Trump anunță sfârșitul Loteriei Vizelor

Donald Trump vrea anularea Loteriei Vizelor, despre care spune că este un program care “distribuie la întâmplare cărți verzi fără niciun fel de criterii de calificare a solicitantului, valoare a acestuia sau standarde de siguranță pentru poporul nostru”.

De ce nu mă mir că dl. Trump spune doar o jumătate de adevăr (“fapte alternative”, cum ar zice madam Kellyanne Conway)? O condiție eliminatorie pentru înscrierea în Loteria Vizelor este ca solicitantul să aibă ori liceul absolvit, ori cel puțin doi ani de muncă, în ultimii cinci, într-o slujbă ce necesită măcar doi ani de pregătire. Cei înscriși nu trebuie să aibă cazier (statul paralel american, nenorociții), numele lor sunt confruntate cu lista suspecților de crimă organizată și terorism iar cei selectați sunt intervievați și evaluați suplimentar înainte de a fi admiși.

Dar, hei, faptul că dl. Trump ignoră faptele nu e vreo surpriză; ce vreau să observ este doar că nici calea asta de fugă nu va mai fi curând valabilă :)

25 comentarii Adaugă comentariu

 1. Alegerile mid term vor fi un dus extrem de rece ptr Trumpy, care, nu ca as paria, dar s-ar putea, la cum merge ancheta procurorului special Robert Mueller, sa fie un nou Nixon, dar din prima…

  Comentariu apreciat Thumb up 9
 2. Eh, acum si tu…are omul niște “Trump cards”, pe care le mai flutura din cand in cand, pentru diversiune. Este un șarlatan, perfect portretizat in urma cu 30 de ani in partea a doua din trilogia BTTF. Incredibil ca acel coșmar a devenit realitate.
  Oricum, referitor la DV Lottery, un sistem de imigrare precum in Canada (i.e. express entry) ar fi mai isteț.

  Thumb up 4
 3. Hai sa fim seriosi ! In Romania la absolvirea liceului ai pregatire pentru viata reala exact “0” !
  Am trecut prin Loteria Vizelor si va pot spune ca am ramas cu senzatia ca nu-i interesau decat potentialul de integrare in societatea americana a familiilor tinere ( a se citi – capacitatea de a plati taxe).
  Interviul de la ambasada a fost o formalitate pe durata a fix 2:30 minute ( familie cu copil de 2 ani si sotie insarcinata).
  Procesul de triere canadian este infinit mai strict decat Loteria Vizelor.
  Loteria se va inlocui cu ceva mult mai apropiat sistemului canadian sau australian, bazat pe acceptatea celor cu calificare inalta. Statele Unite au nevoie de acesti oameni calificati.
  In acelasi timp se va limita “chain emigration”- posibilitatea ca odata ajuns cetatean sa iti aduci parintii cu green card in 7-8 luni.

  Cat privesc alegerile ce vor fi anul asta – nu mizati pe victoria democratilor ! Investitiile sunt pe un plan ascendent, se cauta forta de munca peste tot. Chiar in zona in care locuiesc ( vest de Chicago) sunt in prospectiuni cei de la Toyota (sau Mazda) ptr o linie de productie nu stiu ce subansamble.
  Un vecin ce lucreaza la Crysler – Belvidere, Illinois imi spunea toamna trecuta ca tocmai schimbasera linia de productie ptr nu stiu ce model de Jeep, comanda fiind de 500 000 buc.
  Pe scurt : economia se misca si pare sa fie mult mai dinamica in ultimul an. Sunt foarte multi care desi nu sunt de acord cu Trump recunosc totusi ca ceva se intampla… si se intampla in sens pozitiv.

  Ce va fi…. vom trai si vom vedea !

  Toate bune !

  Robert

  Comentariu apreciat Thumb up 16
  • La alegeri, va conta la fel ca-n 2016 america profunda, nu galagia facuta de diverse “vedete” de la hollywood sau de la tv care n-au lucrat cu adevarat nici un minut din viata lor si care traiesc pe spinarea taxelor platite de americanul de rand care lucreaza la gm sau ford – fara audienta facuta de acestia practic n-ar exista nici o vedeta la hollywood sau tv.

   Thumb up 0
  • Domnu’ Pavel, discursul dv mi se pare cunoscut. Cam cu cate alte nume ati comentat p-aci?

  • @Robert
   Ceea ce vezi ca se întâmpla “in sens pozitiv” nu are legătura cu bădăranul de la putere. Economia țării nu se schimba in bine de pe o zi pe alta.
   Cat despre sistemul DV lottery, de acord, un mare BS ;)

   Thumb up 0
  • @Robert : Cat “priveste” alegerile ( paradoxal :) ..dar asa e corect). Si parca masina aia e Chrysler.
   Serios !.

   Thumb up 0
  • @p’aci : corecte observatiile tale ! 16 ore de munca si ora inaintata (2:00 AM) mi-au adus aceste erori.
   Sunt convins de asemenea ca ai cunostiinta de faptul ca prima literea a numelui se scrie cu majuscula (“P’aci” nu “p’aci” !!!) si binenteles ca punctul nu are ce cauta dupa semnul exclamarii !
   In rest numai de bine !

   Thumb up 0
  • Erata: “cunostinta” nu “cunostiinta”….condusul bate-l vina !

   Thumb up 0
  • Nu mai scrie cand conduci!

   PS: eu folosesc dictarea daca am de scris ceva cand conduc :)

  • @Robert : … si falfaitul fluturelui din Panama.

   Thumb up 0
 4. Acum america e in spumele facerii sau refacerii.
  Cum zicea cineva la 1800 a fost socul “america nu e protestanta”, la 1900 a fost socul “america nu e crestina” acum a venit socul “america nu e alba”.
  Partea buna e ca se cern gunoaiele rasiste.
  Gen #neamtu, #ild …

  Thumb up 1
 5. Este foarte ciudat, multă lume îşi doreşte să ajungă în America, însă nimeni nu ştie la ce se duce. Nu e chiar atât de “minunat” pe cât se crede şi deloc usor, doar cine îşi chiverniseşte bine banii, poate pune deoparte şi să o ducă bine, iar asta este valabil pentru traiul în oricare dintre ţări. Sunt zone în care traiul e mai ieftin ca în alte părţi, iar cel mai nasol e cu asigurările medicale. Pentru cei care nu au un venit suficient pot aplica la asigurare de guvern şi nu plătesc.
  Viaţa este la fel oriunde, însă oportunităţile fac diferenţa.

  Thumb up 7
  • In ciuda filmelor situatia din america nu e foarte diferita fata de cea din Romania – cativa putini privilegiati care invart averi fabuloase si majoritatea care nu traieste extraordinar de bine, o fi salariu mediu 3-4000 usd insa dupa ce platesti chiria ,utilitatile si alte cheltuieli nu mai ramai cu mai nimic, fara sa mai zic de asigurarea medicala ca deja nu mai ajung banii dintr-un salariu mediu.

   Thumb up 0
 6. Trump are dreptate 100%, dar nu ma astept sa fie apreciat pozitiv in Romania. Care oricum e anti-Trump 95%. Si avand in vedere discernamantul politic romanesc care e ca si la fotbal (zero), anti-Trumpismul romanesc e semn bun de fapt.
  Inseamna ca Trump asa ‘prost’ si carnat cum o fi el, dar e pe drumul care trebuie :)

  Thumb up 8
  • @DanC
   Apreciat?! Ce este de apreciat la hoțomanul ala?
   Cat despre “drumul care trebuie”, cred ca te referi la drumul spre “Idiocracy”…altul nu-i de conceput cu ala la putere ;)

   Thumb up 0
  • Trump deocamdata doar a zgandarit establishmentul american mafiot care pune pe primul loc interesele marilor corporatii in dauna americanului de rand, sunt statistici care arata ca desi in ultimii 15-20 pib-ul american mai mult decat s-a dublat nivelul de trai al americanului de rand n-a crescut iar toata bogatia s-a concentrat in mainile a cativa putini privilegiati care prin metode ilegale (mita, coruptie, chiar crime….) controleaza statul american.

   Thumb up 0
  • Domnu’ Pavel, v-am intrebat ceva. Spuneti adevarul, nu mintiti! :)

 7. Domnul Trump a reusit sa imparta America intre cei corect politic – liberalii- si cei care vor o societate fara emigranti, cu garduri si fara competitie globala. Acestia din urma, pe langa faptul ca le lipseste exact ce pretind ca au (bunul simt), traiesc intr-o continua frustrare ca America nu mai este cea “alba”, dar nu ar recunoaste in ruptul capului asa ceva…Pe mine ma distreaza sustinatorii de culoare ai oranjului paduret, oare ce-o fi in capul lor?

  Comentariu apreciat Thumb up 4
 8. vlad am o parere f buna despre tine in urma emisiunii care o faci la tv.

  however, nu m-as fi asteptat sa te gasesc in tabara PC.

  Thumb up 2
 9. Foarte interesant, ar fi bine

  Thumb up 0