Studiul și practica ridicolului cu Ligia Deca

Conferinta de presa avand ca tema proiectul legilor educatiei avansat de Ministerul Educatiei, sustinuta de ministrul Ligia Deca, la sediul ministerului, 27 februarie 2023. Inquam Photos / Octav Ganea

Sub conducerea dnei Ligia Deca, Ministerul Educației se scufundă în ridicol.

După ce a reușit performanța de a da burse de merit elevilor cu note de 2 și 3, dna Deca a ajuns să felicite elevii și profesorii pentru „reziliență” în obținerea ultimelor rezultate ale testelor PISA* pentru profesorii români – teste care plasează țara noastră pe penultimul loc în UE, doar înaintea Bulgariei. Rezultatele acestor teste nu fac decât să reconfirme reziliența mediocrității din învățământul românesc, care produce acum mai mulți analfabeți funcționali decât absolvenți cu cunoștințe măcar consistente, dacă nu excepționale.

Este așa o răsucire de logică și bun-simț, încât Times New Roman a taxat-o imediat: „Ligia Deca și-a luat un robot aspirator care o laudă când e mizerie în casă”

Peste toate, dna ministru este și beneficiara unui efort completamente ridicol de tămâiere, pe pagina ei de Facebook.

Dânsa a făcut o postare auto-laudativă față de rezultatele dezastruoase ale testelor PISA – iar în secțiunea de comentarii au apărut imediat zeci de comentarii tălâmb-lingușitoare, care provin de la conturi false, create doar ca să promoveze pseudo-știri despre liderii PNL.

Mă îndoiesc că-i o întâmplare: însăși dna ministru declară că e atât de deranjată de comentariile negative din online încât, „dacă n-apucă colegii mei să le șteargă suficient de repede, mă încarc negativ. Am o zi proastă!” sursa

Aceste „comentarii” par scrise de niște boți de calculator, pentru că toate seamănă între ele și conțin formulări pe care nimeni nu le folosește, de fapt, atunci când vrea să lase un comentariu pe Fb.

Iată câteva exemple:

„Încurajăm continuarea cooperării dintre părinți, profesori și autorități, pentru a asigura un mediu educațional sănătos și stimulativ.”

„Desegregarea sistemului educațional reprezintă un pas important pentru asigurarea accesului egal la o educație de calitate.”

”Programul „Învățare remedială” și sprijinul financiar pentru profesori reflectă preocuparea pentru progresul individual al elevilor”

„O abordare integrată ce vizează nu doar rezultatele, ci și bunăstarea și siguranța elevilor.”

„Invitația de a lucra împreună pentru atingerea potențialului copiilor reflectă un apel la colaborare și responsabilitate colectivă.”

Băi, mă lași? Cine vorbește/scrie așa?

Iată o descriere foarte bună a dezastrului în care se află Educația în România: chiar și când rezultatele catastrofale ale sistemului de învățământ sunt evidențiate cât se poate de clar, sistemul le vopsește-n succese și încearcă să înece criticile într-un torent de laude ridicole, produse încă cu boți programați tot de mediocrități profesionale.


 • Găsiți aici modele de teste PISA, dacă vreți să vedeți cam ce anume provoacă dificultăți atât de mari elevilor români.

Articol din categoria: ACTUALITATE

3 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1 Comentariu nou

  Pe lângă asta, au mai încercat să coafeze realitatea, reflexe de pe vremuri:

  Ministerul Educației scoate din raportul OCDE tradus în română, al rezultatelor PISA 2022 pe țară, graficele care arată creșterea analfabetismului funcțional și scăderea sentimentului de apartenență la școală al elevilor – Economedia

  0
  0
 2. #2 Comentariu nou

  „România educată” a eșuat la fel ca și statul român.
  Chiar mă întreb câți cetățeni cu drept de vot pot percepe dimensiunea dezastrului și câți pot anticipa efectele catastrofale modului în care România este siluită de o clasă politică amorfă și un sistem de guvernare ocultă care pe unii îi corupe, iar pe alții îi pedepsește după criterii arbitrare.
  În mod evident sistemul este condus de o persoană care nu ocupa nicio funcție publică.
  Astfel puteți deduce și faptul că nicio instituție publică nu este în serviciul cetățeanului.
  Deși aparențele sunt păstrate este evident că România este condusă discreționar și sistematic spre un dezastru pe toate planurile.

  0
  0
 3. Chiar au dat-o in ridicol …

  0
  0

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.