Sfatul specialistului: cursuri de cybersecurity la școală

Bogdan Botezatu, Director of Threat Research & Reporting, Bitdefender, spune că nevoia de educație în domeniul autoprotecției cibernetice nu mai poate fi ignorată.

Dintre multele nevoi urgente ale Educației românești, una mi se pare fundamentală: actualizarea.

Dotări, canalizări, materiale, salarii, da, lipsesc în mare măsură, dar prima întrebare de la care ar trebui pornit este asta: cât de preocupată e școala să pregătească subiecții ei – elevii – pentru viața și performanța în această economie, în această societate?

Gândiți-vă la asta, de pildă: imensa majoritate a elevilor de azi își iau informațiile sau dezinformările din mediul online. Acolo interacționează unii cu ceilalți, poate mai mult decât în spațiul fizic propriu-zis, în online se distrează sau lucrează, și de abilitățile lor de a identifica amenințări, tentative de fraudă și zone de risc va depinde în mare măsură confortul și siguranța lor – financiară, personală, a grupului.

Specialiștii preocupați de cybersecurity știu ce spun atunci când insistă pentru introducerea cursurilor de securitate online în curriculă: ei sunt cei care, adesea, sunt chemați să repare daunele suferite de utilizatori naivi de internet, care nu știu și nu respectă reguli elementare de autoprotecție pe net.

Urmăriți această discuție cu Bogdan Botezatu, Director of Threat Research & Reporting la Bitdefender, despre ce-i de făcut ca să n-o pățim în lumea online, în care trăim din ce în ce mai mult.

Articol din categoria: ACTUALITATE, ADVERTORIAL

9 comentarii Adaugă comentariu

 1. #3 Comentariu nou

  Vlad, pentru cei „non-FB”, exista vreo alta varianta a clip-ului?

  0
  0
 2. #6 Comentariu nou

  Salut,

  Vreun update la articolul asta https://www.petreanu.ro/viitorul-solar/…? Un an mai tarziu, ti-ai instalat traznaile alea si ai vreo concluzie :D…? Mai ales acum, cand costul energiei electrice aproape s-a dublat…?

  La articolul initial comentariile au fost inchise si nu pot comenta acolo, d’aia intreb aici. Muta tu eventual comentariul unde trebuie, daca ai cum ;)…

  Multumesc

  0
  0
  • Nu, traznaile inca nu sunt functionale, n-a trecut decat un an juma :))

   Comentariile sunt inchise automat dupa 100 de zile (mecanism anti-spam).

   0
   0
  • #8 Comentariu nou

   Ok, daca le (mai) instalezi poate faci un update ;)… Or mai fi si altii interesati de concluzie, daca e vreuna…

   Multam

   0
   0
 3. #9 Comentariu nou

  Cybersecurity? Pe noi (și aici vreau să spun pe cei care ne conduc) ne f#te grija de curs obligatoriu de Istoria Holocaustului, nu de Cybersecurity.
  De ce să învățăm ceva ce ne-ar putea fi folositor? Un popor educat nu poate fi păcălit cu minciuni de genul „50 de lei pentru câinii participanți la proteste”, și nici cu „vaccinul te va face să-ți crească solzi”. Un popor educat nu mai crede minciunile propagate prin Fâțbuci. Un popor educat nu se mai uită la anumite posturi TV care-i spun că albu-i negru, o să înceapă să gândească pentru el și, Doamne-ferește!, nu mai votează pe cine trebuie.

  Și vorbim aici de cursuri de Cybersecurity?

  0
  0

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.