Încă un accident pe podul Otopeni

Luni dimineaţă:

Am permis auto de 20 de ani şi conduc zilnic, cel mai mult prin Bucureşti, dar periodic şi prin ţară, şi destul de mult. N-am văzut în 20 de ani atâtea accidente câte am văzut în 6 luni în Otopeni, pe DN1, unele doar tamponări uşoare, altele grave, cu victime, dar toate de natură să blocheze traficul pe kilometri întregi. Se pierde timp, se pierd bani, se consumă nervi.

Drumul are unele particularităţi care-i cresc gradul de periculozitate: este extrem de aglomerat, pe 3 benzi, în linie dreaptă (în cea mai mare parte), dar tăiat de o trecere de pietoni lăsată aiurea pe la capătul Otopeniului şi îngustat deodată peste podul de la McDonalds, exact cât trebuie ca să panicheze şoferi neatenţi şi să-i împingă unii-ntr-alţii (de altfel, mi se pare că aici se şi petrec cele mai multe incidente).

Faptul că acest segment de drum este locul atâtor accidente ar fi trebuit să determine de multă vreme o reacţie, un plan sau un program energic de prevenire din partea Poliţiei Rutiere. Nu ştiu dacă există (sau a existat) ceva de genul ăsta, dar, dacă a existat, sigur n-a funcţionat (sau nu funcţionează).

Nu demult, Răzvan mi-a propus să strângem filmările cu accidentele de pe DN1; să facem o colecţie pentru Poliţia Rutieră şi Ministerul de Interne – că poate nu ştiu oamenii ce se petrece aici.

Doar să aibă timp să se uite la toate.

Articol din categoria: AUTO, MEDIA

2 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1 Comentariu nou

  Inca un reminder ca s-a terminat vacanta.

  0
  0
 2. #2 Comentariu nou

  in cite din accidente a lipsit taxiu-ul?

  0
  0