Români cat. I, români cat. II

Ce păcat că acest partid atât de mare a ales să ţină România pe loc şi votanţii săi în sărăcie şi servitute, în loc să-şi folosească forţa pentru a reduce decalajul istoric dintre lumea civilizată şi ţara noastră…

Cu ochii la marea pradă a prezidenţialelor din noiembrie, partidul de guvernământ dă cu banu-n populaţie ca boierul la nunta fetei, iertând în acelaşi timp mujicii de pe moşie de diverse veresii rămase de-anţărţ.

Săptămâna trecută, guvernul a aprobat un proiect de lege pentru amnistierea mamelor şi pensionarilor care au încasat fără drept şi din vina funcţionarilor diverse sume.

Nu e vina acestor oameni că au primit bani în plus, desigur. Dar în toată lumea, când obţii ceva ce nu ţi se cuvine, trebuie să dai înapoi. În România, potrivit legii, dacă găseşti bani pe jos sau chiar la gunoi trebuie să-i predai poliţiei, altfel eşti infractor. Dacă ai ghinionul să cumperi, de bună credinţă, un bun furat, statul ţi-l poate confisca, lăsându-te apoi să te judeci cu cel care te-a tras pe sfoară.

Ne convine, nu ne convine, asta e legea. Dar nu şi în an electoral. În an electoral, guvernul PSD poate decide că banii încasaţi în mod necuvenit (şi chiar cu bună credinţă!) de nişte mii sau zeci de mii de oameni nu doar că nu mai trebuie daţi înapoi, ba chiar sunt returnaţi celor care au avut proasta inspiraţie să respecte legea şi să-i dea statului.

Ce păcat că acest partid atât de mare a ales să ţină România pe loc şi votanţii săi în sărăcie şi servitute, în loc să-şi folosească forţa pentru a reduce decalajul istoric dintre lumea civilizată şi ţara noastră…
Ce păcat că acest partid atât de mare a ales să ţină România pe loc şi votanţii săi în sărăcie şi servitute, în loc să-şi folosească forţa pentru a reduce decalajul istoric dintre lumea civilizată şi ţara noastră…

Incredibil, nu? Dar staţi! Mai avem: tot majoritatea guvernamentală a decis să extindă această „amnistie” fiscală şi la toţi bugetarii care au încasat fără drept bani în plus, din tot soiul de sporuri şi „compensaţii” idioate (mai ţineţi minte sporul de toxicitate pentru radiaţiile de la calculator?) Nu ştim despre câte persoane vorbim aici, pentru că ministrul Muncii habar n-are şi nu ne poate informa. Ştim doar că e vorba despre o sumă de 300 de milioane de lei, pentru că aceasta este suma totală care a fost plătită în mod necuvenit, aşa cum a fost stabilită prin ancheta Curţii de Conturi.

Înţelegeţi în ce aberaţie trăim? Avem o instituţie numită Curtea de Conturi, la care lucrează (şi sunt plătiţi) experţi respectabili şi redutabili. Oamenii aceştia cheltuiesc timp şi energie şi bani pentru a stabili diverse prejudicii – iar guvernul dlui Ponta ia concluziile acestor anchete şi, în loc să se ocupe de recuperarea banilor, le transformă în mită electorală!

PSD are o atitudine jignitoare şi dezgustătoare faţă de cetăţenii acestei ţări, pe care-i împarte în două mari categorii: fraieri care şi plătesc toate datoriile, până la ultima centimă, şi norocoşi care sunt scutiţi de diverse plăţi, pe criteriul destul de vag că „au nevoie”.

Alţi români care „au nevoie”: pensionarii din aviaţie, cărora guvernul se pregăteşte să le dea înapoi pensiile speciale. Absolvenţii fără diplomă de bac, cărora guvernul le permite să se-nscrie la facultăţi iac-aşa, because fuck you toţi papagalii care au învăţat pe rupte ca să ia notă de trecere la examenul maturităţii. Aleşii locali care „au nevoie” să treacă acum la PSD şi o pot face fără să mai fie sancţionaţi de lege, pentru că guvernul (!) a suspendat-o etc.

Nu-mi dau seama dacă PSD va obţine cine ştie ce voturi din toată această regurgitare de pomeni – pomeni din bani publici, să fim bine înţeleşi, că nu-i aduce nici dl Ponta, nici vreun alt pesedist de-acasă. Modul acesta de a-şi trata propriul electorat ca pe o adunătură de pomanagii, cărora le mai aruncă, aşa, câte-un zgârci pe jos, mi se pare cam păgubos, până la urmă. PSD are disperată nevoie de voturi din zona scepticilor (că pe cei hotărât anti nu cred că-i poate convinge în vreun fel în viitorul imediat), or astfel de „amnistii” puturoase sunt de natură să-i scârbească tocmai pe cei pe care-i curtează.

Cu acest mod de lucru, PSD va ajunge să fie votat, în cele din urmă, numai de pomanagii. Ce păcat că acest partid atât de mare a ales să ţină România pe loc şi votanţii săi în sărăcie şi servitute, în loc să-şi folosească forţa pentru a reduce decalajul istoric dintre lumea civilizată şi ţara noastră…

PS: Uitasem, dar guvernul Ponta a mai dat o amnisitie fiscală asemănătoare acum 2 ani. Tot an electoral era.

Articol din categoria: ACTUALITATE

34 comentarii Adaugă comentariu

 1. De unde se vede cat se poate de clar ca in ochii PSD-ului conteaza doar electoratul sau, restul suntem niste animale de povara bune doar sa-i caram in spinare.

  0
  0
 2. #2 Comentariu nou

  Ieri am constientizat un lucru.
  Pesedeul a radicalizat romania.
  Cei de dreapta care platesc taxe vor plati si mai multe taxe.
  Cei de stanga care nu platesc taxe, nu vor plati nici in continuare taxe.

  Sunt sigur ca la alegerile astea prezenta la vot va fi una record.
  Asta datorita celor de dreapta care se vor mobiliza din cauza fricii de taxe ce vor veni din primavara, o data cu decontarea acestor pomeni electorale.

  0
  0
  • #3 Comentariu nou

   Daca esti in partea care „plateste” taxele te vei descurca, eu de exemplu mi-am mutat firma afara, am inchis tot ce aveam pe aici si traiesc „la negru”, eu ca persoana fizica platesc foarte putin statului rroman…
   Practic nu exist pentru el decat intr-o masura mica, pentru ca am ales sa nu ma mai fure, sincer…si nu castig 2 lei pe luna, dar daca statul rroman nu vrea impozitul meu, il pot eu obliga?

   0
   0
  • Mi se pare cam complicat.

   0
   0
  • #5 Comentariu nou

   1. sunt total impotriva evaziunii
   2. sunt total impotriva parazitilor, a celor care traiesc din munca altora vara sa contribuie cu nimic
   3. unele afaceri nu se pot muta afara

   Din cauza asta solutia ta de a trai la negru si cu firma mutata intr-o alta tara nu mi se potriveste.

   Iar in ce priveste exemplul tau, consider ca e un exemplu de ipocrizie ridicata la rangul de „virtute romaneasca”.
   E ca si cum as iesi cu prietenii la restaurant iar la final dupa ce toata lumea a mancat si a baut sa ma laud ca am reusit sa fug de la masa fara sa platesc.

   0
   0
  • #6 Comentariu nou

   Cu „mica” diferență că poți să refuzi invitația la restaurant, dar statul te obligă să-i cumperi serviciile.

   0
   0
  • #7 Comentariu nou

   @Cosminos -doar daca vrei sa locuiesti in interiorul lui, ca sa zic asa. Pleaca, obtine alta cetatenie, renunta la cea romana si s-a rezolvat elegant problema. Ah, vezi ca statul nou in care vei pleca si al carui cetatean vei deveni te va obliga la alte chestii – deci, daca e o problema de principii, nu prea ai noroc :).

   0
   0
 3. #8 Comentariu nou

  Păi nu asta e esența socialismului?
  „De la fiecare după posibilităţi, fiecăruia după nevoi.”

  0
  0
 4. #9 Comentariu nou

  Va salut,

  Este ceva de nedescris, este clar ca traim intr-o tara plina de oameni consumatori de Vacanta mare si Las Fierbinti, dar asta nu inseamna ca trebuie sa cultivam prostia, hotia si mai mult.
  Este revoltator sa vezi cate lucruri invers se intampla si totul pentru target-ul tinta a dl Turist/Pontache pe bani publici, este clar ca specialistii din umbra au simtit scarba pe care o provoaca oamenilor care isi mai folosesc o parte din creier si target-eaza strict oamenii din mediul rural (vedeti Fa: Ponta) cei care nu au luat bac-ul, cei care consuma cu placere A3 si regreta partidul stat.
  Sincer sunt curios cum vor reactiona pana la urma cei din presa care au puterea sa informeze toata populatia din ”dreapta” de situatia in care ne aflam si in care ne vom indrepta cu acest partid si acest om atat de (nu cred ca exista un cuvant pt. un om atat de josnic), chiar sunt curios cand vor actiona oamenii care vad ce se intampla incat sa se intample o mobilizare mai clara din partea presei, jurnalistilor, etc.

  0
  0
  • #10 Comentariu nou

   De la nenea Iancu „cetire”:

   […]EFIMIȚA (din așternut): Și zi așa cu Galibardi, ‘ai?
   LEONIDA (asemenea): Așa zău!… Ei! mai dă-mi încă unul ca el, și până mâine seara, — nu-mi trebuie mai mult, — să-ți fac republică… (cu regret.) Da’ nu e! Da’ o să-mi zici că cu încetul se face oțetul, ori că mai rabdă, că n-a intrat zilele-n sac. (cu tărie) D-apoi bine, frate, până când tot rabdă azi, rabdă mâine ? că nu mai merge, domnule, s-a săturat poporul de tiranie, trebuie republică!
   EFIMIȚA: Adică, zău, bobocule, de! eu, cu mintea ca de femeie, pardon să te-ntreb și eu un lucru: ce procopseală ar fi și cu republica?
   LEONIDA (minunat de-așa întrebare): Ei! bravos! ș-asta-i bună! Cum, ce procopseală? Vezi asta-i vorba: cap ai, minte ce-ți mai trebuie? Apoi, închipuiește-ți dumneata numai un condei, stăi să-ți spui: mai întâi și-întâi că dacă e republică, nu mai plătește niminea bir…
   EFIMIȚA: Zău?
   LEONIDA: Zău… Al doilea că fieștecare cetățean ia câte o leafă bună pe lună, toți într-o egalitate.
   EFIMIȚA: Parol!?
   LEONIDA: Parol… Par egzamplu, eu…
   EFIMIȚA: Pe lângă pensie ?
   LEONIDA: Vezi bine; pensia e bașca, o am după legea veche, e dreptul meu; mai ales când e republică, dreptul e sfânt: republica este garanțiunea tuturor drepturilor.
   EFIMIȚA (cu toată aprobarea): Așa da.
   LEONIDA: Și al treilea, că se face și lege de murături.
   EFIMIȚA: Cum lege de murături ?
   LEONIDA: Adicătele că nimini să nu mai aibă drept să-și plătească datoriile….

   0
   0
  • #11 Comentariu nou

   Pentru completare:

   EFIMIȚA: Așa e… da’… (reflectând mai adânc) un lucru nu-nțeleg eu.

   LEONIDA: Ce lucru?

   EFIMIȚA: Dacă n-o mai plăti niminea bir, soro, de unde or să aibă cetățenii leafă?

   LEONIDA (în luptă cu somnul): Treaba statului, domnule, el ce grije are? pentru ce-l avem pe el? e datoria lui să-ngrijească să aibă oamenii lefurile la vreme…

   EFIMIȚA (lămurită): Așa da… vezi, mie nu-mi dădea-n gând. (după o pauză de reflecție) Ce bine ar fi! unde dă Dumnezeu odată să o mai vedem ș-asta, republica! (Leonida începe să sforăie) Dormi, soro?… (Leonida sforăie-nainte) A adormit.

   0
   0
  • Parol, monșer!

   0
   0
 5. #13 Comentariu nou

  Vlad, ca sa clarificam lucrurile, fa un experiment. Intreaba toti pesedistii pe care ii cunosti ce parere au despre aceasta masura si daca le schimba optiunea de vot la alegeri. Fa-ti o parere generala si vino cu o completare la acest articol. Sunt curios cate creiere sterse vei gasi printre pesedistii pe care ii cunosti, si care nu cred ca sunt spargatori de seminte cu 8 clase. Am un feeling ca vei fi surprins.

  0
  0
 6. #14 Comentariu nou

  Io nu mai comentez nimic deocamdată pentru că pe moment m-am trezit candidat la prezidențiale :)))))
  Un lucru …destul de curios….pe care l-am observat în perioada asta: cei care sunt votanți de stânga, implicit mare majoritate dintre ei, sunt extrem de vocali și vehemenți în a susține strângerea de cât mai mulți bani la bugetul de stat, că patronii sunt prea cocoloșiți, că ăla care are o mică, mijlocie afacere să plătească statului cât mai multe taxe pentru că sigur pe undeva face evaziune … 😀
  Și un alt lucru simpatic, bine că sunt amnistiați fiscal (fiind vorba de sume dolofane) în schimb nu sunt bani pentru majorarea alocațiilor pentru copii.
  Made in Romania!

  0
  0
 7. Din pacate oamenii nu realizeaza ca aceste „cadouri” sunt tot din buzunarul nostru, iar gaurile create de pomenile electorale vor trebui acoperite tot de noi.

  0
  0
 8. Nu e chiar așa, cetățene hiperdemocrat și ultrarevoltat. Doar că nu pricep de ce a trebuit adoptată o lege a amnistierii unor datorii fiscale făcute din vina unor funcționari. Că era pensie, că era alocație, că ce p**** mă-sii era, „receptorul” a încasat-o împreună cu un talon care MENȚIONA suma respectivă ca sumă CUVENITĂ. Nu e ca și cum te-ai trezi peste noapte cu 2 milioane de euro în cont, NU e ca și cum ai găsi un portofel cu bani pe jos! PRICEPI, TOVARĂȘE ZIARIST? Tu, când îți primești pensia sau alocația, n-ai cum să știi că un dobitoc a calculat greșit 70 de lei în plus și nimeni n-a observat asta vreme de 2 ani de zile. Conform cărui principiu de drept sau conform cărei legi Fiscul p*lii nu doar că le ceruse oamenilor banii înapoi, ci chiar adăugase PENALIZĂRI? Parlamentul ar fi trebuit să adopte o lege de sancționare a jegurilor care somaseră oamenii să dea banii înapoi, imediat și majorat! La fel și cu judecătorii jegului: când dau vreo hotărâre prin care Statul trebuie să înapoieze ceva ce reținuse ilegal 2-3 ani, Statul e somat să înapoieze banii EȘALONAT în 2-3 ani, în schimb oamenii simpli sunt somați să plătească totul DEODATĂ! Cum explicați aceste două măsuri total diferite din partea CĂCATULUI DE JUSTIȚIE ROMÂNĂ? Că de-aia s-au sinucis câțiva mai slabi de înger…

  0
  0
  • Ne CALMĂM un pic, TOVARĂŞE comisar? Sunt perfect de acord că trebuie sancţionaţi cei care au comis erorile (chiar aşa, de ce nu se întâmplă asta?) dar banii plătiţi în plus şi fără drept se returnează oriunde în lumea asta.

   0
   0
  • Dar de ce Statul returnează în 2 ani banii FURAȚI vreme de 2 ani, pe când cetățeanul returnează PE LOC banii încasați în plus FĂRĂ ȘTIINȚĂ vreme de 2 ani? N-ați răspuns la asta, cetățene. Căci primul lucru care lipsește în țara asta e o justiție CORECTĂ și aplicarea legii LA FEL PENTRU TOȚI.

   0
   0
  • Pentru că statul e un bulangiu, d-aia.

   0
   0
  • #20 Comentariu nou

   Mirele, te-ai sculat!?

   0
   0
  • #21 Comentariu nou

   Pai in cazul asta ma gandesc ca trebuia sa dam o lege care sa esaloneze returnarea banilor respectivi, si sa precizeze clar lipsa penalitatilor, nu sa stearga datoriile ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat.
   Ori asta, ori sa se stearga datoriile dar, pe baza raportului curtii de conturi, sa impute fix datoriile respective celor care le-au generat (prin calcul eronat sau chiar rea vointa, daca vorbim de sporurile ACORDATE ILEGAL)

   0
   0
  • #22 Comentariu nou

   Dacă s-ar putea capta indignarea lu’ Beranger și s-ar transforma în curent electric… apăi am lumina foo’ doo străzi timp de douăj’ dă zile.
   Dacă adunăm și restu’ de indignați… apăi ne pătim și datoria la FeMeI.
   Zic și io, nu?
   ……………………….
   Chestia cu ce e corect… ce e drept, cinstit și normal nu funcționează spațiul mioritic, dar na, românii insistă.

   0
   0
 9. Poate ar trebui data o lege (candva, cand vom fi mai intregi la cap) care sa interzica orice mariri da plati sau micsorari de dari in anii electorali.

  0
  0
  • #24 Comentariu nou

   Asta ca sa putem apoi, in anii electorali mentionati, sa dam ordonante de urgenta care sa suspende legea respectiva.

   0
   0
  • Da, am uitat sa mentionez, ca si ordonantele de urgenta ar trebui sa fie eliminate. Pentru situatii de urgenta reale (ca doara pentru aia sunt ordonantele), Parlamentul ar trebui sa aibe proceduri de urgenta, ca de aia sunt platiti pulifricii care ocupa scaunele moi…

   0
   0
 10. #26 Comentariu nou

  Intelegem,clar ,in ce aberatie traim,de acord Vlad!

  0
  0
 11. #27 Comentariu nou

  Nu mi amintesc unde am citit, dar socoteala era făcută cât de cât corect, nu erau cifre aruncate din burtă, și rezulta cum că degeaba ne indignăm, că pomanagii și pensionarii cumpărați pe un litru de ule sunt cu mult mai mulți la număr decât cei educați, în stare să dea un vot după o judecată corectă. Deci, orice-am face, PSD-ul câștigă la alegeri.

  0
  0
 12. Declar greva fiscala.

  0
  0
 13. #29 Comentariu nou

  Am vazut din intamplare acest blog. Imi place ca tonul este civilizat, ceea ce e mai rar pe bloguri in ziua de astazi. Personal eu sunt de acord cu decizia Parlamentului. E usor de spus ca au luat banii pe nedrept. In primul rand nu i-au luat. Au fost dati. E ca si cum dai cuiva ceva si dupa ii ceri inapoi.

  0
  0
 14. #30 Comentariu nou

  E atat de mafiot guvernul asta, incat isi finanteaza campania electorala direct din banii contribuabililor. Parca se mai negociau contracte ulterioare, se cautau modalitati de sponsorizare etc, acum insa…

  0
  0
 15. #31 Comentariu nou

  Problema, si o spun cu foarte multa parere de rau, este ca exista foarte multi romani „pomanagii”. Inteleg prin asta oameni needucati, lenesi si fara viziune.

  0
  0
  • #32 Comentariu nou

   Sa fim seriosi, pomanagii sunt si in alte state. Problema noastra este ca guvernatii – indiferent de culoarea politica – se folosesc de masa asta de manevra pentru a mai castiga niste voturi. Si inca o problema, poate mai grava, o reprezinta faptul ca prea multi dintre cei care ar fi avut un cuvant de spus, prin vot la alegeri, au ales sa taca. Si asa am ajuns acum sa avem parlament controlat de PSD.
   Dar sper, eu unul sigur o voi face, ca macar la prezidentiale sa ne mobilizam, sa mergem la vot si sa alegem pe cel care merita sa fie ales. Poate asa le dam si politicienilor un semn ca ne-am saturat de tampeniile lor si ca daca nu se apuca de treaba in interesul tarii, la urmatoarele alegeri – cu toti pomanagii lor cu tot – si-o vor lua in freza.

   0
   0
 16. #33 Comentariu nou

  Stii ce nu inteleg? Daca tot are de dat Ponta de ce nu da si sumele taiate din salariu din 2009 daca tot s-a laudat in campania electorala? De ce sa astepte omul sa se pronunte tribunalele care si asa sunt supra aglomerate?De ce nu da inapoi pensionarilor sumele castigate la tribunal dupa ce s-a stabilit ca s-au taiat aiurea salariile?Sau astea s-au amnistiat si pofta in cui?!

  0
  0