să nu le ignorați, că dup-aia, 4 ani nu mai sunt deloc alegeri.

Articol din categoria: REVOLTĂ, REPUBLICA FANTASTICĂ ROMÂNIA

10 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1 Comentariu nou

  Hehehe!!!! D-na Plumb si-a facut socoteala fara comisia juridica. A sponsorizat partidul cu 170k€ sperand la 4,5ani linisiti. Daca un comisar primeste 20k€ lunar, invest-ul ar fi redobandit intr-un interval de 8luni. Und Return on Investment fantastic.
  Ceea ce ma frapeaza la politicienii mioritici este capacitatea acestora de a se imprumuta reciproc cu sume care la nivelul Romaniei frapeaza realitatea. Castiga atat de mult lunar, de ce nu se duc la o banca. Nu cred ca acestia, cu pozitia de demnitar nu ar primi un imprumut pt a achizitiona ceea ce isi doresc. Si atunci te intrebi – ce isi doresc sau ce urmaresc cei care decid sa imprumute un demnitar – Ma indoiesc ca vor 2-3% dobanda p.a. cand inflatia e la 4%. Ramane, in umila mea parere. Schimbul de “servicii” dupa modul o mana spala pe cealalta.
  Sarind de la aceasta tema la cea a alegreilor – Romania si cetatenii acestei tari (+ diaspora) au o sansa unica de a trimite acest gloata numit PSD la tomberonul istoriei.

  Fapt divers: In Neustadt an der Weinstrasse (palatinatul Renan – Germania) e un consulat onorific condus de unul din membrii familiei Hornbach. In timpul alegerilor pt Parlamentul European, s-a spus de la centru ca vor veni ca 500. Au venit 4000, multi plecand dezamagiti ca n-au reusit sa-si dea votul. Interpelandu-l (d-l hornbach) mi-a raspuns ca daca va avea ocazia sa mai organizeze alegeri in cadrul institutie sale, va avea grija ca un asemenea debaclu sa nu se mai repete. IERI am aflat, ca au loc pregatiri intense in vederea alegerilor prezidentiale la 1,5 luni distanta. Sper ca cei din zona aceasta sa poata vota intr-und numar cat mai mare. Ma intreb ce masuri se i-au in restul ambasadelor/consulatelor und sunt numerosi romani.
  Avem experienta a doua tururi de alegeri care au mers prost pt un numar mare de romani. This time it will be better !!! Sper intr-o zi insorita de toamna in ziua alegerilor pt ca oamenii sa vina cu placere la vot!!

  0
  0
 2. #2 Comentariu nou

  Asta-i tanti cu Q7 cu nr de Bulgaria? 🤭 Inchisoare, ceva serios, nu primește? Daca e scotocita bine, probabil ca doar certificatul de naștere ii este găsit in regula.

  0
  0
  • #3 Comentariu nou

   Si poate nici ala. Apropo, nu e dragut cum in iunie 1960 murea Tov. Ana Pauker si la cateva zile dupa se nastea micuta Rov Ana??

   0
   0
 3. Din păcate se diluează și uniunea europeană, rovana plumb din start n-ar fi trebui să ajungă să fie nominalizată la funcția de comisar același lucru fiind valabil și pt comisarii Franței și Belgiei care au destule probleme la ei tara si chiar Ursula Van Der leyen e cunoscuta in germania ca cel mai prost ministru din guvernele Merkel care s-a remarcat doar prin contractele dubioase făcute de armata germană.

  0
  0
  • #5 Comentariu nou

   Daca n-o putem machia pe doamna, macar sa minjim restul – sa nu mai fie diferenta atit de pregnanta, nu ?

   0
   0
 4. #6 Comentariu nou

  Pentru ‘slujirea’ ode si limbi.

  0
  0
 5. #7 Comentariu nou

  Vad o gramada de politicieni din Ro care sa plang de dublu standard. Mie mi se pare ca se plang ca ei nu sunt lasati sa fure. N-au decat sa emigreze!

  0
  0
 6. #8 Comentariu nou

  Vlad,
  Am facut cateva calcule referitor la imprumutul de EUR 800,000 al Rovanei Plumb (in ipoteza ca imprumutul a fost luat in Dec 07 si rambursarea lui a inceput in Jan 08).

  1. Daca imprumutul ar avea dobanda 0% pa, atunci in 2018 ar fi trebuit sa dea la banca putin peste RON 165,000 (~EUR 35k), asta in timp ce femeia a raportat in declaratia de avere venituri RON 167,000. Adica familia Plumb a trait cu RON 2,000 in 2018. De asemenea, daca imprumutul n-ar fi avut dobanda, soldul imprumutlui la sfarsitul lui 2018 ar fi trebuit sa fie EUR 417,000.

  2. Daca imprumutul ar fi avut o dobanda de 3% pa, atunci familia Plumb ar fi trebuit sa dea la banca aproximativ RON 229,000 (~EUR 48,000), adica cu RON 62,000 mai mult decat veniturile lor din 2018. Soldul creditului la banca ar fi trebuit sa fie de EUR 485,000.

  Ar fi interesant daca, acum ca a scapat de problema cu imprumutul de la Elena Loghin, cum poate explica rambursarea imprumutului de la BRD? Poate dl. Daniel Buda de la PNL, care e membru supleant in comisia JURI vede si poate pricepe ceva si poate face ceva. Dar slabe sperante (sa priceapa si sa faca, nu?)

  0
  0
 7. Incet, încet se face curățenie printre vechea gardă a politicii românești … Până nu vor înțelege că e timpul să se retragă, nimic bun nu poate funcționa în această țară

  0
  0