Coaste barbecue la Weber Smokefire

Cele mai bune coaste barbecue pe care le-am mâncat vreodată, fără nicio discuție.

Dacă e ceva la care acest grătar se pricepe de minune este să gătească low and slow, ore întregi, la căldură perfect controlată, cu aromă de lemn ars (cireș, arțar, hickory) – și ce rețetă e mai potrivită pentru acest gen de slow cooking în aer liber decât coastele de porc?

Toată desfășurarea durează vreo 5 ore, în cele din urmă: o oră de smokeboost, la început, când grătarul ridică temperatura peleților până exact în punctul de afumare, dar nu mai mult, pentru că afumarea cea mai eficientă se face la temperatură joasă, după care 3 ore la 120 de grade, cu câte un puf, două, de soluție de oțet de mere cu miere, apoi o oră la asudat, cu coastele împachetate și, în sfârșit, un finiș cu badijonare cu sos barbecue și caramelizare, pentru aspect, gust și extaz gustativ.

Merg coastele barbecue și la cuptorul obișnuit? Desigur, și merită făcute într-o zi tihnită pe care vrei s-o închei alături de prieteni. Dar grătarul Weber Smokefire îți dă ce nu-ți poate da cuptorul electric: aroma inconfundabilă și inegalabilă de lemn ars. Îl găsiți la Camping Grill, dacă vă bate gândul – unde găsiți, de altfel, tot ce vă puteți dori în materie de grătăreală.

Articol din categoria: ADVERTORIAL, COOLINARIA

4 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1 Comentariu nou

  Lasati UBI, mergeti si calificati-va. Pentru ca binomul calificare – venit e inseparabil, o sa castigati de o sa intoarceti banii cu lopata. Si apoi va luati o casa cu o gradinuta ca sa aveti loc de Smokefire. Dar va mai trebuie inca un job ca sa puteti lua si gratarul – cel mai ieftin e 7000. Si peletii 98 lei sacu de 9 kile.
  Succese fara excese.

  7
  2
 2. #2 Comentariu nou

  Buna ziua Vlad,
  In fata camerelor de filmat te tot prefaci ca-l gonesti pe Poke, dar se fede pe el, si mai ales pa blanita lui lucioasa, ca are portia lui din ce faci tu la gratar.
  Si apoi orice filmare e mai interesanta daca are doua personaje. Nu mai pare ca vorbesti de unul singur.

  2
  0
  • Poke știe că sclavul lui – adică eu – nu i-ar face niciun rău, niciodată 🙂

   0
   0
  • #4 Comentariu nou

   Weber e in liga superioara cind vine vorba de gratare, dar as indrazni sa spun ca la smokere nu sint (inca) specialisti.
   Mai mult, cind vine vorba de peleti, conteaza si ce cumperi. Nu e de ajuns sa te duci la supermarket sa iei un sac de ce s-o gasi si sa arunci peste o punga de chips cu aroma (chimica) de cirese…
   Smokeritul e arta rabdarii, se dezvolta in timp si cu (multe) rateuri…

   0
   0

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.