Avertizare Bitdefender: zeci de mii de dispozitive Android, vulnerabile la botnetul Hide ‘N Seek

O recomandare de la experții Bitdefender pentru toți utilizatorii de dispozitive Android: verificați dacă secțiunea “opțiuni dezvoltator” este activată. Dacă da, dezactivați-o, ca să închideți o portiță de atac pentru hackerii care folosesc botnetul Hide ‘N Seek.

Acești atacatori speculează una dintre funcționalităție legitime ale sistemelor Android, cea de testare din timpul producției. Practic, “atacatorii exploatează modulul pentru depanare prin Wi-Fi, prin care producătorii și dezvoltatorii de aplicații testează de pe un alt dispozitiv eventuale disfuncționalități ale sistemului de operare sau programelor preinstalate. Cum modulul pentru depanare prin Wi-Fi nu este dezactivat de producător după faza de testare, utilizatorii care nu verifică atent starea acestuia ajung să folosească fără știința lor un dispozitiv vizibil de pe internet și controlabil de la distanță”, avertizează Bitdefender.

Vulnerabilitatea afectează nu doar telefoanele Android, ci orice alt dispozitiv care folosește acest sistem de operare.

Bitdefender recomandă, de asemenea, folosirea unui program de scanare și evaluare a gadgeturilor din rețea pentru a le identifica pe cele vulnerabile. Un astfel de instrument, gratuit, este Bitdefender Home Scanner. o soluție completă și complexă de cybersecurity pentru gadgeturi smart, cum ar fi Bitdefender BOX, este chiar mai bună și te poate feri de multe necazuri.

Comunicatul integral Bitdefender poate fi găsit aici.

Pentru cei care vor să înțeleagă mai bine care sunt riscurile de securitate cibernetică asociate cu dispozitivele Android le recomand site-ul Hot For Security – powered by Bitdefender, unde ultimele 4 articole sunt exact despre mobile security (link aici)

3 comentarii Adaugă comentariu

  1. Merg, dar ca delegat. Soția la fel.

    Thumb up 0
  2. Am dezactivat, merci!

    Thumb up 0