Dăruiește lumină!

A devenit deja o tradiție ca, în preajma sărbătorilor (pascale sau de iarnă), acest blog și E.ON România să-ți ofere posibilitatea de a dărui lumină cuiva care are nevoie.

La propriu.

Tehnic vorbind, ce donezi sunt, de fapt, kilowați-oră. Câte 10 kWh de like pe pagina Dăruiește Lumina Crăciunului. Dai click pe link, dai un click pe log in with Facebook, selectezi o categorie (școli, spitale, case de copii sau case de bătrâni), alegi una dintre instituțiile înscrise în campanie, dai un like și ai donat 10 kWh.

Ce înseamnă 10 kWh? Un bec de 100 W aprins 100 ore neîntrerupt, dacă vrei o echivalare simplă.

Sau câte o masă caldă pentru 50 de persoane.

Pentru un singur like. Nu-i rău, nu?

De unde vin kilowații aceștia? De la E.ON, evident: 200.000 kWh de dăruit până pe 27 decembrie.

O mulțime lumini aprinse pentru o mulțime de oameni.

Pe tine nu te costă nimic, dar sumele adunate sunt scăzute ulterior din facturile de energie ale instituțiilor care sunt înscrise în această campanie.

Dacă intri pe pagina campaniei de binefacere (încă o dată, linkul), poți vedea câți kilowați au fost donați până acum fiecărei categorii – și fiecărei instituții din fiecare categorie, dacă vrei.

Până acum, cele mai multe donații au fost făcute către casele de copii. Tu cui dăruiești?

Încă ceva. În ultimii 11 ani, E.ON România a susținut cu peste 9,3 milioane de euro numeroase proiecte de responsabilitate socială în comunitățile în care își desfășoară activitatea, numărul total al beneficiarilor acestor inițiative ridicându-se la aproximativ 260.000.

Dacă vrei să le spui mulțumesc celor de la E.ON, lasă-le un mesaj pe contul lor de Facebook (aici). Dar nu e neapărat nevoie. Se subînțelege, odată ce ai donat cei 10 kWh cuiva din listă.

Sărbători fericite, oameni buni.

screen-shot-2016-12-22-at-17-38-09

5 comentarii Adaugă comentariu

  1. Un bec de 100W consuma 10KW in 100 de ore 😉

  2. “Ce înseamnă 10 kWh? Un bec de 100 W aprins 10 ore neîntrerupt, dacă vrei o echivalare simplă.”

    Salut!
    100Wh * 10h = 1000Wh = 1kWh

  3. Si rapizi, si ingineri! 🙂

  4. Sigur 10kWh reprezinta un bec de 100W aprins 10 ore?