🎧 Oroarea

Nu trebuie să trecem prea ușor peste oroarea răspunsului dat ieri de Codrin Ștefănescu în interviul pentru Adevărul:

Reporter: De ce le permiteţi celor cu probleme penale să facă parte din Guvern?
Codrin Ştefănescu: De ce? Pentru că putem.
Reporter: Asta nu e o explicaţie. Puteţi orice.
Codrin Ștefănescu: Da, putem.

Dl. Ștefănescu, secretar general adjunct al PSD, descrie noua veche ideologie a PSD: dreptul forței peste forța dreptului, fărădelegea la putere și abuzul de putere ca regulă de comportament.

Ce spune dl. Ștefănescu? Că e acceptabil ca violatorul să violeze pur și simplu pentru că poate. Pentru că deține forța fizică să-și domine victima.

Dl. Ștefănescu spune că, pentru partidul său, nu contează morala, ci forța.

Aici suntem: ne aflăm în fața unei grup infracțional organizat care a pus mâna pe putere și o exercită fără morală și fără etică pentru că…poate să facă asta, cine să i se opună?

Ideologiile totalitare se bazează pe exact aceeași logică, pe cât de primitivă, pe atât de devastatoare pentru națiunile ce se lasă cucerite de ea.

“De ce ucideți evreii?” ar fi putut să întrebe un reporter pe secretarul general adjunct al NSDAP. “Pentru că putem. Putem orice”, ar fi răspuns acesta, exact precum dl. Codrin Ștefănescu, cu același subînțeles: “pentru că avem puterea, deci forța, și nu contează morala sau legea, decât acea morală și acea lege pe care le creăm noi, prin voința noastră”.

Iar oroarea declarațiilor dlui Ștefănescu este cu atât mai hâdă cu cât nimeni din PSD nu simte necesar să se îndepărteze de hăul care se cască în fața noastră, și către care ne împinge acest partid antinațional.

35 comentarii Adaugă comentariu

 1. vorba lui Năstase, există două Românii. Una dintre ele (cea în care trăiește cap de $#%^ ăsta) este România scârboasă

  Comentariu apreciat Thumb up 49
  • Pulă, mă, pulă. Cap de pulă! Nu te jena inutil, dezonorăm cuvântul ăsta dacă îl punem lângă Codrin Ștefănescu

   Comentariu apreciat Thumb up 25
 2. PSD nu este partid. Este o adunatura de tot ce are mai rau natia romana. PCR mai avea ssi membri idealisti si unii bagati cu japca si simpli membri conformisti . In psd ABSOLUT orice membru se afla acolo pentru a se capatui a fura a ciordi a fute ceva moca

  Comentariu apreciat Thumb up 45
 3. Şi acum priviţi cu spaimă faţa noastră sceptic-rece,
  Vă miraţi cum de minciuna astăzi nu vi se mai trece?
  Când vedem că toţi aceia care vorbe mari aruncă
  Numai banul îl vânează şi câştigul fără muncă,
  Azi, când fraza lustruită nu ne poate înşela,
  Astăzi alţii sunt de vină, domnii mei, nu este-aşa?
  Prea v-aţi atătat arama sfâşiind această ţară,
  Prea făcurăţi neamul nostru de ruşine şi ocară,
  Prea v-aţi bătut joc de limbă, de străbuni şi obicei,
  Ca să nu s-arate-odată ce sunteţi – nişte mişei!
  Da, câştigul fără muncă, iată singura pornire;
  Virtutea? e-o nerozie; Geniul? o nefericire.

  Dar lăsaţi măcar strămoşii ca să doarmă-n colb de cronici;
  Din trecutul de mărire v-ar privi cel mult ironici.
  Cum nu vii tu, Ţepeş doamne, ca punând mâna pe ei,
  Să-i împarţi în două cete: în smintiţi şi în mişei,
  Şi în două temniţi large cu de-a sila să-i aduni,
  Să dai foc la puşcărie şi la casa de nebuni!

  Comentariu apreciat Thumb up 31
 4. „Reporter: De ce le permiteţi celor cu probleme penale să facă parte din Guvern?
  Codrin Ştefănescu: De ce? Pentru că putem.
  Reporter: Asta nu e o explicaţie. Puteţi orice.
  Codrin Ștefănescu: Da, putem. ”

  Ups! Iar a comis-o dl. VP.

  Nu numai ca fragmentul este scos din context, dar este si inexact.

  Intrebarea „De ce le permiteţi celor cu probleme penale să facă parte din Guvern?” NU a existat.

  Se discuta la acel moment de scoaterea din statutul PSD a unor criterii de integritate (impuse la un moment dat de Ponta – si de la care chiar el ceruse ulterior derogare).
  NU se vorbea de guvern si oricum, era precedata (si urmata) de alte zeci de de minute de explicatii si exemple concrete de haituire politica a clasei politice, a jurnalistilor, afacerilor romanesti etc – in general, prin interventiile pe baza de protocoale secrete ale unor servicii in procuratura, justitie si ANI.

  Dovada este in jurul minutului 34 din interviul de la Adevarul pe care il puteti gasi aici:
  https://tinyurl.com/y84kfke6

  Comentariu apreciat Thumb up 19
  • Prietene, vezi ca Dragnea încă tipa după țigările alea….

   Comentariu apreciat Thumb up 14
  • Dl. Genaru, sunteți odios în modul în care vă străduiți să răsuciți adevărul în beneficiul stăpânilor dv ticăloși.

   În privința pasajuui, exact acesta este sensul a ceea ce spune dl. Ștefănescu: intenționează anularea criteriilor de integritate din statutul PSD tocmai pentru a permite persoanelor cu probleme penale să intre în funcții publice, inclusiv și mai ales în Guvern (după cum a anunțat deja dl. Dragnea) – de ce? Pentru că pesediștii pot orice.

   Împachetarea în teorii conspiraționiste a acestei mizerii îngrozitoare servește pentru anestezierea papagalilor de partid și postacilor de la periferia acestuia, ca să înghită mai cu plăcere. Dar esența nu poate fi ascunsă.

   Pentru claritate, iată pasajul din statut care se referă la interdicția respectivă:

   III. CRITERII DE CONDUITĂ ȘI INTEGRITATE PENTRU CANDIDAȚII PSD

   Persoanele care se află într-una din situațiile de mai jos, nu vor beneficia de susținerea politică a PSD, pentru ocuparea, în condițiile legii, a unor funcții politice sau administrative alese sau numite dacă:
   1. a)
   ü s-a început împotriva sa urmărirea penală;
   ü a fost trimis în judecată;
   ü s-a pronunțat împotriva sa o hotărâre judecătorească de condamnare pentru fapte de corupție, evaziune fiscală sau fapte comise cu violență;
   b)
   ü se află în stare de arest preventiv, arest la domiciliu, control judiciar pentru orice tip de infracțiune.

   etc.

   În consecință, dl. Genaru, vă rog luați o pauză de reflecție, că eu n-am timp să pierd cu risipirea tuturor perdelelor dv de fum.

  • Haide, nene, ca ne aburesti. Intrebarea nu a existat ca atare, dar a existat declaratia, ca am ascultat si eu.

   Si declaratia e clara. Codrin Stefanescu vorbeste despre anularea criteriilor de integritate din statutul PSD, adica despre acceptarea in guvern de ministrii cu probleme penale. Declaratia exact in acest context este (textual, da?): “Bineinteles ca nu am mai tinut cont de acest articol. De ce nu am mai tinut cont de acest articol? PENTRU CA PUTEM.”

   Evident ca cel care lua interviul a sarit cu intrebarea, ca prea era o declaratie gogonata (“Cum adica pentru ca puteti? Puteti orice, pana la urma”), iar Codrin a dat-o in statul paralel si cum sunt ei victimele politice ale statului parallel + DNA+ Soros + martienii, care toti vaneaza si mananca psd-isti cruzi si nevinovati la micul dejun.

   Asta se aude in clar in minutul ala, 34. Si nu e o scapare, Codrin chiar exprima cu glas tare (ca e mai tampit si vine de pe filiera gargaragistica PRM-Vadim) exact ce gandesc multi dintre PSD-istii cu probleme in justitie: “adica am castigat alegerile, avem guvernul si o super-majoritate in parlament si nu putem face ce vrem noi? Nu putem sa numim in govern pe cine vrem noi? Nu putem sa ii reducem la tacere pe astia de ne deranjeaza la tacere cu ce legi si ordonante vrem noi sa dam?”

   Atitudinea asta se vede in clar din tot interviul, daca ai rabdare si nervi sa il asculti pe tot. Nu ne mai intereseaza imaginea publica, nu ne mai intereseaza separarea puterilor in stat, nu mai da doi bani pe relatia critica cu Uniunea Europeana. Ii dam la dracu pe toti si ne rezolvam problemele. Pentru ca putem.

   Thumb up 4
  • Deși esența este cam ceea ce descrie Dl. Petreanu, citatul de la începutul articolului este o parafrază și ar trebui prezentată ca atare, altfel poate fi ușor combătut că spune neadevăruri.
   Pe de altă parte jurnalistul de la Adevărul mi s-a părut foarte slab pregătit și a lăsat cale liberă la aberații fără contraargumente.

   Thumb up 1
  • @D-le Genaru, Ma intreb cum o fi oare sa trebuiasca sa rastorni evidenta si sa spui ca ea de fapt nu exista ? Codrin Stefanescu e atat de orbit de putere si de importanta persoanei sale, incat ratiunea si bunul simt l-au parasit de mult – asta daca le-o fi avut vreodata … E si atat de lipsit de inteligenta, incat nici macar nu se straduieste sa ascunda asta … Nu-l intereseaza, pentru ca in aroganta lui, crede ca poate orice, oricat, oricand….Si asta fac toti cei din conducerea PSD

   Thumb up 1
  • Cu @genaru asta e atat de simplu: orice ar scrie si oricum ar pune frazele in pagina, vedeti imaginea sa din spatele oglinzii: e cu o lingura in mana, mare lingura ca pofta e pe masura si cu ea se lacomeste in hardaia de laturi…

   Thumb up 0
 5. Este produsul securistilor lui Vadim.

  Comentariu apreciat Thumb up 17
 6. Gandul care ma urmareste: “Tata i-a votat pe astia.” Ma opresc aici. E grav ce se intampla.

  Comentariu apreciat Thumb up 19
 7. Domnu Petreanu nu e viol daca fata se tot intoarce si mai vrea. Poate o relatie mai kinki bdsm asa, dar nu poti sa zici viol cand tara a ales PSD in mod repetat. Tu ziceai ca parca 70% din perioada de dupa revolutie a condus PSD ? Deci ne place dom’le ce sa mai ..

  Comentariu apreciat Thumb up 21
 8. Orice partid care vrea sa aiba o imagine decenta s-ar fi dezis de un abject ca asta, l-ar fi eliminat ca pe o infectie; ei nu-si permit sa renunte la niciun sustinator, oricat de toxic ar fi.

  Comentariu apreciat Thumb up 19
 9. Actualizeaza in mod odios atitudinea: Ciocu’ mic, ca acum am ajuns noi la putere.
  Acest lucru demonstreaza faptul ca cei mai multi oameni politici sunt o apa si un pamant.
  Probabil ca in momentul in care te apuci serios de asa ceva are loc o mutatie.

  Comentariu apreciat Thumb up 5
 10. Poti defini expresia ” cei cu probleme penale” ca, din cate cunosc ei nu exista nici in Constitutive si nici in Codul penal?
  Androneasca a avut ” probleme penale” can 3 ani jumate si ghici ce?
  Dosarul a fost clasat. Ce parere ai?

  Comentariu apreciat Thumb up 13
  • Scrie in criteriile de integritate ale partidului, ma mir ca nu stii.

  • Există în CODUL DE ETICĂ ŞI CONDUITĂ AL MEMBRILOR PARTIDULUI SOCIAL DEMOCRAT (majusculele sunt din headingul documentului, luat cu copy paste :))) ), document întocmit taman de PSD https://goo.gl/t5KLoJ

   Thumb up 2
  • Codul ala este facut inainte de inceperea ” vanatorii de vrajitoare penale” cand se credea, logic zic eu, ca procurorii si DNA-ul ancheteaza “pe bune”! Intre timp lucrurile au mai evoluat , si hop, un Portocala, un Eva, un Papici, procurori competenti dealtfel(ha, ha si iar ha) care “strumenteaza” judicios cauzele, ei fiind campionii moralitatii!
   Deci, pana la urma, ce inseamna “persoane cu probleme penale”, ca tot n-am inteles?
   Intro societate normala la cap sunt doar 2 tipuri de cetateni: nevinovati, aflati in libertate, si vinovati, aflati la parnaie!
   Recte: cei aflati in libertate sunt nevinovati si pot ocupa orice functie publica! Simplu, e de gaga!
   Si daca Dragnea castiga la CEDO procesul impotriva Statului si cere, ca Rusanu, neste meleoane de iepuroi, ii platestu tu, Petreanule??

   Thumb up 2
  • Codul ăla e făcut în 2015. Băsescu nu mai era președinte în 2015 iar PSD era la guvernare din 2012. La revedere pa.

 11. Acum multi ani, tatal meu a fost parlamentar din partea a ceea ce era atunci precursorul PSD. Acum este un votant activ ANTI-PSD. (Lucky me! Nu am probleme ideologice atunci cand ne vedem)
  De ce?
  Din cauza unor cocalari ca Stefanescu. Din cauza unor infractori ca Dragnea. Din cauza unor mincinosi ca Ponta. Din cauza unui esec intelectual si moral ca Tariceanu. Si da, Tariceanu este PSD, doar ca el este singurul care crede ca este “under cover”. In concluzie, din cauza ca PSD a devenit o banda de mafioti si infractori.
  Ceea ce este mai grav, este ca toate partidele se poarta ca niste grupuri infractionale organizate. PSD-ul a dus acest comportament la paroxism, dar ar fi bine sa nu uitam comportamentul PDL-ului din perioada Basescu.
  In sfarsit, eu si acum sunt stupefiat si nelamurit de comportamentul lui Basescu dupa ce si-a terminat mandatul de Presedinte. Este rusinos.

  Comentariu apreciat Thumb up 11
 12. Desi nu-l sufar pe Codrin stefanescu – nu putem sa luam drept declaratie un raspuns enervat la o intrebare stupida:” De ce le permiteţi celor cu probleme penale să facă parte din Guvern?”” – asta este o ineptie . Conform legii – ce inseamna probleme penale ? —Exista doar necondamnare si condamnare – alb sau negru – nevinovat sau vinovat -conform legii. Nu exista asa si asa in justitie. Iar intrebarea reporterului face referire la cei urmariti penal – care au o ancheta in curs. eu daca depun o plangere cuiva pt ca nu-mi palce fata lui si zic ca a furat – acela va fi urmarit penal – nu inseamna ca este si vinovat . DACA este vinovatia trebuie dovedita in justitie de un procuror iar un Judecator ca condamna penal acea persoana. PAna la momentul condamnarii nimeni nu este “penal” – pt ca in lumea civilizata exista prezumtia de nevinovatie. DAca procurorul nu reuseste sa dovedeasca cu probe o vinovatie..ghinion, vorba ficusului, chiar daca inr ealitate persoana este vinovata nu exista Justitie fara dovezi concrete – dar aici ajungem la capitolul incompetenta justitiei, in special a procurorilor care este alt subiect.Asa ca sintagma “probleme penale”este iluzorie si lipsita de fond.„Ăsta-i principiul legii: Mai bine să scape nouăzeci şi nouă de vinovaţi decât să fie condamnat pe nedrept un singur nevinovat.” – James Joyce.

  Comentariu apreciat Thumb up 13
  • Oamenii politici se supun unor criterii de integritate tocmai pentru a nu afecta credibilitatea funcției și eficiența mandatului. Dacă vă imaginați că o țară civilizată poate funcționa cu demnitari care-și iau liber de la serviciu ca să mai meargă la o înfățișare în procesul în care sunt judecați pentru fraudă și delapidare, trăiți în Africa, nu în Europa.

   Oricum, că vreți sau nu, trăiți prost în țara asta din cauza celor care fură din bani publici și nu sunt îndepărtați din funcții. Apărați-i înainte și amintiți-vă de asta când intrați în următorul spital.

  • #28

   Lasă, băh, că dacă dă duamna Veorica și ea o OUG 13șpce, vor scăpa 100 de vinovați nu 99.
   O să ne întoarcem pe vremea sinistrei Stănoiu când se făcea justiție adevărată, nu “justițiale politică” ca acum.
   Și cum găsiți voi citate ca să justificați hoția și corupția!

   Thumb up 2
 13. Din păcate, aveți foarte mare dreptate. Nu vă cunosc, dar avem ceva în comun: suntem pe statul de plată al lui Soros. Eu v-am salutat, plec în Maldive cu banii primiți pentru că vă aprob.

  Thumb up 3
 14. #30

  “Justiție politică” ( a luat-o iar auto-corectorul razna)

  Thumb up 1
 15. Faptul ca postaci precum @genaru sau @chinezu amuzat (desi dupa stilul de scriere si argumentatie “stilata” pare a fi unul si acelasi personaj) se straduie, este evident ca fac asta din moment ce incearca din rasputeri sa convinga cum raul e bun si negrul e alb, cum hotii sunt ok iar miseii modele de urmat, deci faptul ca labutzele astea triste fac eforturi pe aici ar trebui sa fie un semn bun. Au ce combate si au o tema de partid.
  Mah, cat de misei sa fiti voi incat sa incercati sa convigenti ca evidenta nu este, ca ea nu exista, ca de fapt se scot din context si alte balarii cu cratima?! Mah, cat de ticalosit si de negru sa fie sufletul ala al vostru paduchilor de puteti scrie asemenea absurditati?
  Bah javrelor, cat credeti voi ca puteti sa o tineti langa cu argumentele voastre propagandistice de scoala sovietica a manipularii? Limbrici ordinari, oricat de frumos si elegant veti scrie, oricate argumente bine intoarse din condei veti pune pe masa, bah!, realitatea, REALITATEA e ca voi incercati sa justificati un fapt elementar: NISTE INFRACTORI, NISTE DERBEDEI, O GASCA DE PENALI, vor sa detina puterea absoluta si nu se dau in laturi de la nimic pentru asta. Si nu numai ca sunt penali si infractori dar sunt, mare parte din ei si niste cretini absoluti, cea mai abjecta echipa din ultimii 30 ani de incompetenti, rai, diabolici, vicleni, lacomi si haini politicieni pe care Romania i-a avut.
  Cum dreaq puteti voi justifica ca de mai bine de 1 an sute de mii de oameni ies in strada si protesteaza? Cand s-a mai intamplat asta in ultimii 30 ani, ca sute de mii de oameni sa iasa de 1 an de zile si sa protesteze? Ce kkt o recomanda bah genaru’ lu’ peste pe vasilica asta in pozitia de PM? Dar pe “decat” carmen dan o secretara de scoala in pozitia de ministru de interne ce o recomanda? Sau pe olguta vasilescu care nu a muncit deloc nici in mediul privat nici macar la stat- ea este doar o mare c…va politica -sa fie ministrul muncii? Cum se pot justifica astfel de numiri cand este evident pentru oricine e de buna credinta ca fiertele astea daca ar candida pe un post simplu la o companie privata, cel mult ar putea fi secretare. Cel mult!
  Cum Dumnezeu au ajuns sa ne incalece hienele astea bai oameni buni? Tot ceea ce se intampla in Romania ultimilor 30 ani este o poveste la indigo dupa Ferma Animalelor. Iar acum in 2018 suntem in momentul ala cand porcii efectiv s-au suit in pat si se c..ca pe noi de sus!

  Comentariu apreciat Thumb up 17
  • Cer respectuos proprietarului blogului să ia ultimele 10 like-uri pe care le-am dat pe la comentariile de aici și să le aloce toate acestui comentariu al domnului Răzvan

   Thumb up 0
 16. #33

  In 10 ani, politica democrata nu a evoluat prea mult.
  Inca imi amintesc de „Ciocu’ mic la ei, nu la noi, că acu’ suntem noi la putere!”.

  Thumb up 5
 17. Sa se ia de mana cu dragnea

  Thumb up 0