Cum se mai aruncă gunoiul din mers pe DN1

Un incident mărunt vineri, pe DN1, la ieșirea din Otopeni. Din dreapta s-a încadrat în trafic un taximetrist. Cu un gest ce pare îndelung exersat, a deschis portiera și și-a aruncat gunoiul pe drum:

Am fost atât de surprins de gestul ăsta încât mi-a scpăat palma-n claxon, în semn de protest. Îmi cer scuze pentru poluarea fonică. Nu cred că omul a înțeles de ce-l claxonam. Câteva clipe mai târziu, mi s-a băgat în față, “bagă forjă, dă-l dracu’ de prost”.

Noi ne chinuim aici cu “Nu arunca chiștoace, strada nu e scrumiera ta”, cu “Let’s do it, Romania!”, aplaudăm amenzile (puține) date de primării pentru aruncarea gunoiului pe stradă, și vine câte un moment dintr-ăsta în care te gândești că tot ce faci, ce comunici, ce organizezi este fără niciun rost, nesimțirea le vine atât de firesc unora încât e deja a doua lor natură, nimic nu-i va schimba, niciodată.

10 comentarii Adaugă comentariu

 1. Daca il intrebi, el “vrea o tara ca afara!”

  Comentariu apreciat Thumb up 27
 2. Știi cu ce le trece ăstora, Vlad? Cu amendă de 500 euro platibili pe loc sau 5 zile coleg cu Dragnea. Portofelul este singurul element de coerciție pentru cocalari.

  Comentariu apreciat Thumb up 19
 3. Dacă interesează pe cineva, poate afla câteva date despre respectivul taximetrist din documentul (merci, google): TABEL CU DEŢINĂTORII AUTORIZAŢIILOR TAXI ATRIBUITE DE CĂTRE PRIMĂRIA MUNICIPIULUI PLOIEŞTI Data publicării: 27 APRILIE 2017

  854 S.C. MAR CONFORT S.R.L. LOGAN B-79-EVB

  E posibil ca totuși să fi fost vorba de altceva (de ex. o viespe/ albină), fiindcă un mitocan obișnuit ar fi aruncat hârtiuța direct pe geamul deschis, nu s-ar mai fi complicat să deschidă portiera în mers.

  Thumb up 4
  • Sigur era viespe/albină! Era îndesată în paharul care zboră la joasă altitudine din mașină la secunda 23. Se vede și pixelul violet. *

   Thumb up 0
 4. Ieri pe Biruintei, in fata la Cora Pantelimon (unde e statia aia de microbuze) a tras bmw pe dreapta (prima banda), s-a dat jos ceafalata si a varsat scrumiera in spatele masinii…

  Thumb up 0
 5. Cam o dată pe săptămână găsesc conținutul unei scrumiere (chiștoace și coji de semințe) fix în dreptul portierei mele de la șofer. Locul de lângă este ocupat ocazional de fiica unor vecini, dar de cele mai multe ori este liber.
  Așa că, cine vede ‘vărsătura’ zice că eu sunt țăran, nu că vecinica are un prieten manelist care parchează pe locul ei noaptea, o dată pe săptămână și tot atunci și acolo golește și scrumiera de la bolidul înmatriculat pe Bulgaria.

  Thumb up 3
 6. există în ilfov și constanța taximetrist nețigan sau in bucurești nețiganizat?!

  Thumb up 0
 7. #10

  Cuuum? Un taximetrist care face mizerie?
  Vaaai, duomnu’ Vlad, cred ca sunteti cu Uberu! Taximetristii nu face mizerie! Ei e doar cu “50 da lei, boss”! Aia care face mizerie e uberistii care ne ia painea de la gura! Ca ei nu are itepeu’ la sasa cai frum…, pardon, sase luni, si are si masini mai vechi de 15 ani!
  Sa sa desfinteze trotinetele electrice, zic, ca ele ne ia clientii! Sa sa desfinteze si Uberu, zic, ca si aia ne ia clientii! Si daca tot suntem la desfintat (cu un i, stiu), sa sa desfinteze si Reatebeu, mancati-as… ca clientii nostri sa suie la Reatebeu, in loc sa ne dea noua 50 da lei, boss…
  Adica stau eu in coltu’ intresectiei, sa astept bibanu’ cu portofelu’ gros, iar bibanu’ sa suie in Reatebeu? Bibanu’ trebuie jupuit cum l-ai prins, ca nu stii ce-o sa faci maine, boss, trebuie sa jupoi fraieru’ care ti sa suie in masina de tot ce are, ca… deh, tre’ sa mananca si gura mea, boss…

  Thumb up 1