România, cangrenată de impostură

Laurentiu Baranga este escortat de politisti la iesirea din sediul IGPR, sambata, 10 octombrie 2020. Inquam Photos / Octav Ganea

Oare cât de răspândită este impostura în administrația publică din România?

Adică, da, știm că sunt mulți neica-nimeni linge-clanțe puși în funcții importante de partid, dar cât de mulți or fi, totuși? Jumătate? Toți?

O mai fi fiind vreunul care chiar să se priceapă la ce are de făcut? Vreunul cu studii adevărate, nu la facultăți fantomă, vreunul cu diplome serioase?

Paranteză: poate că ați citit serialul mamei mele despre prima ediție a Festivalului George Enescu, din 1958. Ea face o cercetare mai amplă legată de perioada respectivă. Zilele trecute, mi-a povestit, cu un soi de amuzament amar, cum muzicienii, compozitorii, în general, experții acelor ani s-au văzut nevoiți să-și ascundă din prezentări studiile serioase făcute în universitățile de prestigiu din Occident – Paris, Viena, Berlin – pentru a putea supraviețui în noul regim comunist impus de Armata Roșie. Cumva, nu pot să nu fac legătura cu modul barbar în care impostorii de azi își inventează diplome cu găleata pentru a profita de banul public la care, altfel, n-ar avea acces.

Revenind: ce poate fi spus despre cazul totalmente incredibil al șefului de la Oficiul pentru Combaterea Spălării Banilor, Laurențiu Barangă, care și-a falsificat diploma de bacalaureat pentru a penetra și a se încastra în sistem?

Mai mult, deși în 2016, Curtea de Apel București i-a desființat definitiv lui Barangă diploma de bacalaureat, diploma de licență, diploma de doctorat, dar și alte diplome și certificate – în total 19 documente, acesta a continuat să ocupe funcții în statul român, ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat.

În 2017, la un an după ce instanța îi desființase toate diplomele, ministrul de atunci al Educației, Liviu Pop, îl numea conducător de doctorate.

Iar luna trecută, incredibil, premierul Ludovic Orban l-a numit președinte cu rang de secretar de stat al Oficiului pentru Combaterea Spălării Banilor – o instituție de o importanță strategică indiscutabilă pentru țara noastră, vai de ea, sărăcuța.

E ceva halucinant, imposibil de cuprins cu mintea.

Vedeți, am avut un caz anul trecut, ceva ce ni s-a părut atunci maxim, cu un impostor dintr-ăsta de partid pus șef la Transelectrica – l-au și condamnat recent la 2 ani și 8 luni cu suspendare – dl. Marius Carașol, așa îl cheamă, dar dl. Carașol și-a falsificat diploma de studii superioare, măcar avea bacalaureatul luat pe bune, nu?

Alde Barangă nici liceul nu și l-a terminat, dar asta nu l-a împiedicat să penetreze sistemul și să fie numit în funcții de răspundere, plătite gras.

Folosind diploma de bacalaureat falsificată, Barangă a făcut apoi rost de un purcoi de alte diplome de la o grămadă de pseudo-universități, cum ar fi o universitate din Teleorman și alta din Dâmbovița, dar și de la Academia de Poliție din București sau de la Colegiul Național de Apărare.

Nici nu e de mirare că un impostor a primit diplome de la Academia de Poliție, nu? 73% dintre tezele de doctorat de aici sunt plagiate – deci rod al furtului și imposturii – ba chiar, chiar rectorul și prorectorul Academiei de Poliție au amenințat cu moartea jurnalista care a dezvăluit magnitudinea hoției din această instituție. Are cineva vreo explicație coerentă pentru faptul că acest cuib de impostori n-a fost încă desființat și reconstruit pe baze sănătoase?

Revenind la Barangă: ce poate descrie mai bine minciuna, falsul și hoția care au pus stăpânire pe România decât faptul că acest domn cu o carieră solidă de falsuri în CV a fost pus șef la Oficiul Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor?
Vă imaginați? Lupul paznic la stână, escrocul escrocilor pus în fruntea instituției care ar trebui să combată escrocheriile?

Dar stați, mai avem!

Dl. Baranga a fost angajat ani la rând la ORNISS – acesta este un organism misterios, plin de aere, care nu comunică practic niciodată public cu privire la ce face și ce nu face, și care trebuie să dea certificate persoanelor îndreptățite să aibă acces la informații secrete în statul român.

Deci, ORNISS verifică dacă cineva e de încredere – dar n-a fost în stare să-și verifice proprii angajați?

Și acum, rușinea continuă.

Inițial, a apărut informația că dl. Barangă impostorul a fost director adjunct la ORNISS.

Și, după 2 zile de când subiectul se rostogolește în media și scandalizează opinia publică, ORNISS a catadicsit să dea un comunicat în care precizează că dl. Barangă… n-a fost director adjunct.

Dar nu spune ce a fost!

Ce a fost, domnilor de la ORNISS? Ce era el la dv. în instituție, ce funcție a avut, în ce domeniu a luat decizii, în ce zonă și-a exercitat „expertiza”?

Deci bătaia de joc continuă, impostorii se apără între ei, normal, că doar n-or să se dea în fapt. Hai că l-au prins p-ăsta, asta e, mai sunt și pierderi, dar mai multe nu zicem, nici un deget nu mișcăm ca să permitem excluderea din sistem a restului mincinoșilor și falsificatorilor, ce, am înnebunit? Păi doar n-o să ne dăm singuri foc la valiză! Păi doar n-o să ne dezlipim singuri de la țuțuroiul cu bani publici, că ce știm noi să facem în viață? Nu știm nimic, studiile noastre sunt o glumă proastă, noi suntem experți doar în lipitorism și căpușerie, nu putem supraviețui în lumea reală.

Sincer, n-am o concluzie și nici vreo soluție pentru această problemă. N-o să se rezolve decât dacă o masă critică de oameni exasperați de toată această caracatiță se implică în politică și declanșează o revoluție a competenței și priceperii – și dacă noi, cetățenii acestei țări, nu mai votăm politicieni de proastă calitate, cu studii inventate și în mod evident escroci. Nici nu sunt atât de greu de identificat, să știți – trebuie doar să nu ne mai raportăm la politică și politicieni tribalist, sau ca la fotbal – dacă e din tribul meu, dacă e din echipa mea, îi iert orice. Politicienii nu sunt vedete, sunt servitori. Ei sunt în slujba noastră, nu invers.

Articol din categoria: ACTUALITATE, REPUBLICA FANTASTICĂ ROMÂNIA, REVOLTĂ

39 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1 Comentariu nou

  Dar nu spuneti aici ca impostorul sef e ludovic orban si de aici rezulta ,ca la matematică, ca tatal impostoriilor e klaus werner johannis! Capi di tuti capi! Ca la mafioti!
  Acesti impostori dovediti vorbesc de psd si ei sunt mai mafioti!

  0
  0
  • Ce spun eu si ce faci tu, Costine… eu spun ca abordarea tribalista nu rezolva nimic, exact in tribalism te duci…

   0
   0
  • #3 Comentariu nou

   „dear Costin”,
   cei doi cetateni amintiti de tine, de ce sunt impostori?
   nu au diploma de bac?
   nu au o facultate terminata pe bune si cu lucrare de licenta ?
   nu zic ca penele este curat ca lacrima…dar in anii cand pesede a fost la guvernare si la parlament, s-a umplut statul asta de impostori. toti platiti din banii celor din privat.
   eu sper sa avem o speranta. masa critica va aduce schimbarea….

   0
   0
  • #4 Comentariu nou

   Omul a fost numit director adjunct la ORNISS in 2009, in timpul guvernului PDL/PSD. A stat acolo pana (cel putin) in 2016, adica a prins toate mandatele PSD/Ponta. A fost numit acum director la Oficiul Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor de catre guvernul liberal in 2020.

   Nu sesizati continuitatea?

   P.S. Am dat mai jos informatii despre CV-ul directorul de la ORNISS, Marius Petrescu. E halucinant. Si omul e director la ORNISS din 2002. Joaca pe asta la nivel de trib politic, daca mai poti.

   0
   0
 2. #5 Comentariu nou

  Vlad, este usor sa analizezi cati impostori sunt cocoțați prin diverse funcții călduțe de la stat. Le poti lua CV-ul Te poti uita dupa combinații de genul:
  – facultate 1 + masterat 1 + nu stiu ce job
  Si/sau
  – facultate 1 + facultate 2 (in paralel) + masterat + job
  Etc
  Sunt multi care poate au diplome veritabile, Insa întrebarea este: cum si de catre cine au fost eliberate acele diplome? Ce calități reflecta? Apoi, persoana in cauza a avut cumva si vreo poziție intr-o companie privată? Ce realizări a avut? Etc.

  Impostura are picioare scurte, mai ales cand suspectul deschide gura.

  Apropo, ar fi distractiv sa publici aici CV-urile unor lucrători de la stat. Ai putea face o categorie separată, “la misto”, in care sa facem haz de necaz.

  0
  0
  • #6 Comentariu nou

   Gasesti la Valeriu Nicolae (pe facebook) zeci. daca nu sute de analize de CV-uri de parlamentari (dar si a altor oameni cu functii in stat). Omul lucreaza la ele de cateva luni. Dupa ce citesti, iti vine sa iti smulgi parul din cap. Nu mai discutam de impostura ici si colo, discutam de un stat capturat de o caracatita de impostori fara studii si cariere reale, al caror CV-uti explodeaza imediat dupa ce intra in politica, obtinand zeci de diplome, certificari si doctorate prin cateva „centre” care se tot repeta, unul la Arad (Goldis), altul la Targoviste (Valahia), altele pe filiera SRI, Oprea, Academiei de Poliție si tot asa.

   CV-ul sefului lui Barangă, Marius Petrescu, adica directorul mare de la ORNSISS e halucinant. Chiar asta e cuvantul. „15 atestate profesionale de la arme chimice, informatică până la management de proiect, este calificat și ca înalt funcționar public și a făcut cursurile a două academii și ȘAPTE universități, cu specializare în SRI, poliție, management, drept, inginerie mecanică, economie și drepturile omului.
   A scris 49 de cărți și 92 de articole știițifice. Este și conducător de doctorate la Universitatea Valahia, Târgoviște”.

   Dincolo de activitatea asta absolut fantasmagorica, omul mai este si director general la ORNISS. Din 2002! Adica chiar au trecut peste el absolut toate guvernele si partidele politice.

   Cam aici suntem in prezent. Problema e cum iesim de aici.

   0
   0
  • #7 Comentariu nou

   @silicon_v:
   Mulțumesc de pont, tocmai ce l-am ascultat pe Catalin Striblea promovând acel site.
   Nu-i de mirare ca nu se prea dau doi bani pe studii si auzi pe toate șanțurile “la ce-ți trebuie scoala?”.
   Pana ce si Digi24, singura televiziune pe care o mai urmăream pentru știri si câteva emisiuni, a ajuns să promoveze un “vlogger” in pozitia de “guru” al educației romanești 🧐

   0
   0
 3. #8 Comentariu nou

  Te doare capul. Cineva pe facebook a spus că reforma în administrație ar trebui începută aici: căutați de diplome. Ba chiar supralicitat cu o ofertă: te iertăm de fals dacă pleci singurel până te găsim noi (nici nu trebuie inventat vreun corp de control pentru asta, nu ne costă mare lucru adică). Acolo va fi un prim semn al răspândirii caracatiței…

  0
  0
  • #9 Comentariu nou

   Să subliniem și foarte strânsa legătură dintre diplomele false (nevoia lor, și sistemul inventat care să susțină falșii doctori) și sistemul bugetar. Pentru că mă scuzați dar nu cred că în sistemul privat avansează cineva care a beneficiat de diplome false, acolo impostura e depistată destul de repede. Deci da, o legătură foarte strânsă și o evidentă necesitate a reformei sistemului bugetar.

   0
   0
 4. #10 Comentariu nou

  Sper că îl citiți pe Valeriu Nicolae pe Facebook ori pe site-ul nutotei.ro
  Nu-mi imaginam să fie atât de mulți care s-au trezit brusc din șomajul de până la 25-30 de ani ca să termine licee, facultăți și masterate aflate la ore distanță de jobul din parlament. Cine i-a ”deșteptat”?
  PS Cred că îl voi vota pe Valeriu Nicolae ca independent.

  0
  0
 5. #13 Comentariu nou

  Oamenii astia sunt peste tot in institutii fiindca au cel mai important atribut dorit de cei care ii numesc acolo: predictibilitate. Ce inseamna asta? Inseamna ca omul e vulnerabil asa ca nu isi permite luxul de a avea liber arbitru in decizii. Cand primeste un ordin il executa indiferent ca e ilegal, imoral, etc. fiindca stie ca asta e singura lui calitate care ii asigura un trai mult peste posibilitatile sale.

  Nu ii vad disparand prea curand fiindca functioneaza. Doar daca ne uitam la scandalul recent din USR vedem ca nu e vorba de un partid anume, ci de o modalitate de organizare care da rezultate. Cei care nu stiu sa isi aleaga oameni obedienti pe care sa ii puna in functii cheie pierd puterea in detrimentul celor care folosesc aceasta strategie.

  0
  0
 6. #14 Comentariu nou

  Buna ziua Vlad,
  Te intrebi la inceputul articolului: „Adică, da, știm că sunt mulți neica-nimeni linge-clanțe puși în funcții importante de partid, dar cât de mulți or fi, totuși? Jumătate? Toți?”
  Stiu, intrebarea ta este retorica. Incerc totusi sa dau un raspuns!
  Daca iti mai amintesti, anul trecut, cand cu scandalul cu Ghe. DINCA, cineva din presa semnala ca in cadrul ISU Dolj, din 104 angajati 99 sau 100 erau rude sau cumetrii intre ei!
  Ar fi o mare naivitate sa credem ca in alte judete sau in sectoarele Bucurestiului se intampla altfel.
  Cred ca mai curand proportia poate fi extrapolata la toate institutiile in care sunt ‘locuri caldute’ platite de la bugetul de stat (poate fi si de sezut).
  Anul asta avem un alt exemplu, pandemia asta de Covid a scos la lumina situatia din DSP-uri… si chiar din invatamant (desi pe asta o cam stiam dinainte)!

  0
  0
 7. #15 Comentariu nou

  Sunt foarte multi, in politica si administratie care sunt plini de titluri. De cele mai multe ori, acesti infractori au mai multe titluri academice decat cei din Academia Romana. Evident, conteaza cine ti le ofera. Daca le ai de la ULIM, sau de de la Academia de Politie, sau de la Academia SRI, deja incepi sa stii ca sunt furate/cumparate.
  Dar, unul din cei mai toxici, politicieni, Florentin Pandele a reusit sa adune o colectie (ne)respectabila de diplome, in domenii diverse: navigatie, drept, securitate alimentara, securitate si aparare nationala, facultatea de comanda si stat major, Doctor in Ordine publica (Academia de Politie) si Doctor in Stiinte Militare (Universitatea de Aparare), ultimele doua obtinute in 2007 si respectiv 2008.
  Ar trebui ca lui Pandele sa i se retraga toate aceste titluri iar universitatilor care le-au emis sa li se retraga dreptul de a conduce doctorate.

  0
  0
 8. #16 Comentariu nou

  Inca un caz (daca mai era nevoie…):

  https://www.georgebutunoiu.com/blog/politoscop/dobrica-ionela-viorela/

  Si mai interesanta insa e istoria din spatele numirii:

  https://m.mediafax.ro/social/valeriu-zgonea-a-fost-condamnat-la-trei-ani-de-inchisoare-cu-executare-decizia-nu-este-definitiva-18783398

  Oglinda-oglinjoara, oare despre cine sa fie vorba in propozitie ?

  0
  0
 9. #17 Comentariu nou

  Domnule, Vlad, îmi pare rău că trebuie să o spun dar când numiți această stare de fapt, impostură, de fapt, nu faceți decât să mângâiați pe cap acest stat mafiot, care conduce România. Dacă ați aborda problema din această direcție, veți înțelege mult mai ușor mecanismele statului mafiot.
  De ce am ajuns aici?
  Unul din motive ar fi și faptul că faimosul câine de pază al democrației, presa, a ajuns o javră care apără acest stat mafiot.
  Atât timp cât, presa, în marea ei majoritate, se lasă cumpărată de cei pe care ar trebui să-i ”toace” mărunt, ce speranță să mai aibă omul de rând că acest stat mafiot va fi , într-o bună zi, abolit?

  0
  0
  • Paul, da si nu – cum aflati despre astfel de cazuri, altfel decat din presa?

   0
   0
  • #19 Comentariu nou

   Pentru ce DA și pentru ce NU?
   Am spus că ”presa în marea ei majoritate”.
   Mai sunt ziariști, cei drept puțini, care nu s-au vândut, ori nu s-au lăsat cumpărați.
   Nu toți s-au ”aruncat” la cașcaval.
   În particular, acest caz, nu cred că este meritul presei.
   Omul a fost ”aruncat” în gura presei.
   Cum o astfel de ”bombă” face multă cerneală să curgă, nu a fost greu să devin infractorul public numărul 1.
   A ”greșit” el cu ceva de a avut o astfel de soartă.

   0
   0
 10. #20 Comentariu nou

  În asemenea funcții inalte nu se ajunge decât cu sprijin masiv politic și nu numai. De ce trebuie sa aibe bac ,facultate ,doctorate funcționarul respectiv ? De ce trebuie sa falsifice diplome ,sa plagieze doctorate etc ? Sa se schimbe legea și sa se permită accesul pe functie fără mapa profesionala , numai susținerea politica și o proba ca stie sa citească și sa scrie . Legea e de vina ,nu bieții oameni care sunt obligați sa falsifice sa plagieze … „Triumful talentului ” a lui I L CARAGISLE dus la rang de arta practica .Ce subiecte ar avea nenea Iancu astăzi!!! Serios vorbind cred ca sita prin care trec acesti impostori e prea larga ,trebuie schimbata sita , neghina o sa se amestece tot timpul cu grâul SITA e larga ne trebuie alta chiar urgent . Ridicarea dreptului de a face doctorat pentru universitatea respectiva ?! Ridicarea dreptului de a elibera diplome la un anumit număr de impostori ptr facultatea respectiva !? Validarea diplomelor cu un examen dat în paralel la o universitate occidentala o perioada pana se cauterizare cancerul asta !? E o problema urata ce atinge grav prestigiul învățământului romanesc .

  0
  0
 11. #21 Comentariu nou

  Atata timp cat omul asta pe nutotei.ro prezinta mai multe decat a facut toata presa in tot acest timp despre scursurile astea nu prea ne demonstreaza ca presa face ceea ce ziceti. Daca spuneti ca sunteti altfel atunci nu va opreste nimic sa dedicati 5 minute in fiecare zi in emisiunea de la radio ca sa ne prezentati cate un gandac dinasta zilnic, ce a facut, ce functii ocupa si sa faceti de fiecare data si o scrisoare oficiala institutiilor unde sunt angajati sau la guvern/prim-ministru sa ii intrebati de ce mai sunt in functie. Ma-ndoiesc ca or sa poata sa nu va raspunda la toate. Si apoi sa ne spuneti si noua peste vreo saptamana-doua care a fost raspunsul oficial pt fiecare scursura, ca sa stim macar ce partid e in spatele lor si cine ii apara ca sa nu mai ii votam data viitoare. Pe de alta parte nu prea conteaza partidul atata timp cat e in gena neamului astuia sa fure si sa insele si degeaba ii prinzi cu furtul daca primesc cu suspendare sau doar sunt mutati pe alt post. In orice caz, justitiei din Romania ii doresc sa se imbolnaveasca de Covid si sa moara cu totii, macar asa stim ca tre sa punem mana pe maciuca sa ne facem singuri dreptate.

  0
  0
  • De 8 ani fac zilnic o emisiune în care vorbesc despre impostori, hoți și neicanmeni. Rubrica Republica Fantastică România e deja de notorietate și vârful de audiență al emisiunii. Dar, mulțumesc pentru sugestii, înțeleg că nu e suficient, voi munci mai mult și mai bine 🙂

   0
   0
  • #23 Comentariu nou

   Cred ca @gringo se refera la cazuri care sa starneasca mai mult decat ceva hohote de ras , cazuri care sa fie urmarite in ultimele consecinte, care sa arunce ceva lumina in oculta partinica sau transpartinica ce trage sforile in cele mai importante institutii ele statului, sa ajunga la vinovatii cei mai de sus, si sa nu fie slabiti pana nu se intampla ceva.
   E foarte ok ce faceti voi acolo, e o abordare, jos palaria.
   Se vede insa ca e nevoie de mai mult, nu neaparat tot din partea voastra (desi ar fi de dorit si 🙂 ), e nevoie de mai multi profesionisti in presa, oameni care sa duca lucrurile la capat cu instrumentele pe care le au, oameni care sa stie sa incolteasca un politician cand ii iau la intrebari la o conferinta de presa (nu invers, sa faca pe ei cand se zborseste marele om cu tupeul pozitiei in care se afla). Sa ma scuzati, dar impresia mea e ca majoritatea , trebuie s-o citez pe trista aia, sunt niste fatalai. Sau, si mai trist, niste cumparati.

   0
   0
  • #24 Comentariu nou

   Exact ce spunea @p’acilea. Acum trebuie sa-mi cer scuze pentru ton pentru ca a sunat cumva ca si cum te luam la rost, din moment ce inca mai vin pe site sa citesc una alta inseamna ca nu esti ca ceilalti. Oamenii astia sunt atat de periculosi pentru tara si democratie incat nu ar trebui niciodata glumit despre ei si despre faptele lor, nici chiar la misto. De ex. n’ar trebui sa radem cand vb de unul prins cu caltabosi in portbagaj ci ar trebui repetat pe un ton grav cat de josnic si meschin e omul, cat de inapoiat si de periculos jobului pe care il ocupa. Sunteti formatori de opinie, ca va place sau nu. Glumitul si tratatul cateodata la misto a subiectelor acestora se aseamana cu un mangaiat pe crestet al inculpatului. II faceti cumva sa para simpatici, comici chiar si nu-i nimic de gluma. Va propun de ex sa incercati sa discutati o luna non stop despre mafia lemnului. Cu nume si prenume de senator, deputat, consilier judetean pe fiecare judet in parte, ca-s toti implicati. La fel de implicati sunt si prim-ministrul si presedintele din moment ce ii doare in fund de problema asta, ca doar e seful CSAT-ului, putea in extremis sa ia o masura si acolo ca problema e deja de siguranta nationala, cu padurari ucisi. Sa chemi la un interviu scurt prim-ministrul, ministrul mediului sau presedintele si sa ii intrebi concret ce fac ca sa rezolve problema taierilor ilegale, protejatul padurarilor, de ce nu au trimis inca politia sau armata sa intervina, in cazul in care politia e pe mainile lor. Peste 2 saptamani sa ii chemi iar sa vedem ce masuri au luat. Ce dracu, suntem Columbia? Chiar trebuie sa incepem sa ne inarmam si sa ne facem singuri dreptate?
   Repeta tu lucrurile astea zilnic si te asigur ca oamenii isi vor da seama rapid cine e implicat, si cine nu ar trebui sa mai primeasca un mandat data viitoare, oricat de mult ar evita ei raspunsurile. As vrea sa ne spui si cate amenintari directe sau indirecte ai primit, de la necunoscuti, de la SRI, de la alte servicii pentru subiectele dezbatute sau chiar de la superiorii tai. Suna naspa dar daca nu ai primit nici una, inseamna ca nu sapi unde trebuie sau cum trebuie, mai ales intr-un stat cangrenat cum e RO. Capul plecat sabia nu-l taie. Spor

   0
   0
  • #25 Comentariu nou

   Pai presa a luat mita mascata de la madam Firea sub forma de reclama. Europafm a fost cam singura care a iesit din schema asta.

   0
   0
 12. Pingback:I love Petreanu
 13. #27 Comentariu nou

  Ilf si Petrov se rasucesc in mormint , tavalindu-se de ris !!!!!

  0
  0
 14. Impostura la noi e transpartinica, nu înțeleg surprinderea din articol in condițiile in care am schimbat doar rosul cu galben dovada a fost și la ultimele alegeri când PNL a racolat mulți dintre primarii PSD laudandu-se ulterior cu voturile obținute de aceștia, în jud Cluj din cei 14 noi primari pnl, 13 erau dintre cei care în 2016 câștigaseră fiind la psd, asta da schimbare.

  0
  0
 15. #29 Comentariu nou

  Buna ziua,parerea mea este începând cu acest parlament Putred din rădăcini care fac ce vor pentru buzunarele lor,calcă în picioare constituția,aleg pe cine vor ei īn puncte chee,CCP,avocatul poporului,în parlament Juriștii tae cu toporul în legi,prin susțineri țin în funcții niste boșorogi bătrâni fac alianțe unii cu alți (tariceanu cu cine nu a facut lipiri)dar ca el sunt jumătate de parlament.aJustițiea tot cum se zice ( freacă menta).Uitațivă cum își caută locuri prin județele țării cei care nu au fost puși pe liste(PSD).La noi lipsește cultura de a te numi OM,nu se stie de stimă de sine.De aicea nu avem stimă ca țară,cand esti un bun profesionist peste hotare si zici ca vii din Pomaniea fac adesea ochi mari. E trist si amar.

  0
  0
 16. @Aurel.

  Eu am plecat de la o poziție nu chiar negativă, dar nici prea apreciativă față de Selly. Cu toate astea, în urma ultimelor emisiuni la care a apărut, pot să îți spun că puștiul știe despre ce vorbește. Și are respectul meu fiindcă vorbește deschis.
  Problema e că noi, ăștia care ne pretindem adulți nu vorbim și nu acționăm cu nimic.

  0
  0
  • #31 Comentariu nou

   @Belle dImagination: n-am contestat veridicitatea celor afirmate de catre acel tip, ci mai degrabă mi-am expus indignarea fata de cei de la Digi. Adica, au ajuns atat de rătăciți încât sa preaslăveasca orice individ, care vorbește coerent, ca si cum ar fi ceva extraordinar. Da, ar fi fost ok un astfel de invitat la o emisiune cu si despre adolescenți, care sa dezbată diverse chestii “cool”, Insa modul in care “baietasu’ de cartier” isi vrăjește interlocutorul (i.e. Stătea moderatul căscat, de parca venise Nikola Tesla in fata lui) este de-a dreptul penibil.

   0
   0
 17. #32 Comentariu nou

  Apreciez sinceritatea in ceea ce priveste lipsa concluziilor si solutiilor, cum de altfel apreciez intregul articol. Te rog insa sa nu abandonati acest subiect, cu acest „licean fara Bac.” pana cand toti cei ce trebuie sa spuna ceva o sa o faca. Sa-i „tocati” cu intrebari pe Johannis si Orban, pana cand nu o sa aiba incotro si o sa raspunda. Astase poate? Toate cele bune!

  0
  0
 18. #33 Comentariu nou

  Poate faceti o dezbatere la Avocatul Diavolului, unde as putea detalia punctul meu de vedere, care arata cam asa:
  1. Exista studii despre functionarea sisteme lor bazate pe activitati umane si care au concluzionat ca un astfel de sistem poate supravietui conform Principiului Pareto sau regula 80/20 care in cazul Romaniei se traduce prin a avea 20% oameni care muncesc (cu adevarat) si 80% paraziti, dar este esential ca parazitii sa ii lase in pace pe cei 20% oameni muncitori sa munceasca si sa nu le ingreuneze activitatea.
  2. Din pacate in Romania, in ultimele 3 decenii, nu cred ca am reusit sa pastram tot timpul limita acestui raport (au fost si momente in care raportul a fost favorabil, insa influentat de investitii straine si nu de schimbarea calitativa si cantitativa a procentelor romanilor din sistem), si astfel fie ca din cei 80% paraziti nu ii lasau pe cei 20% muncitori sa isi faca treaba cum trebuie, ci furau suplimentar, fie ca raportul era mai nefavorabil (eu cred ca azi suntem undeva la 85/15), iar degradarea Romaniei se vede.
  3. Din ce am apucat sa studiez eu lumea inconjuratoare, am concluzionat ca o majoritate a romanilor (peste 60%), au urmatoarele 3 calitati pe primele locuri in compozitia personala: 1-lenea (nu isi doresc sa munceasca, se multumesc cu mai nimic); 2-milogeala (sa faca cineva, sa ne dea cineva, etc.) si descurcareala (in sensul de trisare, de rezolvare a unor nevoi pe cale ocolitoare a regulilor, fie ele reguli de bun simt, fie legi).
  Altfel spus majoritatea romanilor aleg calea usoara.
  Cu mare drag as participa la o dezbatede pe acest subiect, cum am facut-o la Romania in Direct din 12Oct2020.
  O zi frumoasa!

  0
  0
  • #34 Comentariu nou

   Din păcate, domnule Adrian, moderatorul emisiunii ”România în direct” nu este obiectiv. Cum s-ar zice, ține cu ursul. Cine-i ursul? Aici v-a trebui să vă dați, dumneavoastră seama, cine-i ursul.

   0
   0
 19. #35 Comentariu nou

  Dl Petreanu nu cred ca problema este la cel care are o diploma falsa ci la cei care impanzesc toata tara cu asemenea specimene cu diplome de carton ,poate odata cu schimbarea clasei politice vor fi prinsi toti impostorii platiti din bani publici.

  0
  0
  • #36 Comentariu nou

   @Florin, spui că ”poate odata cu schimbarea clasei politice vor fi prinsi toti impostorii platiti din bani publici.”
   Despre care clasă politică vorbiți?
   Este o părere pur personală ceea ce voi spune acum. Toate partidele actuale din Parlamentul României reprezintă una și aceeași mizerie politică care conduce această țară de treizeci de ani. Puteți adăuga acestei mizerii și partidele satelit existente astăzi în peisajul politic românesc.
   Atunci despre ce schimbare a clasei politice vorbiți?
   Nu vă este clar că, indiferent de partidul politic care se află la guvernare, acești impostori vor exista, că acești impostori vor fi preluați de fiecare guvernare care va veni la putere? Despre ce vorbim, aici?

   0
   0
 20. #37 Comentariu nou

  gangrenat, nu cangrenat jurnalistul lui pește!

  0
  0
 21. #39 Comentariu nou

  Ce să mai zici de Alinutza lu Johannis, sub nasul Orban😷

  0
  0