🎧 Victor Ciorbea, o lichea costisitoare pentru români

Victor Ciorbea (dreapta) cu niște pretini. Inquam Photos / Adriana Neagoe

Să vorbim azi despre un foarte trist caz de impostură și lichelism cronic, care ne-a influențat tuturor viețile ani la rând, de cele mai multe ori în rău.

Îl mai țineți minte pe dl. Ciorbea? Victor Ciorbea?

Iată, dl. Ciorbea a revenit în actualitate. Abia uitasem de el și iată-l că reapare, de data asta tras la suprafață de știrile privind aplicarea amnistiei fiscale.

Știți cum mai scapă bulele alea din nămol într-o baltă stătută? Uite-așa apare și dl. Ciorbea la știri.

Recent, guvernul Dăncilă a dat, prin ordonanță de urgență, o amnistie fiscală – adică o ștergere a datoriilor pentru cetățenii care nu-și plătesc datoriile la stat.

Niciun cetățean român bun-platnic, care face eforturi să-și plătească la timp taxele și impozitele, n-a cerut, vreodată, vreo amnistie fiscală, ba dimpotrivă. Niciun cetățean bun-platnic nu e de acord cu o amnistie fiscală, pentru că asta înseamnă, implicit, că el e un fraier, un prostovan care strânge cureaua ca să plătească ce are de plătit, în timp ce șmecherii nu plătesc și așteaptă până le iartă statul datoriile.

Aamnistia fiscală este iertarea de datorii a șmecherilor și sfidarea cetățenilor care fac eforturi să respecte regulile jocului.

Ei bine, unul dintre marii beneficiari ai acestei amnistii fiscale ordonate de guvernul Dăncilă este, ce să vezi, însuși dl. Victor Ciorbea.

Dânsul s-a dus recent la Fisc și a plătit datorii de 100.000 de lei, restante din 2008 încoace. În schimbul acestui mare gest de bunăvoință pe care l-a făcut, statul i-a șters datorii de 270.000 de lei.

Cu alte cuvinte, dl. Ciorbea n-a plătit nimic din ce datora până când a fost sigur că i se șterg 70% din ce datora.

Dl. Ciorbea nu mai plătise din 2008 asigurările de sănătate, iar din 2013, nici impozitele pe venit. În aceeași situație se afla și soția sa, Lacrima, alături de care are o firmă de avocatură (sursa).

Îmi vine să plâng când aud de suferințele dnei Lacrima.

Acum – unii dintre cei care fac datorii către stat pur și simplu au o perioadă proastă, rămân fără slujbă, pierd averea familiei, mă rog, intră într-o perioadă neagră a vieții și nu mai au de unde plăti. Pentru aceștia, da, amnistia fiscală e, cumva, măcar scuzabilă, dacă nu neapărat justificată.

Dar, în cazul dlui Ciorbea, această scuză nu există.

Potrivit declarației de avere a lui Ciorbea, în 2018, alături de soția sa, el avut venituri de 600.000 lei/an. Ciorbea a avut 150.000 de lei/an salariul de avocat al poporului și o pensie de 157.560 lei/an. Soția a câștigat ca avocat anul trecut 93.000 de lei și a avut o pensie de 199.200 de lei. Asta ar însemna un venit de 50.000 de lei/lună al familie, în care intră și pensiile speciale ale soților Ciorbea.

La un venit de 50.000 de lei pe lună, dl. Ciorbea a refuzat să-și plătească dările -adică asigurările de sănătate și impozitele pe venit. Nu e că n-a avut din ce, e că a sfidat legea, bunul simț și milioanele de cetățeni români onești care muncesc pe brânci ca să n-aibă datorii. Iar statul l-a recompensat pentru toate astea cu 270.000 de lei.

Care e, totuși, principiul teoretic al amnistiei fiscale? Îl ierți pe unul de penalități, în schimbul achitării datoriei inițiale, pentru că știi că ăla n-are de unde să mai dea toți banii înapoi. Decât să pierzi toți banii, măcar o parte să recuperezi, nu?

Dar în cazul dlui Ciorbea și al nevestei, cum se justifică? Păi veniturile lor sunt de 50K lunar. Cum, tu, stat român, nu știi cum să-ți recuperezi juma de milion de lei de la unul care face juma de milion pe an și e plin de proprietăți?

Dl Ciorbea a intrat în viața publică pe post de sindicalist vehement în anii 90, a devenit purtătorul de servietă al lui Corneliu Coposu când a simțit vântul schimbării, a fost un prim-ministru catastrofal al Convenției Democratice, apoi s-a mutat la remorca PSD, care l-a făcut Avocat al Poporului ca să nu miște un deget împotriva abuzurilor comise de PSD tocmai asupra poporului. Iar acum a mai primit un cadou de 270.000 de lei pentru că n-a respectat legea și bunul simț.

Trăim într-un stat post-comunist mafiot iar mafioții sunt persoane publice.

UPDATE: În secțiunea de comentarii am primit următorul text, pe care-l redau ca atare:

„Stimata Doamna,

Urmare materialelor aparute in mass media in ultimele zile precizam ca numai din activitatile desfasurate ca avocati in cadrul SCPA Ciorbea Victor & Ciorbea Lacrima, Cabinet Individual Avocat Lacrima Ciorbea si Cabinet Individual Avocat Victor Ciorbea , in perioada 1 octombrie 2004-1 octombrie 2019, am achitat la buget suma de cca. 1 652 557 Ron cu titlu de TVA, impozite si contributii pentru sanatate(principal, dobanzi si penalitati), din care suma de cca. 224 307 Ron cu titlu de dobanzi si penalitati
.
In aceeasi perioada s-au achitat cca.300 000 Ron cu titlu de taxe la Baroul Bucuresti.
Din salariile si pensile obtinute in perioada 2014-2019 am achitat cu titlu de impozit si contribuitie pentru sanatate la buget suma de cca.360 000 Ron.

Cu stima,
Avocat Lacrima Ciorbea”

Ceea ce e interesant, dar nu răspunde întrebărilor și scandalului public. Întrebarea nu era CÂT a plătit familia Ciorbea, ci CÂT NU A PLĂTIT. Ca atare, ar fi minunat dacă familia Ciorbea ar răspunde la aceste întrebări:

1. Ați cerut sau nu sscutirea de penalități la diverse sume neachitate, în baza recentei ordonanțe de urgență care reglementează amnistia fiscală?

2. Dacă da, când și unde ați depus cererile respective, cum ați motivat, despre ce sume vorbim și cum s-au cosntituit acestea?

Mulțumesc.

Articol din categoria: REVOLTĂ

38 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    Ce sa mai comentez !?
    Esenta articolului e sintetizata in propozitia din final.

    0
    0
  2. #2 Comentariu nou

    Popor care isi merita soarta!
    Munciti pana nu mai puteti sa-i tineti pe astia in spinare!
    Prostilooooor!

    0
    0
  3. #3 Comentariu nou

    Ti se urca sangele la cap si iti vine sa urli. Pentru ca eu stiu N persoane care muncesc de le sare basca din cap si care se chinuie sa nu aiba un leu datorie la stat. Iar cand s-a intamplat (mai mult din greseli decat din rea-vointa) oameni au avut rapid propriri pe toate conturile (si in cazul de conturi persoanale, dar si in cazul de conturi ale firmelor) pentru datorii de 300-500-1000 de lei. Blocari de conturi fara nicio avertizare. Si vad cum acei oameni, la 50 de ani, baga deja in ei medicamente si tratamente medicale pentru ulcere sau tensiune arteriala crescuta.

    Si acum vezi cum limbricul asta e platit tot de statul roman cu sute de mii de lei anual si e si iertat tot de statul roman tot cu sute de mii de lei. In mod normal, omul trebuie sa nu mai poata misca niciun leu prin banca de ani si ani de zile, la asa datorii. Dar, in cazul lui, s-a putut: era o carpa extrem de convenabila puterii politice si a fost platit al naibii de bine. Nu din banii lor, din banii nostri, aia produsi cu munca si chin.

    Aici am ajuns. Intrebarea e: cum iesim din groapa asta? Cum scapam de parazitii astia care ne sug fiecare picatura de viata? Pentru ca deja e prea mult.

    0
    0
  4. #4 Comentariu nou

    N-am nicio simpatie în legătură cu Ciorbea.

    Observ însă, cu amuzament acru, cum alții care i-au cântat în strună și suflat în pânze pe vremea când prindea aripi în politică, îl bălăcăresc (abia) acum deși omul avea încă de la început, toate semnele unuia împins să profite pentru el și o clică securistoidă de tot ceea ce putea fi deturnat din fondurile sindicatelor și apoi din avuția statului.

    Pe de altă parte, e ciudat ca „sursa” informațiilor nu aduce nicio dovadă a afirmațiilor sale, ceea ce în epoca fake-news-ului poate însemna că acestea, de fapt, nu există sau sunt exagerate.

    0
    0
    • Da, domnule, si eu cred ca, de fapt, alde Ciorbea si nefasta de fapt AU DONAT 270K RON la Fisc, nu cum zic nenorocitii aia de jurnalisti bagaciosi.

      Si am citit si p-un grup de oameni de bine de la pesedeu acelasi lucru, deci doo surse.

      0
      0
    • #6 Comentariu nou

      Da, domnule, mulțumesc că-mi împărtășiți ceea ce … credeți.

      Eu în schimb, vorbeam despre ceea ce am constatat, într-o primă fază, a) din ce ne-ați relatat, b) de la sursa la care ne-ați trimis și apoi c) de la Google (care mi-a spus că toți cei care au/ ați preluat știrea au/ ați făcut-o din aceeași sursă).

      În final d), m-am dus fără mari speranțe la ANAF. Din păcate pe acolo poți afla doar istoricul anual al situațiilor financiare sintetice pentru noi, agenții agenții economici obișnuiți dar nu și pentru casele notariale și pentru cele de avocatură, chestie instituită încă de pe vremea lui Blejnar – pe când se vorbea că trebuie mascate sumele Ioanei Băsescu care avea unul din cele 2 notariate acreditate să deruleze contractele pentru „prima casă”.

      0
      0
    • Chiar ma-ntrebam cand apare si ceva Base in peisaj.

      0
      0
  5. #8 Comentariu nou

    Mult ceea ce se intampla pe meleaguri mioritice este de-a dreptul kafkaesc, absurd, ridicol, strigator la cer. De multe ori ma intreb cat mai rabda poporul roman asemenea nedreptati pana cand DOAR UNUL „snaps back & runs amok” si actioneaza a la Michael Douglas in „falling down”.
    Nu mai traiesc pe meleaguri mioritice insa din cele citite prin presa romaneasca, Fiscul odata iti baga mortul in casa da nu ti-ai platit darile la stat, prin blocarea conturilor etc. Cum se face ca la amarastenii de politicieni acest lucru nu se intampla? sa fie oare in sistemul ANAF o procedura de genul: Intrebare – Este persoana X demnitar/persoana publica bla bla? Raspuns pozitiv: Lasat-il in pace ca-i saraca, vai de capu lui. Raspuns negativ: Pe el si pe neamurile lui ca tot scoaptem ceva!!

    0
    0
  6. Nu înțeleg cum a rămas cu datorii din 2008 in condițiile în care daca nu plătești ți se pune poprire pe conturi. In plus datoriile către ANAF se prescriu după 5 ani, adică la momentul asta sunt prescrise toate datoriile de dinainte de 2014, decât să nu mai recuperezi nimic mai bine sa recuperezi ceva.

    0
    0
    • #10 Comentariu nou

      Nu se prescriu dacă sunt luate în evidență.

      De exemplu statul nu poate face azi calcule și să zică că în 2010 nu ai plătit corect ceva și că de fapt aveai de plătit mai mult. În cazul acela da, e prescris, adio și la revedere.

      În schimb dacă datoriile sunt declarate și luate în evidență ca datorii, nu se mai poate face nimic, teoretic te pot urmări toată viața. Sunt în situația respectivă și nu pot face nimic.

      0
      0
    • #11 Comentariu nou

      anaf-ul are toate parghiile posibile pentru a-si recupera creantele si pentru a intrerupe prescriptia.
      in cazul ciorbea, guvernarea urmatoare trebuie sa verifice cine si la ordinul cui nu l-a executat silit pe ciorbea. sa puna poprire pe toate bunurile si veniturile ciorbalacului si sa incaseze 100% din datorie era foarte usor pentru functionarii anaf, daca aratarea nu avea protectie politica. asta este un caz care cere puscarie pentru cei implicati. bine, avocatii pesedisti or sa intrebe ”care este boss prejudiciul, daca debitul s-a stins prin amnistie?”.

      0
      0
    • @daddy – pt datoriile din 2008 ciorbea trebuia încă din 2009 sau cel târziu in 2010 să i se facă poprire pe conturi și ulterior executat silit daca nu avea suficienti bani in conturi pentru a acoperi datoria. Adică timp de 10 ani și 7-8 guverne n-au făcut nimic pt a recupera datoriile și sunt convins că nu doar ciorbea e în situația asta, în sensul asta am zis că e bine că acum totusi statul a recuperat ceva decât nimic.

      0
      0
    • #13 Comentariu nou

      am inteles!
      de ce sa se recupereze tot, cand se poate si altfel?
      ca oricum tu considerai prescrisa datoria lui ciorbea!
      basini, ode pesedeului!

      0
      0
    • Fix 7 guverne n-au recuperat datoriile lui ciorbea – boc, ungureanu, ponta, ciolos, grindeanu, tudose și dancila….i-l eliminam pe ungureanu care a fost doar 2-3 luni însă oricum mai rămân 6 guverne din tot spectrul politic care n-au făcut nimic sa recupereze datoriile, deja e naivitate sa crezi că cineva ar fi mai fi recuperat vreodată toată suma, în condițiile în care s-a demonstrat că ciorbea a beneficiat de protecție indiferent de guvern.

      0
      0
    • #15 Comentariu nou

      tocmai pentru ca nu aveau certitudinea continuarii protectiei ”clientilor” s-a dat amnistia fiscala!
      altfel, era prost ciorbea sa plateasca 100 de mii, cand pana acum a putut sa-i pastreze?!

      0
      0
  7. #16 Comentariu nou

    cine nu-și cunoaște istoria…a zis nemuritorul Gambetta…
    a, stai, că Gambetta a zis altceva, asta zicea bărbosu’ ăla, îmi scapă numele, împușcat de legionari…ăla care a învățat limba turcă pe ruta feroviară Iași-București (one way) și care are muzeu la Vălenii de Munte…
    păi despre nen’tu ciorbea a scris Nenea Iancu, premonitoriu, cu f-o juma’ de secol înainte de nașterea ipochimenului; ce, nu mă credeți? ia vedeți “O, tempora..”; îl găsiți acolo, sub numele de Coriolan Drăgănescu…
    și pe el, precum și pe alții; un alt exemplu este victoraș, a cărui mamă a povestit înscrierea fiului risipitor în pdsr (sau cum dracu’ se mai numea pcr-ul la vremea aia): “ce să fac, măcar ăștia mi-au dat o șansă…”
    așa că, nemuritorul Gambetta avea dreptate: scopul scuză mijloacele!
    panem (da’ nu multă, că îngrașă) et circenses…ce educație, dom’ne!!! mofturi!!
    PS un sfat pentru adulatorii unui domn de 103 ani care face spoturi și manifestează la girafă: ia gugăliți puțin respectivul nume + ana pauker+ șef editura…etc; ok, înjurați-mă dar știu ce zic; dizident a fost tataia (îmi aduc aminte perfect paloarea feței tatei, cînd se uita pe vizorul ușii, în cîte o duminică, și-l vedea pe socru-său) care mergea în audiențe la “prim” să-i pîrască pe neoamenii ăia de la DCA care-i cereau, în anii ‘80, cîte unei văduve cu copii, tot laptele de la vacă, etc

    0
    0
  8. #17 Comentariu nou

    Cazul Ciorbea ar trebui sa arunce tara in aer. E strigator la cer, profund imoral si un mare rahat aruncat in fata noastra, a contribuabililor de buna credinta din ceea ce a mai ramas din tara asta. Nu inteleg inertia mass-media, nu inteleg pasivitatea organizatiilor civice, nu inteleg cum un asemenea afront la adresa cetateanului roman trece nepedepsita. De asemenea, nu inteleg de ce mai stau aici, asteptand un miracol care nu va veni nici in noiembrie, nici la anul . E doar o naivitate ieftina, neimpozabila.

    0
    0
  9. #18 Comentariu nou

    Fata asta, Greta Thunberg, a spus niste cuvinte mari, pe care ar trebui sa le punem pe un stindard: „how you dare?”

    0
    0
  10. #19 Comentariu nou

    Ce ghinion cu vremea asta. S-a dus naibii tenisul de azi.

    Cum am avut ceva timp în plus, m-am uitat mai cu atenție și la ce a scris gazda noastră și la sursa pe care ne-a indicat-o și am zis să fac și eu pe jurnalistul … amator.

    Adică, nu din ăla „băgăcios” căruia îi ajunge o singură sursă și … ce crede el, ci din cel naiv care caută în mai multe locuri și încearcă să gândească logic.

    Ne spune gazda:
    a) „Dânsul s-a dus recent la Fisc și a plătit datorii de 100.000 de lei, restante din 2008 încoace. În schimbul acestui mare gest de bunăvoință pe care l-a făcut, statul i-a șters datorii de 270.000 de lei.”

    b) „Care e totuși, principiul teoretic al amnistiei fiscale? Îl ierți pe unul de penalități, în schimbul achitării datoriei inițiale …”.

    Adică, gazda știe (cinste ei, nu a luat-o de la „sursă”) că nu se șterg datorii ci penalități. Și acelea se șterg cu o condiție: să plătești înainte datoriile (cu titlu informativ – până în decembrie 2019, cf OUG). Nu-i mare baiul. Penalitățile fiind datorate este acceptabilă confuzia cu datoriile propriu-zise.

    Problema este însă la … cifre, care nu au cum să se potrivească și cu situația prezentată și cu prevederile OUG. Iată de ce:

    Dacă ar fi adevărat ce se spune și a achitat 100.000, ar însemna că acelea erau datoriile iar cei 270.000 ar fi fost … penalitățile de care … a fost scutit (așa zice povestea!). Numai că, statul român nu emite penalități contribuabililor decât … până la incidența cu debitul (adică suma la care se aplică penalități) și nu aplică penalități la … penalități. Prin urmare, penalitățile nu pot fi mai mari decât datoria.

    Culmea e că, dacă am lua de bune cifrele, povestea ar seamăna mai mult cu … bancul de la Erevan (cel cu, „nu i s-a dat ci … i s-a luat”). Distrați-vă și voi:

    Penalitățile fiscale percepute de ANAF sunt de 0,01% pe zi din suma datorata.

    Simplificând lucrurile, dacă datoria era 270.000 înseamnă penalitatea pe o zi ar fi fost 27 de lei. Rezultă că în cei ~10 ani amintiți s-ar fi cumulat:
    27 lei x 365 zile x 10,15 ani= 100.028 lei penalități – ceea ce aduce cu suma pe care se se zice în poveste că a achitat-o Ciorbea

    Prin urmare, te pomenești că Ciorbea a plătit … atât datoria de 270.000 cât și … penalitățile de aprox. 100.000 lei 😉

    0
    0
    • #20 Comentariu nou

      Imi pare rau pentru timpul pe care l-ati pierdut cu calcule fara sens. Aici nu e vorba despre cat avea de platit otreapa asta, ci despre o atitudine morala si despre un stat disfunctional care pune un astfel de jeg uman in functia de Avocat al poporului, platita cu bani grei de noi. Banuiesc ca a beneficiat in timpul asta de asistenta medicala pentru care a refuzat sa-si plateasca contributiile, ca sanatos, cel putin la cap, nu pare.

      0
      0
    • #21 Comentariu nou

      Sire, iartă-mi îndrăzneala de a-mi pune mintea la lucru și de a nu avea prea mare încredere în sfaturile matale.

      Te pot liniști doar într-o privință; cât timp a slujit (sau … s-a slujit) ca avocat al poporului, toate dările, inclusiv asistența medicală i-au fost achitate.

      Altfel, da, sunt de acord că statul ăsta (la fel ca și matale, dacă ești … cine spui) a pus și mai are în funcții multe otrepe corupte, mincinoase, trufașe și în final … trădătoare.

      0
      0
    • Evident ca sunt taxe neplatite din vremea in care nu era angajat la stat, ci castiga din acivitati independente/profesii liberale.

      As vrea sa mai observam ca, desi subiectul e peste tot, dl Ciorbea nu a dat nicio dezmintire, nicaieri.

      0
      0
    • Stimata Doamna,
      Urmare materialelor aparute in mass media in ultimele zile precizam ca numai din activitatile desfasurate ca avocati in cadrul SCPA Ciorbea Victor & Ciorbea Lacrima, Cabinet Individual Avocat Lacrima Ciorbea si Cabinet Individual Avocat Victor Ciorbea , in perioada 1 octombrie 2004-1 octombrie 2019, am achitat la buget suma de cca. 1 652 557 Ron cu titlu de TVA, impozite si contributii pentru sanatate(principal, dobanzi si penalitati), din care suma de cca. 224 307 Ron cu titlu de dobanzi si penalitati.
      In aceeasi perioada s-au achitat cca.300 000 Ron cu titlu de taxe la Baroul Bucuresti.
      Din salariile si pensile obtinute in perioada 2014-2019 am achitat cu titlu de impozit si contribuitie pentru sanatate la buget suma de cca.360 000 Ron.
      Cu stima,
      Avocat Lacrima Ciorbea

      0
      0
    • #24 Comentariu nou

      Pe lângă răspunsul de mai sus al doamnei Ciorbea, care ar fi putut trece drept o glumă, există și comunicatul public pe care l-am găsit urmând linkul din spatele numelui sub care a fost postat http://www.lacrimaciorbea.ro/comunicate/

      Sunt sigur că și gazda vă va mulțumi pentru informare. Eu, apreciind răspunsul public ca pe un gest rar, asumat, i-o iau înainte. Mulțumesc dnă. Ciorbea pentru lămuriri.

      0
      0
    • @defacto – spectaculoasă limbă, dar comunicatul nu lămurește nimic.

      0
      0
  11. #26 Comentariu nou

    calcule danciliste!
    faptele sunt clare: ciorbea datora 370.000 de lei, a platit 100.000 lei si i-a fost anulat restul datoriei, in suma de 270.000 lei.
    prin acest oug, psd si-a pus clientela la adapost de executare silita in caz ca dan barna va fi presedinte!

    0
    0
  12. #27 Comentariu nou

    Nobile de facto, la curtea mea sunt numai oameni de bun simt si nu vei gasi nesimtiti cu burtile pline si sufletele goale. Daca ciorba asta ranceda s-a servit la masa regala a romanilor, ceva e in neregula si cu bucatarii, si cu mesenii.

    0
    0
  13. #28 Comentariu nou

    Ce nu inteleg eu, si poate imi explica cineva, este cum de nu ataca nimeni acest OUG (este un OUG, nu? dar indiferent ce tip de act ar fi…) in instanta, sau la ce for se poate? Opozitia, ONG-uri, avocati renumiti sau doar dornici sa-si faca un nume… Pe motive de discriminare, daca nu se gesesc si altele…

    0
    0
  14. #29 Comentariu nou

    de angajatii anaf care nu l-au intrebat de datorii familia tov. ciorbea nu intreaba nimeni ?
    au incalcat ei vreo lege ?

    0
    0
    • #30 Comentariu nou

      asta a si fost unul din scopurile oug-ului: sa-i acopere pe cei care nu au executat silit, dar, mai ales, pe cei care au ordonat.

      0
      0
  15. Stimata Doamna,
    Urmare materialelor aparute in mass media in ultimele zile precizam ca numai din activitatile desfasurate ca avocati in cadrul SCPA Ciorbea Victor & Ciorbea Lacrima, Cabinet Individual Avocat Lacrima Ciorbea si Cabinet Individual Avocat Victor Ciorbea , in perioada 1 octombrie 2004-1 octombrie 2019, am achitat la buget suma de cca. 1 652 557 Ron cu titlu de TVA, impozite si contributii pentru sanatate(principal, dobanzi si penalitati), din care suma de cca. 224 307 Ron cu titlu de dobanzi si penalitati.
    In aceeasi perioada s-au achitat cca.300 000 Ron cu titlu de taxe la Baroul Bucuresti.
    Din salariile si pensile obtinute in perioada 2014-2019 am achitat cu titlu de impozit si contribuitie pentru sanatate la buget suma de cca.360 000 Ron.
    Cu stima,
    Avocat Lacrima Ciorbea

    0
    0
    • #32 Comentariu nou

      Bine ati venit printre noi, astia mai putin egali decat dvs. Poate fi un inceput bun de terapie democratica. Raportul dvs., din care ar trebui totusi sa scoateti TVA-ul, ca l-au platit beneficiarii serviciilor prestate, ridica niste semne de intrebare. De ce atatea dobanzi si penalitati? Poate ar trebui sa va concediati contabilii. Cum de statul roman s-a impotrivit cu obstinatie sa ia banii unor buni contribuabili ca dvs. atatia ani, de ati ajuns sa fiti amnistiati fiscal, probabil impotriva dorintei dvs.? Va propun sa mai restrangeti un pic activitatea, poate la sume mai mici nu va mai scapa din vedere zeci si sute de mii de lei cu titlu de impozite, dobanzi si penalitati datorate. Si asa, onor sotul dvs. s-a spetit cu munca in functii inchinate poporului roman nerecunoscator.

      0
      0
    • #33 Comentariu nou

      Măria Ta, Aldoilea, n-ar trebui să riscați judecăți rezervate celor de la talpa țării. Beneficiarii plătesc serviciile (atunci când o fac) prestatorului de servicii (nu, statului), împreună cu TVA-ul înscris pe factură.

      În schimb prestatorul, din momentul în care emite factura cu TVA, își creează o obligație de plată a acesteia la ANAF, indiferent dacă încasează sau nu factura. Și … printre cei mai mari rău platnici la timp se înșiruie, la loc de „frunte” … statul și agenții săi economici.

      0
      0
    • #34 Comentariu nou

      daca eu nu platesc la termen, in doua saptamani primesc somatie de la anaf si in patru saptamani am poprire pe toate conturile!
      cum si-a desfasurat activitatea ditamai cabinetul de avocatura cu conturile blocate atatia ani?
      legislatia interzice platile numerar mai mari de 5000 de lei.
      undeva, cineva, a fost pe langa lege!

      0
      0
    • #35 Comentariu nou

      daddy, ai în mare parte dreptate, chiar dacă exagerezi cu 2 și 4 săptămâni.

      da, și pe mine mă deranjează senzația că nu toți au parte de același tratament.

      pentru unii dintre ei, am înțelegere. sunt cei care nu plătesc fiindcă au sume în divergențe și așteaptă o clarificare sau cei care au primit o soluție de eșalonare sau chiar o derogare de termen.

      0
      0
  16. Mda. Știți, articolul (și scandalul public) nu sunt despre CÂT ați plătit la buget, ci despre CÂT NU AȚI PLĂTIT, și descpre suma de care ai fost scutită. Am aprecia niște lămuriri în această privință.

    0
    0
  17. #37 Comentariu nou

    Nobile de facto, te asigur ca stiu cum circula TVA-ul in natura statului. In acelasi timp sunt destul de sigur ca, daca n-ar fi fost groasa treaba cu recuperarea si fraudarea sa in Romania, si la TVA ciorbarii ar fi omis sa plateasca niscaiva maruntis la ANAF.

    0
    0
  18. Termenul folosit de tine este unul mult prea blând și cu o notă diplomatică. Toate pensiile speciale din România vor fi diminuate și recalculate, începând cu anul viitor. Este idnamisibil după ce ai furat o viață întreagă să vii la final și să ai tupeul să iei și din banii generației tinere. Am schițat cateva idei ce vreau să credeți că se vor implementa în România, le puteyi găsi aici https://romaniainviitor.wordpress.com … Oricine poate completa acele idei, care vor fi puse în aplicare. România se va schimba din temelii în curând

    0
    0