Scurtissime (#20)

Citesc că, în Malaezia, opoziția a reușit, în sfârșit, să câștige alegerile – după eforturi care au durat 60 de ani. Astfel, liderul opoziției, Mahathir Mohammad, a devenit prim-ministru – la frumoasa vârstă de 92 de ani.

Iată o veste bună pentru dl. Cioloș. Există speranță!

****

Că veni vorba de voturi și alegeri. Dacă privești situația politică de la noi, observi că un președinte care a fost votat de 6,2 milioane de români este dominat de un lider politic care a luat, pe lista de partid, doar 88.000 de voturi în tot județul său.

Nu contează că-s alegeri diferite, pe teritorii diferite. Contează ecuația și inegalitatea stării de fapt. Cred că trebuie să decidem: dacă rămânem la alegerea președintelui României prin vot popular, atunci să-i dăm și greutatea cuvenită și puterea pe care i-o conferă acest tip de mandat. Dacă nu mai vrem asta, atunci să renunțăm la alegerea directă și să-i lăsăm un rol doar ceremonial, că e complet nenatural ca 6 milioane de voturi să fie mai slabe decât 88.000.

****

Liviu Dragnea: “S-a mers prea departe cu anti-corupția.” Păi așa e, că a trebuit să meargă după corupție, până sus de tot.

****

În Polonia, deputații au votat să-și reducă propriile salarii (și ale colegilor senatori) cu 20%. Decizia vine în contextul unei scăderi abrupte de popularitate a coaliției de guvernământ și după ce presa a aflat că miniștrii și-au acordat prime generoase, de până la 19.000 de euro (în condițiile în care salariul mediu lunar este de aproximativ 1.000 de euro).

De observat că, în Polonia, populismul funcționează în ambele sensuri. Cópiile de pe Dâmbovița aud?

 

11 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1

  eu cred că psd’ul n’o să mai piardă puterea, orice s’ar întâmpla
  cel puțin așa pare acum

  Thumb up 3
 2. #2

  Vlad, ești idealist!
  PSD vrea pensii speciale pentru aleșii locali, asta după ce le-a dat verde la mărit salariile anul trecut!
  Cum să discute de tăieri de salarii tocmai în pragul unui nou lot de alegeri?

  Thumb up 4
 3. Și încă o știre scurtă de azi: ministrul educației cere inspecții inopinate la ore, susținând că e nevoie să crească calitatea actului de predare dacă tot au fost mărite salariile. Pe tipicul carul înaintea boilor (boii din propoziție fiind evidenți)! Oare nu era mai normal să mărească salariile pe niște criterii de performanță???

  Thumb up 7
  • Le-a dat salarii că să aibă de unde da șpagă. Asta au uitat sa scrie in programul de guvernare.

   Thumb up 0
 4. #5

  Una la mana: malaiezienii sunt baieti educati, s-au ridicat si au cedat locul unui batranel.
  A doua la mana: pentru mine e o problema matematica de nerezolvat (poate, doar, prin metoda reducerii la absurd) – cum naiba s-au transformat 6 milioane prezidentiale in zecimale parlamentare?
  A treia la aceeasi mana: din pacate, pentru cei din coalitia la putere in Polonia

  Thumb up 1
 5. #6

  acolo nu exista Institutia Micului
  (ma scuzati, s-au adunat prea multe la aceeasi mana).

  Thumb up 1
 6. In ritmul in care psd acapereaza tot si la cat de impotenta e opozitia e posibil ca-n Romania sa dureze mai mult de 60 de ani.

  Thumb up 5
 7. #8

  Dr. Mahatir este un fel de Iliescu la noi…Caci si el a fost la putere 3 mandate de premier chiar cu UMNO, cei care tocmai au pierdut puterea…dar s-a scarbit de Najib, fostul premier, un fel de Dragnea, tocmai din cauza coruptiei, inflatiei si a minciunii sfruntate in fata…si a trecut la opozitie in Ianuarie 2018 si si-a invins propiul fost partid…ca sa scape de coruptie…cum ar fi daca Iliescu ar iesi din PSD si s-ar duce la sa zicem USR si ar lupta impotriva PSD-ului…

  Thumb up 3
  • Ma pregateam sa scriu si eu ca tataie ala e un fel de Iliescu si ca astia in Malaezia se bucura degeaba. Omul s-a prins ca daca vrea sa stea la putere trebuie sa schimbe partidul dupa ce da vina pe partid pentru toate kkturile pe care le-au facut impreuna. Asta ca sa poata fiu-su sa ia un fresh start, ca el la 90 de ani sigur nu mai tine mult.

   Thumb up 0
 8. #10

  Ma intreb ce nume sa punem tinutului de basm in care am fost impinsi si am intrat Mititelia sau Interlopia?

  Thumb up 3