Spectacolul costumelor tradiționale la Ayutthaya

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Un obicei foarte frumos de observat în Thailanda, cel puțin în zonele unor situri istorice: localnicii vin să viziteze ruinele înveșmântați în port tradițional.

Când i-am văzut pe primii thailandezi îmbrăcați așa printre ruine, am crezut că e vorba despre niște actori puși să defileze pentru turiști, dar fenomenul este autentic și pare să fie un obicei foarte popular, la care localnicii se raliază cu zâmbete și bună-voie. De altfel, aceste costume pot fi cumpărate dintr-o grămadă de magazine, mai ieftin sau mai scump, după buzunar, ceea ce confirmă popularitatea obiceiului.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mai mult, le place să fie fotografiați de străini și pozează, binedispuși, și aproape întotdeauna cer să facă și ei o fotografie cu tine, în contrapartidă.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vara asta i-am găsit mai ales în parcul istoric Ayutthaya – fosta capitală a Siamului între secolele XIV-XVIII, interval în care a devenit unul dintre cele mai mari și mai cosmopolite orașe ale lumii. După ce a fost incendiat de invadatorii birmanezi în 1767, orașul a fost abandonat, dar structura urbană generală s-a păstrat și o parte a construcțiilor monumentale de aici au rămas în picioare, mărturie a grandorii capitalei.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ayutthaya este la mai puțin de 100 km nord de Bangkok și este o destinație favorită nu doar pentru turiști, ci și pentru localnici – aici se fac excursii cu școala și, iată, vizite cu familia și prietenii, în costum tradițional, pentru un set de fotografii de salvat în albume și de postat pe rețele.

Încă o mențiune – toate fotografiile au fost făcute cu un Olympus OM-D E-M5 Mk II, oferit cu multă amabilitate de echipa Olympus și F64, o bijuterie de cameră foto, perfectă pentru fotografie de vacanță, mai ales când vine cu obiectivul M.Zuiko 17mm f/1.8 (echivalent 35 mm).

Și, fără nicio legătură, uite și o poză cu o supă tom yam kung, iac-așa, doar pentru că era în set și mi-a lăsat gura apă când am văzut-o.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Articol din categoria: EU, CĂLĂTOR

4 comentarii Adaugă comentariu

 1. #2 Comentariu nou

  Tara aaaarde,
  Thailandezele se piaptanaaaa….

  Oare cate zeci de ani vor mai trece pana sa avem si noi pacea asta, si chiar mandria asta, in suflet?

  0
  0
 2. #3 Comentariu nou

  As mege si eu imbracat in costum popular la ruinele sediilor PSD.

  0
  0
 3. #4 Comentariu nou

  As merge si eu imbracat in costum popular la ruinele sediilor PSD.

  0
  0