Toți oamenii lui Daddy

Știți ce este ancheta Rise Project? Descrierea mecanismului prin care o rețea mafiotă a luat în stăpânire statul român.

Știți ce este cu adevărat înfricoșător? Că structurile de apărare a statului (servicii secrete, instituții de anchetă, organisme politice) știu cum funcționează acest mecanism și cum acționează rețeaua mafiotă. E același mecanism din 1990 încoace, folosit cu mai mult sau mai puțin succes de diferite facțiuni politice ale aceluiași mare grup infracțional organizat denumit, generic, “clasa politică” din România. Se mai schimbă între ei, dar tuturor le vine rândul, mai devreme sau mai târziu. Știu, deci, cum funcționează mecanismul, dar au ales să-l folosească în propriul interes în loc să lupte pentru blocarea lui, în interesul cetățenilor.

Înfricoșător este că, după decenii de boală cronică, mecanismul a evoluat, ca un virus care suferă mutații, și a învățat cum să preia chiar și ultimul organ de rezistență: Curtea Constituțională. Boala autoimună a fragilei noastre democrații intră în faza terminală.

Citiți ancheta Rise Project, neapărat.

Donați-le, la sfârșit, cât puteți, au cont de PayPal și diverse opțiuni de plată.

14 comentarii Adaugă comentariu

 1. Au murit atâția tineri in’89,și românii au intrat cu speranțe în ’90; aparent am avut pace,dar adevărul constatat în timp, noi eram în război; o forță nevăzuta inițial ne cotropea;
  Era și Este HOȚIA multor politicieni, care apar și mint la TV, cu nerușinare; și -au stabilit majorități ici colo,în Instituțiile Statului și se enervează când apare ADEVĂRUL.
  Jurnaliștii curajoși trebuie susținuți dacă mai speram la o viața civilizata;dacă nu,Africa. ..
  Au furat miliarde euro, fără nicio jena,în loc să investească în țară, cum au făcut polonezii, germanii-est,cehii, etc;noi am fost distrusi din interior, de trădătorii neamului…

 2. Intrebarea mea e : daca afacerea asta merge de cel putin 10 ani, institutiile statului cu atributii in domeniu ce-au pazit? Sau au fost complici la furat? Alta explicatie nu exista.

 3. Am donat.
  Donati si voi.

 4. TLDR:

  1 Hotii se organizeaza
  2 Voi, nu

 5. #6

  Este evident ca anaf a fost trimis la comanda lui Dragnea, intr-o tara normala dupa astfel de dezvaluiri, anaf ar fi fost prezenta la tel-drum, si nu la Rise Project.

 6. Anaf se face ca lucreaza. Probabil doar cand iau ziaristii dupa ei sau doar cand e vorba de afaceri mici. Sunt de o săptămână la Mamaia si aproape ca am uitat cum arata un bon fiscal.

 7. Documentul clasificat obținut de RISE descrie o „rețea infracțională compusă din persoane cu putere de decizie în județ” prin care Liviu Dragnea, baron local, fraudează fonduri europene și guvernamentale.
  Din păcate este o preluare ostilă de lege, bazată pe un fals.

 8. O sa tot vedem astfel de stiri, mi se pare de-a dreptul penibil, mai ceva ca soarecle si pisica si cel mai rau este ca nu-l “prinde”. Felicitari pentru titlu. 🙂

 9. Aceasta boala a democratiei romanesti poate fi oprita printr-o manevra simpla: nu-i mai votati!

 10. @ Vlad Petreanu, Multumesc pentru articol si pentru indemnul de a dona. Asa gandeam si eu, iar acum am dovada ca nu gandesc ca un extraterestru in tara asta. Trebuie sa intelegem ca asemenea investigatii si reportaje trebuie incurajate. Atata vreme cat sistemul nu incepe sa se curete, donatiile catre ONG-uri care sustin alte domenii (sanatate, protectia copilului, educatie etc.) isi vor pierde in mare parte efectul cand banii se vor investi in proiecte care apoi vor fi administrate de sistemul hot-mafiot.

 11. Atâta timp cât principala grijă e cu asistatii social ne ducem dracului
  De ce nu sunt demonstrații in București cu tăierea subvenției la încălzire și transport ?Eu sunt primul care ies
  A, suntem de dreapta cand ne convine, când e vorba de alții scuipam

 12. M-au uimit astia, nu stiu daca mai au ce masuri absurde sa mai impklementeze, efectiv nu-i intereseaza sa ne dezvoltam, mizeaza pe asistatii sociali, pentru ca pana la urma numai asa vor fii la puetere in continuare. Lasa de dorit ce se intampla.

 13. Ne miram ca tara asta merge cum merge? Ne miram ca un sfert dintre romani au plecat din tara? Raspuns: Vedem cine ne conduce, aceeasi oameni de 20 ani