Ce este și ce face Vodafone TV [P]

Vodafone a lansat miercuri Vodafone TV, care este, de fapt, o platformă ce integrează în aceeași experiență de utilizare televiziunea liniară (posturi tv clasice), programe on-demand, aplicații de streaming, completate de facilități precum catch up/replay, push-to-tv, filtre de conținut pentru copii etc. Vodafone anunță că oferă, astfel, “cea mai extinsă grilă de canale în format 4K, HD și SD (peste 190), cea mai vastă colecție video on demand, cu mii de ore de conținut de calitate și tot conținutul HBO GO într-o secțiune dedicată, plus acces direct la cele mai populare aplicații de streaming, precum Netflix, Amazon Prime, YouTube și YouTube Kids”. Va exista o secțiune specială pentru filme și seriale românești, inclusiv producții foarte noi, premiate la festivalurile internaționale.

Accesul la această platformă care îmbină interactivitatea, aplicațiile de streaming și cablul digital se face prin intermediul unui mediabox 4K (primul cu astfel de caracteristici oferit în România, afirmă reprezentanții companiei), mare (sau mic) cât un sandviș. Deocamdată, instalarea lui este posibilă doar în zona de acoperire a serviciilor fixe Vodafone.

Ce obții, practic, dacă te abonezi la acest serviciu?

Cu Vodafone TV poți urmări, firește, programe clasice de televiziune, 4K, HD și SD, după caz, dar poți să pui și pauză într-o transmisiune în direct, de pildă, ca s-o reiei mai târziu din același punct.

Poți să înregistrezi programe favorite (și poți programa înregistrările, firește), cu o capacitate de arhivare de sute de ore, pentrru a vedea ce te interesează mai târziu (sau niciodată). Poți vedea de la început unele programe care rulează live, dacă ai pierdut începutul și nici n-ai programat vreo înregistrare. Poți revedea integral unele emisiuni difuzate cu până la 7 zile în urmă, dacă vrei, chiar dacă n-ai programat înregistrarea sau ai ratat începutul acestora. Poți începe vizionarea unui program pe telefon sau tabletă, în aplicația dedicată, și poți continua vizionarea, fără vreo întrerupere, pe televizor, când decizi să schimbi ecranul (push to tv).

În zona My TV, primești recomandări personalizate de conținut în funcție de ce ai vizionat/înregistrat până atunci. Secțiunea On Demand oferă acces, în acest moment, la mii de ore de filme, seriale, documentare şi conţinut pentru copii. Tot prin mediabox-ul Vodafone TV ai acces la Netflix (aplicația Netflix este integrată, grație parteneriatului cu Vodafone), Amazon Prime, Youtube, Hopster. În primii doi ani de abonament, HBO și HBO GO sunt oferite gratuit.

Există și o zonă dedicată copiilor, cu conținut filtrat în funcție de vârstă și în care părinții pot stabili durate maxime de vizionare.

Lansarea Vodafone TV vine și cu o oferte speciale de abonament, pe care le puteți consulta aici.

3 comentarii Adaugă comentariu

 1. Preactic singurul lucru cu care vine nou este TV on demand? Alte telviziuni de la noi din tara nu cred ca il au (dar poate ma insel)

  Thumb up 0
  • La Telekom de cel puțin 3-4 ani prin aplicația din Google play poți urmări când vrei orice emisiune din ultimele 7 zile sau poți înregistra ce emisiuni, meciuri…etc vrei în limita a 30 ore si nu trebuie sa ai nici un fel de mediabox doar un smartphone, chromecast/Smart tv și internet.

   Thumb up 0
  • @One
   ‘On demand’ nu este nou, in nici un caz.
   Sunt ani buni (aproapr 10 daca imi aduc bine aminte) de cand Telekom avea serviciul VOD (video on demand). La vremea respectiva dadeai un telefon si solicitai un film dintr-o lista de filme disponibile. Serviciul era destul de solicitat vinerea si sambata seara. Nu stiu cat timp era necesar, dar daca erai suficient de prevazator, aveai filmul solicitat stocat pe un STB (un soi de bunic al mediabox-ului). Sunt insa convins ca oferta Vodafone este mult imbunatatita d.p.d.v. tehnic.
   Dupa cate vad eu, niciunul dintre serviciile enuntate de Vlad in articol nu este revolutionar, dar nu cred ca exista la alti operatori toata paleta de servicii (Macar cu asta ar putea sa atraga).
   In articol se mai spune ceva “cea mai extinsă grilă de canale în format 4K, HD și SD”. Sunt foarte curios, chiar au aparut canale TV care emit in ‘4K’? Sau ‘4K’ e doar pentru canalele de streaming?

   Thumb up 0

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Acest blog folosește serviciul Gravatar pentru afișarea pozei de profil a comentatorilor. Pentru setarea unui avatar, accesați acest link.