Când aveam păr şi eram săraci

Costi Mocanu a crescut mare. “Moşu'” devine acum director executiv al grupului ProTV. Cătălin Tolontan îi transmite o graţioasă încurajare, ca între prieteni. Îmi face plăcere să mă alătur în aplauze. Costi, Tolo, Sorin (Enache) sunt nu doar lideri ai unei promoţii excepţionale (ai primei generaţii de ziarişti liberi), ci şi amici care şi-au păstrat punţi deschise peste valurile carierei fiecăruia. Ţine de caracter, desigur, dar şi de începutul lor în breaslă. Pentru că ei au început când un ziar se putea face între prieteni şi pentru prieteni, nu sub patroni şi pentru audienţe.

Când Tolo avea păr, Costi 30 kg în minus şi Sorin visa în tăcere la ziua îndepărtată în care urma să-şi lase barbă, presa era încă un ideal. Pentru acest ideal Tolo tehnoredacta ziua ce scria noaptea, Enache umbla cu vraful de ziare pe la bufetele Universităţii, încercând să distribuie măcar 20 de copii, Costi alerga năuc pe străzi, în căutare de subiecte bombă iar Relu şi cu Adi se făceau zob într-o dubă împrumutată pentru a transporta ziarul în ţară. În zilele acelea, idealurile unor jurnalişti debutanţi încă se mai puteau plăti cu zile de înfometare, găuri în pantofi şi fracturi deschise, iar toate acestea nu surprindeau pe nimeni.

Inocenţa e perisabilă, nici o noutate. E reconfortant să vezi, însă, că nu tot ce-i uman se întunecă în timp.

Iar ziarul s-a numit, timp de aproape jumătate de an, Student. N-aveaţi de unde să ştiţi. Presa făcută din dragoste moare tânără.

4 comentarii Adaugă comentariu

 1. noroc cu blogul asta al tau, descopar cu stupoare ca ai su tu sentimente :D

  Thumb up 0
 2. Anonymous, da’ de unde-ti vine stupoarea asta, draga? Nu de alta, da’ daca nu radeai la sfarsit, as fi pariat ca esti vreun subaltern concediat sau vreo fosta iubita parasita de Vlad.

  Thumb up 0
 3. sunt un subaltern parasit de vlad. iar abordarea asta familiara, “draga”, “iubita/ iubitule” si altele de acest gen, ma astept s-o gasesc la frizeritze, nu la una care-si zice innuenda si o face pe bodyguardullui vlad.

  Thumb up 0
 4. ‘Re-aş a dreacu’ cu melcii mei de frizeriţă-badigardă!!

  Thumb up 0