Mai răsfirați, băieți, mai răsfirați!

Octav Ganea / Inquam Photos

Nu mi-aș fi imaginat c-o s-ajungem în ziua în care un judecător din România – totuși, presupus democratică – oprește un act de justiție sub motivul că asta ar putea afecta credibilitatea partidului de guvernământ și a șefului acestui partid.

Numai să rostești așa ceva și înțelegi enormitatea deciziei, prin care este confirmată, practic, dependența justiției de politic, subordonarea judecătorului față de puternicul zilei.

Este vorba despre motivarea deciziei prin care judecătoarea Ionela Tudor de la Curtea de Apel a oprit cercetarea mai multor sesizări de plagiat în cazul tezei de doctorat a prim-ministrului Nicolae Ciucă.

În motivarea deciziei sale (motivare obținută cu destulă greutate de G4 Media), judecătoarea Ionela Tudor scrie, negru pe alb:

„Luând în considerare cariera profesională şi, în concret, cea politică a reclamantului (adică a dlui Ciucă prin avocații săi – n.m.), generarea unei astfel de ştiri (adică de cercetare a sesizărilor de plagiat – n.m.) are un impact major în credibilitatea electoratului şi a partidului, care poate să conducă la retragerea încrederii acordate, mai ales în contextul social şi politic actual, în care este nevoie de o stabilitate în conducerea executivă a statului.”

Deci, potrivit acestei judecătoare, Justiția n-ar avea ca scop aflarea adevărului și înfăptuirea dreptății, ci protejarea conducerii executive a statului de tentativele înfăptuire a justiției care ar putea s-o pună în dificultate, apărarea încrederii în primul ministru tocmai de vreo încercare de aflare a adevărului despre acestea.

Iar dna judecător continuă monstruozitatea motivării:

„De asemenea, astfel de sesizări neconforme sunt susceptibile şi de a deveni arme ale adversarilor politici, important de menţionat fiind şi faptul că sesizările şi declanşarea verificărilor având loc în scurt timp de la preluarea de către reclamant a funcţiei de prim-ministru al României.”

Carevasăzică, Justiția, în România, întruchipată de doamna Ionela Tudor, consideră că o acuzație de plagiat la adresa primului ministru nu merită nici măcar cercetată, deoarece asta ar putea oferi „o armă a adversarilor politici”. Prin această abordare, judecătoarea Tudor s-a demascat, ca să folosesc un termen stalinist pe care sigur îl înțelege, având în vedere politizarea pe care ea însăși o comite asupra Justiției, deci s-a demascat ca o slugă a conducerii statului român.

Să notăm că acest caz este doar ultimul dintr-o serie înfricoșătoare de incidente care însoțesc acuzațiile de plagiat ce-i sunt aduse lui Nicolae Ciucă.

Mai întâi, jurnalista Emilia Șercan, care a descoperit chestiunea, a fost ținta unei campanii de defăimare și a unei hărțuiri cu caracter infracțional care duce, în mod bizar, chiar spre autorități, spre polițiștii care ar fi trebuit să ancheteze cazul.

Apoi, sesizările de plagiat au ajuns la judecată, prin metoda coperta, exact la un judecător cu un anumit trecut de avantaje profesionale primite prin influență politică, membru al unei loji masonice, și care s-a și pensionat imediat după ce a oprit actul de justiție. Ulterior, dovezile aranjamentului au fost șterse.

Iar acum, iată, apare această motivare halucinantă, în care li se vede controlul politic asupra magistraților.

Toate aceste întâmplări conduc către o concluzie sinistră: în România avem doar o spoială de stat de drept, iar cei care dețin cu adevărat puterea sunt gata de orice ticăloșie ca să și-o mențină.

Din acest punct de vedere, singura diferență față de statele autoritariste de notorietate, ca Rusia sau Turcia, este că în România vocile critice nu sunt reduse la tăcere prin violență. Deocamdată.

Articol din categoria: REPUBLICA FANTASTICĂ ROMÂNIA

16 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1 Comentariu nou

  Ani la rand ati aparat statul de drept. Ani la rand ati votat presedintii care au si iesit, tocmai pentru a apara statul de drept. Ati iesit in strada, ati protestat. Ca acum sa veniti senine si fara nicio strabatere sa ne spuneti ca n-avem stat pe drept. Pe bune? Unde a disparut el? Credeam c-am rezolvat-o de cand a intrat Dragnea la-nchisoare. Parca el era raul absolut si sursa tuturor nenorocirilor din tarisoara. Dupa 20 de ani si doi presedinti de dreapta, pe care i-ati votat cu elan si avant, facandu-i pe toti cei care nu aderau la adevarul vostru, in fel si chip, acum brusc nu mai e stat de drept? Pe bune? Si nu va ascundeti de rusine sub vreo piatra? Mai aveti tupeul sa scrieti articole de opinie si sa lasati impresia ca stiti cum sta treaba? Mbine atunci.

  13
  72
  • Eu nu știu ce blog ați citit dvs sau pe cine ați ascultat în toți acești ani – sau ce ați înțeles din tot ce ați citit și ascultat – dar clar sunteți pe lângă problemă.

   0
   0
  • #3 Comentariu nou

   Domnule cetățean, dvs ați ieși în stradă pt ca ticăloșiile unora să fie doar înlocuite de ticăloșiile altora?! Sau ați striga pt justiție corectă și un stat democrat?
   Faptul că n-am votat un hoț sau o analfabetă nu dă dreptul câștigătorilor alegerilor să facă propriile ticăloșii.

   0
   0
  • #4 Comentariu nou

   @uncetatean
   Statul de drept a dispărut de facto în legislatura care nu a pus în aplicare rezultatul referendumului din 2009.
   Băsescu v-a creat acest reper.
   Voința populară a fost deturnată mereu de atunci, inclusiv în interiorul partidelor.

   0
   0
  • #5 Comentariu nou

   @uncetatean: Textul dvs. poate fi utilizat drept referință pentru a dovedi dacă a fost generat de către un bot AI sau nu. Cantitatea de aberații este atât de mare încât putem deduce cu certitudine că un robot nu-l putea genera 🤣

   0
   0
  • #6 Comentariu nou

   @uncetățean: hai să reiau titlul, că văd nu s-a înțeles: mai răsfirați, băieți, mai răsfirați!

   0
   0
  • #7 Comentariu nou

   Un sfat, gratis,Nu mai trage pe nas când comentezi ceva 😉

   0
   0
 2. #8 Comentariu nou

  Vai, da’ cate s-ar putea scrie despre justitie si liberali.
  Toți s-au focusat pe psd, iar asta in timp ce aceleași hotii aparate d3 justitie se intampkau si in judetele conduse de 25 de ani de ,,libetali”, totul areo organizare de tip mafiot. Vedem asta in acest nou caz ,, Grajdan”, sper ca nu l-ati uitat?
  Ce să mai…
  România, stat eșuat.
  A, era sa uit, este si la Iași un caz in care un jurnalist este obligat de justitie sa-si dezvăluie sursele.

  10
  1
 3. #9 Comentariu nou

  As zice ca 80% din parlamentarii Romaniei asa vad lucrurile – justitia independenta este periculoasa si trebuie sa ii convingem pe romani ca asa ceva „nu se potriveste cu felul nostru”.

  E trist, dar asta-i oglinda tarii:
  – 60-70% care nu sunt in stare sa vada un viitor, desi lipsa lor de la vot a creat acest stat esuat. Imi permit sa-i acuz de prostie si sper sa nu-mi tai comentariu pt asta … e o parere personala si cat mai putem vorbi liber, hai sa incercam.
  – vreo 20-30 % care cred ca e normal sa fii corupt, ca asa merg lucrurile … si voteaza cu PSD/PNL/UDMR/AUR, partide care nici nu se chinuie sa mimeze ca justitia ar fi ceva bun
  – vreo 10% care cred ca si-au pus speranta in USR-PLUS, partid distrus si el de drogul puterii
  Solutia? Nu stiu. Acum daca romanului ii este foame nu mai iese in strada se duce la munca in Occident. Dupa cum se vede „ordonantele 13” tot curg, uneori date direct de justitie.

  7
  1
 4. #10 Comentariu nou

  „Spoială de stat de drept” avem din anii 90 încoace. Încă nu s-a trecut la noi de la comunism la un stat de drept real. Poate îl idealizăm și noi un pic, dar justiția nu este independentă. Este contolată într-o proporție mare și dacă nuj merge la judecători atunci un grefier, un trepăduș un portar rezolvă ceea ce trebuie.

  E vară , e cald, e război, e criză economică, cine să iasă să ceară demisia lui Viorica Ciucă 🙂 ?
  Nu cred că mi-ar putea da Cîțu ceva de fumat ca să-l văd în stare pe Ciucă să scrie un doctorat sau să însuflețească soldații pe front.
  Toată susținerea pentru doamna Șercan și pentru toți jurnaliștii independenți, judecători și polițiști care își fac cu onestitate meseria (pentru că sunt câțiva) Când vor fi suficiente persoane care trec de partea corectă vom câțtiga!

  20
  0
 5. #11 Comentariu nou

  Ne-a ciuruit! Asta a facut Iohannis. Nu i-a ajuns doar guvernul Lui, acum are securitatea Lui si justitia Lui!
  L-ati mai auzit pe dulapul prezidential mimand macar „lupta impotriva coruptiei”? Nici vorba. Dupa ce ne-a aburit cu lupta impotriva Pe-Se-De, totul a devenit desertaciune imediat ce s-a vazut cu sacii-n caruta.
  Sa nu uitam niciodata rezultatele celui mai mare golfist al tarii:
  – justitia pe butuci, mai bine spus controlata aproape 100% politic
  – P$D + PN£ = LOVE(LE)
  – oamenii cu epoleti sunt peste tot, la toate nivelurile politice (in niciun stat al UE nu exista asa ceva)
  – educatia e in moarte clinica
  – DNA vaneaza micii spagari
  – programul Romania impadurita a fost un foc de paie, poate nici atat
  – presa centrala, cu exceptia unor oaze de integritate, a ajuns ca in Rusia, da, am scris Rusia – pupatul in dosul puterii si propaganda acesteia este cuvantul de ordine

  Sa fii votat de milioane de oameni, de doua ori, si sa nu ai nicio realizare ca sef de stat, NIMIC, NADA, ZERO, ZIP, MULTIMEA VIDA…trist, sfasietor de trist.

  Veti spune ca ce are sula cu prefectura, dar daca ficusului de la Cotroceni chiar i-ar fi pasat de Romania si de democratie nu aveam acum acest articol. Pestele de la cap se-mpute…

  23
  0
  • #12 Comentariu nou

   Iohannis nu face sh1t!
   Ai uitat că l-a pus trezorierul băieților deștepți, Dan Felix Voiculescu, ca propunere de premier(Grivco) sub usl 1.0?
   Hai mă’, să nu fim copii. Oligarhii din fosta secu și pcr trag sforile, nu există nici o putere de decizie la Iohannis, Cazzo sau alții asemenea…

   0
   0
  • #13 Comentariu nou

   Intre România si RuZZia e doar o diferență: Romania a preferat sa cumpere presa cu 40.000.000€.
   Să recunoaștem, e mai uman decat să-i imbraci pe jurnalistii incomozi in costume de brad.

   0
   0
 6. Iohannis: “Am discutat cu vicepreședinta Comisiei Europene despre ridicarea MCV. Există posibilitatea să o rezolvăm dacă legile vor fi reparate așa cum eu am promis încă din 2018, când au fost stricate”. Iohannis a subliniat că România adoptă aceste măsuri nu ca urmare a unor presiuni, ci pentru că “noi vrem să avem o justiție independentă, funcțională, proceduri mai clare, mai transparente”.

  Despre care “noi” o fi vorbind preşedintele? Sigur nu despre el, sau despre prim-ministru, guvern sau parlament. Şi dacă Iohannis are impresia că d-na Vera Jourova a fost doar în plimbare în România, şi nu pentru a verifica şi evalua cum (nu) funcţionează statul de drepţi, justiţia şi presa de la noi, cred că se înşală amarnic. Şi o să vedem ridicarea MCV-ului când o face plopul pere şi răchita micşunele, când o juca porcul golf şi când o demisiona prim-plagiatorul #Dănciucă din motive de furt intelectual + subordonarea justiţiei + hărţuirea jurnaliştilor etc.

  8
  0
  • #15 Comentariu nou

   Niște siniștri trădători, în principal securiști, ne-au folosit pentru a-l da jos pe Ceaușescu, apoi au închinat țara marilor companii, cu care fuseseră în contact, contra unor comisioane grase. Tot ei pun umărul la promovarea obedienților sau compromișilor pentru a-i putea manipula și pentru a menține situația neschimbată. Soluția este o nouă revoluție, dar să fim vigilenți pe cine împușcăm și pe cine promovăm.

   0
   0
 7. #16 Comentariu nou

  Independența justiției ⁉️⁉️ și specimenul ăsta de judecătoare are pretenția să se care când vrea la pensia specială ,iar noi să o plătim ❓.Mari Fraieri suntem.

  6
  0

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.