Excepționalul domn Dragnea

Să admitem, prieteni, că performanța actoricească a dlui Dragnea crește direct proporțional cu morcovul.

Ieri, DNA a cerut Curții Supreme să scurteze termenele în procesul dlui Dragnea și al dlui Vâlcov, pentru judecarea cu celeritate a cauzelor.

Solicitarea DNA, care este permisă conform legii, vine după ce ÎCCJ a dat săptămâna asta două termene neatșptat de lungi în cele două cazuri – unul, pentru dl. Dragnea, mai mare de o lună, iar al doilea, pentru dl. Vâlcov, de aproape două luni.

La aflarea veștii, dl. Dragnea a ironizat procurorii: “DNA a intrat în panică. De ce sunt panicaţi? Au un grafic când trebuie să fie executaţi unul sau altul?”, după care s-a întrebat retoric: “unde e situația excepțională?”

Dl. Dragnea e plin de modestie, nu? Ah, dar cum de n-a roșit, feciorelnic?

Păi situația excepțională sunteți chiar dumneavoastră, jupâne. Nu sunteți dv. mâna de fier care controlează cel mai mare partid din România și majoritatea parlamentară? Al treilea om în stat, președintele Camerei? Sabotorul care și-a trântit de două ori propriul guvern și e pe cale să-l răstoarne pe-al treilea, creatorul realității cu accente psihiatrice în care ne-ați târât? Și, în același timp, nu sunteți dv. toate acestea plus o condamnare definitivă și, bașca, încă una în primă instanță? Cât despre prietenul dv., dl. Vâlcov, nu e dânsul “eminența cenușie” a guvernului, autorul unora dintre cele mai devastatoare măsuri economice din această guvernare?

Nu sunt prea multe țări în Europa – ce zic eu, Europa, în lume! – în care funcții atât de importante în stat să fie deținute de infractori. Și atunci, pe cale de consecință, nu sunteți dv., domnule Dragnea, excepțional? Cine mai e ca dv.?

Și cine morții mă-sii mai e ca noi?

81 comentarii Adaugă comentariu

 1. La multi ani, Vlad! Dai de baut ;-)

  Thumb up 7
 2. De infractori in functii publice sa zicem ca in teorie ne ajuta Justitia sa scapam. Practica ne omoara si aici.
  Dar de impostori, incompetenti (Dancila, Orlando, Olguta, Cuc, Daea, etc, etc) – de astia cum scapam?
  (Alex, bugsy, PSD, de facto – va astept cu lista de la PNL. Stipulez de acuma ca is de acord cu ea. Oricum, din punctul meu de vedere PNL a facut de foarte multe ori blat cu PSD. Cel mai mare din ele se numeste USL).

  Thumb up 4
  • Ştii, Ciprian, cu toată aprecierea pe care o am pentru eforturile tale (nu e sarcasm, sunt serios) mă simt dator să subliniez nişte lucruri:
   – americanii sunt polarizaţi la extrem pro şi contra Trump, iar dialogurile dintre părţi (în social media, cel puţin) seamănă ca două picături de bourbon cu ce se întâmplă aici pe blog, în comentarii
   – britanicii sunt polarizaţi la extrem pro şi contra Brexit, iar dialogurile dintre părţi (în social media, cel puţin) seamănă ca două picături de scotch cu ce se întâmplă aici pe blog, în comentarii
   – francezii sunt polarizaţi la extrem pro şi contra unor politici locale, iar dialogurile dintre părţi (în social media, cel puţin) seamănă ca două picături de Beaujolais cu ce se întâmplă aici pe blog, în comentarii

   – în State există investigaţii oficiale şi documente care arată influenţarea electorilor şi a candidaţilor de actori statali străini
   – în Marea Britanie există o anchetă în curs în aceeaşi problematică cu privire la Brexit / campania Leave.EU
   – în Franţa au apărut articole de presă care demonstrează implicarea unui actor statal străin, prin social media, în inflamarea atmosferei cu ocazia protestelor Vestelor Galbene.

   Nu ştiu situaţia din Italia, dar cu Salvini şi Lega Nord / Cinque Stelle în guvern nu am speranţe prea mari.

   Apare un model repetitiv aici: găseşte o problemă pe care o poţi umfla la dimensiuni naţionale şi întreţine diviziunea, la nevoie cu fake news şi alte de-astea. Un popor rupt în două poate fi mai uşor de supus şi devine neatent la problemele cu impact major în viitor.

   Cred că noi, ca popor, am ieşi mai bine dacă ne-am uni, în loc să ne rupem mai tare. Cred că ne-ar fi mai bine, şi aste repede, dacă am învăţa să ne respectăm deosebirile în loc să ne atacăm reciproc. Nu prea ştiu cum putem face asta, iar social media (bloguri, FB, Twitter etc) asigură divizarea şi nu dialogul (sunt medii de discuţie rapide, în replici scurte care mai degrabă favorizează sarcasmul şi înjurătura şi fac dificil spre imposibil dialogul aşezat de care avem nevoie).

   Nu-mi dau seama cum am putea face, dar mi-e clar că nu mai putem continua aşa decât dacă ne pregătim pentru o perioadă bună de autoritarism neo-fascist (nu o zic eu; căutaţi-l pe Yuval Noah Harari pe site-ul TED).

   Thumb up 0
  • @Ciprian
   Eu ”stipulez” că în ”spatele” fiecărui impostor sunt interesele mai multor infractori.
   Mai ”stipulez” și că joci volley în echipa greșită.

   Thumb up 0
  • @CB: chapeau!

   Thumb up 0
  • @CB: Yuval Harari vine in Romania pe 10 Mai 2019. Toda!

   Thumb up 0
  • @CB
   faina treaba cu bauturile :-). Eu la Marea Britanie / Brexit n-as fi ales scotchu – ca ala e scotian si aia nu prea is polarizati fata de Brexit. As fi ales ginu’, chit ca la origini e olandez – dar englezii l-au facut faimos :-)

   In rest, polarizarea cred ca o chestie naturala. Polu nord, polu sud, poli magnetic, +/- (uite asa ai curent electric), poli de presiune atmosferic – hello vant, furtuna.

   Trebuie accepta si respectata polarizarea. Daca scapa de sub control, e vai si amar de noi.

   Thumb up 0
  • @bugsy: multumesc și pentru compliment și pentru veste. Mi-e greu sa cred ca voi putea ajunge la Harari, dar e o veste de reținut si împrăștiat.

   @Ciprian: o sa fac o precizare. Poate e doar semantica, dar eu cred ca merita să fim atenți la cuvinte: ce poate fi respectata este deosebirea de opinii. Asta, da. Polarizarea este un soi de cancer social, este expresia maligna a deosebirii de păreri. Asta distruge și ar trebui sa luptam împotriva ei, chiar de pe poziții diferite. In rest, ai dreptate.

   Thumb up 0
  • Mare chestie asta cu influnta serviciilor straine asupra alegerilor sau miscarilor de stada. Pana si Ceausescu se vaita de agenturi cand cu Timisoara. Nu mai vorbim de implicarea de veche traditie a KGB-ului in miscarile ecologiste, pacifiste etc. din vest, ca sa nu mai zic de istoria internationalei comuniste, care nu a avut alt rol. Sau de interesul si implicarea evidenta a serviciilor rusesti in miscarile antifracking, inclusiv la Pungesti. Nimic nou sub soare. Asta fac serviciile straine. E treaba serviciilor de informatii nationale sa zadarniceasca aceste influente. Infuenta sau colaborarea ilegala cu reprezentantii institutiilor statului e cu totul alta mancare de peste. Musamalizarea institutionala a activitatii criminale a serviciilor straine, tolerarea colaborarilor ilegale ale serviciilor rusesti cu serviciile nationale interne, asa cu s-a intamplat Polonia, asta e relevant. Mueller a lamurit partea esentiala a problemei, cea privind inexistenta unei conspiratii cu rusii la nivelul echpei Trump. Se pare insa ca serviciile americane erau mai preocupate sa faca jocul democratilor si implicit cel al rusilor prin compromiterea unui candidat decat sa-si faca treaba. Un alt procuror va lamuri probabil si aceasta parte a problemei. Din fericire pentru toata lumea, sistemul american e inca functional si chiar daca mai da si rateuri, se autoregleaza.

   Thumb up 0
  • ‘Ai, ma ventidius, cu goange de-astea vii? :-D

   1. Evident ca serviciile joaca jocul asta de multa vreme. Dar pana acum cel mai mari victorii, și de o parte și de alta, au fost la nivel de individ: The Cambridge Five si Aldrich Ames pentru rusi, respectiv Gordievski, Kalughin si Mitrohin pentru Vest. Tehnologia actuala, însă, permite operațiuni la nivel de paturi sociale întregi. Cine nu vede potențialul letal al combinației “servicii + tehnologie” e în poziția francezilor care au întâmpinat diviziile de Panzere cu faimoasa Linie Maginot.

   2. Raportul Mueller abia azi va fi prezentat în Congres. Pentru moment doar AG Barr + Casa Alba știu ce conține; publicul a văzut un soi de haiku netalentat al lui Barr. Si chiar și asa, Barr n-a putut șterge chiar tot-tot și a trebuit sa lase acolo ideea ca, deși raportul nu-l incriminează pe DT în privința obstrucției, nici nu-l exonerează. Ți-o închipui pe Adina Florea zicând “Raportul nu-l incriminează pe Dragnea, dar nici nu-l exonerează”? Cam asa arata.

   Si apoi, e trist când lumea ajunge sa fie fericita ca președintele celei mai mari puteri mondiale încă nu a coborât suficient încât sa poată fi inculpat legal. Cu 7 sau 8 colaboratori deja condamnați sau pledând vinovat, DT e departe de a fi curat. Altădată un BJ era de ajuns pentru a începe procesul de “impeachment”. Îți dai seama cat de jos a ajuns lumea, de se bucura ca ditai președintele nu poate fi inculpat – încă?

   Thumb up 0
  • Cele mai mari victorii au fost si pana acum manipularile colective, nu cele individuale. Succesul major l-au reprezentat idiotii utili lui Lenin, care nu au lipsit niciodata de la post, fie ca a fost vorba de cele mai semnificative nume ale intelectualitatii occidentului, de regizorii si scenaristii de la Hollywood sau de activistii progresiti ai miscarilor pacifiste, ecologiste, feministe sau progay. Poate ca efectul manipularii de atunci era mai lent in lipsa tehnologiei de azi, dar cu siguranta era mai profund, asta e singura diferenta. Occidentul o fi castigat razboiul rece, dar batalia ideologica a pierdut-o cu brio.
   In privinta francezilor, nu stiu daca e exemplul relevant. Problema liniei Maginot a fost faptul ca era facuta de francezi, cunoscuti pentru lipsa de perseverenta, ca urmare era incompleta. Ar fi fost un obstacol insurmontabil pentru panzerele germane, daca acestea nu ar fi avut posibilitatea sa o ocoleasca.
   Raportul Mueller va fi prezentat mai pe larg, ceea ce ofera de doi bani speranta catorva militanti rupti de realitate din partidul democrat. Daca ar contine ceva relevant, aceste lucruri ar fi transpirat de mult in presa. Daca nu il incrimineaza legal, raportul e apa de ploaie. Rolul anchetei unui procuror este descoperirea ilegalitatilor, nu acordarea certificatelor de nevinovatie. Asa ca faptul ca nu-l incriminează in privinta relatiilor cu Rusia e relevant, nu faptul ca nu-l exonerează in privinta obstructiei, ceea ce era oricum un lucru de importanta secundara. Semnificativ este faptul ca ancheta a fost inutila, o simpla hartuiala politica, nu faptul ca Trump nu s-a facut pres in fata anchetatorilor.
   O comparatie mai potrivita ar fi fost cu ancheta Adinei Florea asupra lui Kovesi. Mi-o inchipui foarte bine pe aceasta spunand dupa doi ani de hartuieli si interogatorii fara legatura cu subiectul ca nu s-au gasit probe incriminatorii in privinta obiectului anchetei, dar ca acest fapt nu o exonereaza in privinta acuzatiilor de obstructie, aceasta neraspunzand probabil cu promtitudinea si sinceritatea dorita la toate intrebarile privind viata sa privata.

   Thumb up 0
  • @Ciprian
   Apreciez ca esti doresti o parere (si) de la mine insa nu am ce sa comentez legat de aceasta tema. Mai interesant pentru mine a fost meciul Manchester City – Tottenham. As putea comenta despre mascaricii de la GDS dar nu o fac pentru ca voi fi acuzat ca vreau sa schimb tema, troll si alte rashini d’astea.

   Thumb up 0
  • @PSD
   A fost sau nu hent?:-)

   Thumb up 0
  • @Ciprian
   Un mutilat te-a jignit pe tine si pe partenerii tai de discutie. De fapt pe toata lumea. Ultima postare. Esti bun crestin si ii oferi ci celalalt obraz sau ii dai raspunsul care-l merita? Un gunoi ca asta lasat de capul lui ajunge ca nebunul (Morosanu/rezist) ala care se leaga de toata lumea

   Thumb up 0
  • Este o încântare să privesc cum vă serviți voi mingiile la fileu și cum vă plângeți unul altuia că ați fost faultați la fotbal.
   Ce spectacol!
   Meritați o primă substanțială!
   Dacă se poate din bani publici.

   Thumb up 0
  • @PSD Eu zic ca a fost hent :D

   Partea cu obrazu’ intors nu cred ca tine de bun crestin, rau crestin, crestin, ne-crestin.
   Eu cred ca si un serpas pakistanez care urca in Death Zone pe K2 sau Nanga Parbat sa salveze alpinisti in pericol poate sa intoarca obrazul. Dar nu conteaza ca industria IT din Pakistan produce $4.5 bln vs 4.5 bln E ale noastre, important e ca Plain Sight nu e rasist.
   Mai cred ca amandoi, atat PSD cat si Plain Sight sunteti fan(atic)i (unul pro-PSD, altul anti-PSD) si v-ati cam pierdut busola (asta daca ati avut vreodata asa ceva. Daca n-ati avut inseamna ca n-ati pierdut nimic).
   Si mai cred ca amandoi sunteti troli, joc de suma nula.

   Thumb up 0
  • Vezi tu Ciprian…
   Ai avut suficiente ocazii să înțelegi că lucrurile stau cu totul altfel decât le-ai prezentat.
   Scopul meu este unul extrem de simplu.
   Acela de a scoate ”la vedere” (in plain sight) minciuna.
   1. În realitatea obiectivă minciuna este legată în mod artificial de un lanț al cauzelor și efectelor prin aberații logice.
   2. Din acest motiv ea poate fi destructurată prin metode care aranjează în mod logic lanțul cauzelor și efectelor.
   Astfel, pentru cine este interesat sincer, atât minciuna cât și adevarul ies cu ușurință la vedere.
   În plus trebuie reținut că în lanțul cauzelor și efectelor:
   1. Ascunderea adevărului are totdeauna un scop.
   2. Scopul ascunderii adevărului este proba unui interes nelegitim.
   Doar hazardul face ca cei care își probează interesele nelegitime să fie atât de grupați într-o organizație ce poartă numele PSD. În niciun caz nu-mi poți atribui vreo vina pentru asta. Iar a mă eticheta antiPSD sau rasist sau oricum vrei este nu doar neprincipial ci cu totul nepotrivit.
   Fără a-ți face un proces de intenție…
   Doar principial trebuie să stii că jocul de suma nulă este jocul în care te plasezi aleator când de o parte când de cealaltă.
   În lumina celor de mai sus referința ta la jocul de suma nulă se constituie ca probă despre cum adevărul este conținut în minciuna.
   Ceea ce altfel spus înseamnă că afirmația ta despre mine te defineste exact.

   Thumb up 0
  • Adica daca stai cu o mana in gheata si cu o mana pe plita fierbite? (la suma esti bine :)))) )
   Daca pun si cuvantul tau “aleator” in ecuatia asta, cate doua sanse din trei ai sa nu mai fii pe zero?

   Jocul de suma nula e de obicei intre mai multi participanti. (exemplu poker)

   Dar asta nu inseamna ca esti mincinos.

   Ia si 2 link-uri care se termina in “pedia”
   https://en.wikipedia.org/wiki/Zero-sum_game
   https://www.investopedia.com/terms/z/zero-sumgame.asp

   Thumb up 0
  • Ciprian greșești fundamental!
   Cel care a stabilit că se află într-un joc de sumă nulă esti tu.
   Tu ai stabilit regulile jocului, tot tu ai jucat în ambele tabere și tot tu ai arbitrat.
   Nu eu te-am plasat în acest joc și nici măcar nu este jocul meu așa cum ai fi putut foarte bine să înțelegi din tot ceea ce ți-am spus anterior.
   Mai mult decât atât.
   Ai dovedit că acesta este chiar scopul tău să transformi totul într-un joc de suma nulă.
   Și desigur nu în ultimul rând, ai deformat realitatea într-un mod jalnic pentru a atinge acest scop.
   Acesta este si motivul pentru care am spus că te-ai plasat aleator într-o parte sau alta.
   Ai marcat în fiecare poartă cât ai crezut că trebuie ca să-ți iasă.

   Thumb up 0
  • Se numeste obiectivitate.

   Thumb up 0
  • Ai castigat tu. Multumit?

   Thumb up 0
  • În condițiile acestea este foarte posibil să fi câstigat și tu!

   Thumb up 0
  • @CB-referitor la ancheta lui Muller-slujba unui procuror nu-i sa exonereze,ci sa cerceteze.Exonerarea o da judecatorul,pe baza acuzatiilor si dovezilor aduse de procuror.Care dovezi nu exista.Altfel ar fi transpirat de mult in presa.Cit despre “ cei 7-8 colaboratori deja condamnati” ai lui Trump-iar ai sarit calul in stil progresist-condamnat e doar unul,restul sint inculpati.Si niciunul nu a fost inculpat pentru vreo interferenta cu Rusia sau vreo legatura cu Trump,ci pentru gainarii “ laice” tip evaziune fiscala .Nu toata lumea pune botul la CNN cum crezi tu.

   Thumb up 0
  • @anotonioro,

   Oh, ai apărut, suflete? Uitasem de tine. No, dac-ai venit și-ai descarcat camionul cu inepții, hai sa le analizam un pic, vrei?

   1. Un procuror “exonerează” cu rezoluția NUP. Nu-i neapărat nevoie de un judecător sa spună “omul asta nu a făcut nimic”, o poate face si procurorul.

   2. Chiar și asa, Bob Mueller NU a acționat ca un procuror tipic. El însuși spune în raport ca “nu putem aplica judecata unui procuror” – și asta pentru ca Barr a susținut tradiția DOJ de a nu pune sub acuzare un președinte în funcție (“deși faptele constatate nu se ridica la nivelul unei infracțiuni a președintelui, acest raport nici nu il exonerează”). Mai mult, tot el explica lipsa unui rechizitoriu prin procesele constituționale ale SUA: orice cetățean are dreptul la un proces rapid și just, în care sa se poată apară. Aceasta condiție este îndeplinită nu de o eventuala acuzare a SCO (care NU are recurs, conform statutului actual al SCO), ci de “impeachment” în Congres. Mueller a lăsat faptele la latitudinea Congresului (n-ai citit raportul, nu? Se vede. Raportul este o recomandare de impeachment în integralitatea sa.)

   3. Jalnica poziție, sa te bucuri ca ceea ce a făcut președintele celei mai mari superputeri măcar nu se ridica la nivel penal (deși partea de “obstruction of justice” lasă libera acțiunea și aici. Plus, SDNY si EVDA au 14 “sealed indictments” încă nedeschise…). Dar, ma rog, bucura-te cat mai poți.

   4. Ca sa aducem discuția pe tărâm romanesc: sa zicem ca în alegeri pentru președinție intra Popescu și Trumpescu. Câștigă Trumpescu. In 2 ani de la câștigarea alegerilor vedem ca intra la mititica, sau sunt acuzați și pledează “vinovat”: avocatul personal, șeful de campanie, principalul ideolog, câțiva oameni apropiați; și mai avem 14 rechizitorii încă secrete, depuse la București și Ploiești. Si mai avem un raport independent care arata – cu probe – (a) ca Rusia a influențat alegerile nostre pentru a-l ajuta pe Trumpescu, (b) ca Trumpescu și oamenii lui știau asta, (c) ca ginerele lui s-a întâlnit cu ofițeri GRU care sunt condamnați actualmente la noi în tara, (d) ca știau ca documentele despre adversar sunt obținute cu încălcarea legii și (e) ca deși știau, au încălcat legea care le cere sa raporteze acest fapt autorităților. Cum arata tabloul acum (pentru o referință reala, asa proceda Al Capone, ce de-aia l-au agățat pe evaziune fiscala prima data. Comportament tipic mafiot.)? O fi OK pentru tine, dacă mergi pe cinismul lui “orice, pentru câștig”. Pentru mine nu e OK sa am în poziție de putere un capo mafioso.

   Thumb up 0
  • @CB: ai fi fost un excelent Consigliere pentru capo mafioso!

   Thumb up 0
  • Mulțumesc CB!
   Descrierea detaliată a ”tabloului crimei” și a poziționării ”personajelor” aduce mai multă lumină asupra contextului și a modului în care au decurs evenimentele.
   După cum aceste evenimente se condiționează recipoc putem anticipa direcția de evoluție cea mai probabilă.

   Ce pe pare să ne spună deocamdată acest ”tablou”?
   Avem pe de o parte ”victima” (statul de drept) în stare de inconștiență din motive aparent ”necunoscute”, iar de cealaltă parte ”făptuitorii” în derularea atacului de pe poziții de forță.
   Chiar dacă avem de a face cu o ”crimă” extrem de neglijentă, ”arma crimei” deocamdată lipsește.
   Vorbind despre un atac și o armă neconvenționale ”crima” se află mai degrabă în sfera de investigare a serviciilor secrete, dar nici jocul constituțional nu permite o abordare convențională a acestei anchete.
   Deși în acest context derularea evenimentelor pare lentă și imprevizibilă se pare că toate acestea conduc catre o soluție conformă cu concluzia lui Donald Trump din 17 mai 2017:
   “Oh my God. This is terrible. This is the end of my Presidency. I’m fucked.”
   Deznodământul previzibil mai are nevoie doar de o simplă precizare.
   Soluția la acest caz unic în istoria SUA fie rezolvă o problemă care afectează întreaga lume civilizată, fie ne aruncă în evul mediu și asta numai dacă nu va duce mai târziu la un coflict armat global.

   Raportul, elaborat în 22 de luni în urma a 2800 de citații și a audierii a 500 de martori, are un cuprins extrem de relevant.

   https://www.justice.gov/storage/report.pdf
   https://www.documentcloud.org/documents/5955118-The-Mueller-Report.html

   Thumb up 0
  • Exact, incepand din 1990 am votat numai PNL la toate alegerile locale, centrale si prezidentiale pana m-a fript…tradarea liberalo-sociala denumita USL, cu binecuvantarea venerabilului domn Presedinte de Onoare Mircea Ionescu Quintus, vecinul meu de strada Ploiestean de o viata. De atunci suflu si in iaurt si votez Ecologistii, de exemplu. Poate candva, peste un sfert de secol, vor reusi cei care vor fi atunci, sa faca curatenie imprejur. Punct! Multumesc.

   Thumb up 0
 3. Ipoteză 1. Dragnea este excepțional de valoros … în libertate … pentru … antipesediști.
  Ipoteza este ușor de susținut în condițiile în care cea mai mare parte din propaganda anti PSD e centrată pe Dragnea.
  El dă toate ordinele, el e ce mai vocal.
  El schimbă pe cine vrea.
  El stă la originea tuturor relelor, nu-i așa!?

  Ipoteză 2. Dragnea este excepțional de valoros … inculpat și apoi arestat … pentru … pesediști.
  Pentru pesediști, este martirul perfect.
  – Vrei să dovedești că sistemul de justiție nu judecă la fel pe toată lumea, te uiți la condamnarea definitivă a lui Dragnea pentru niște SMS-uri prin care USL centraliza numărul de votanți și o compari cu centrul de comandă al PDL care știau și cum s-a votat (v. imaginile https://www.youtube.com/watch?v=PH7OCAHX3jA)
  – Vrei să dovedești că asupritorii lui Dragnea sunt niște slabi, o arăți pe Kovesi plângându-se că i se judecă fapte de acum 8 ani (în timp ce ea, îi redeschide dosare pe fapte mai vechi de 15 ani lui Dragnea, în care chiar DNA dăduse de câteva ori NUP – Bine, DNA-ul n-a făcut asta doar cu Dragnea, a făcut-o și cu Năstase și cu Voiculescu ș.a.).

  Concluzie: Titlul articolului este perfect. Dragnea este excepțional de valoros pentru … toată lumea.

  OBS. (neimportantă) afirmația, „ÎCCJ a dat a dat săptămâna asta două termene neașteptat de lungi în cele două cazuri”, este departe de adevăr. Termenele sunt mult mai scurte decât cele uzuale. Dar, repet, aspectul este lipsit de importanță.

  Thumb up 4
  • Da…
   Sunt scurte termenele, da’ procesele de câți ani durează ? Dacă era unul care a șutit o eugenie și un carpati fara’, era de mult închis.

   Thumb up 0
  • @K2dlhgia

   Daca probatoriul era facut beton, pe probe clare, n-ar fi durat atat.

   In 15 ani, chiar si DNAul trebuia, fie sa dea NUP, fie sa-l administreze spre judecata, daca interesul nu ar fi fost sa il tina in corzi, a la long, pe marele corupt.

   Thumb up 0
  • Vorbești serios !?
   Când schimbi legile pt. a putea elimina de la dosar înregistrări și probe, tu pui întrebarea ,,dacă probatoriul era făcut beton”?
   Logica îmi spune că era beton, altfel de ce, de trei ani de zile partidele de la guvernare s-au focusat doar pe schimbarea legilor justiției ? De ce eliminarea protocoalelor cu serviciile( și care, apropo, sunt in fiecare tara) !?

   Thumb up 0
  • K2dlhgia,

   Legile s-au schimbat pentru a elimina abuzurile și pentru a garanta dreptul la un proces echitabil.

   Ca să nu mai vorbim în general: faptele pentru care e judecat Dragnea sunt de prin 2005. Legile s-au schimbat anul trecut. Ia spune-mi ce crezi c-au făcut procurorii, 14-15 ani (!!), cu probele beton pe care le aveau!?

   Cu protocoalele, trebuie mai întâi să … deschizi ochii. Nu ideea de protocol este greșită. Protocoale pot fi (și e normal să existe) între oricare două sau mai multe instituții.

   Problema este cu protocoalele secrete, care afectau independența sistemului de justiție, prin încălcarea legii, prin adăugarea la lege, prin încălcarea drepturilor și libertăților cetățenești.

   Ne mai mirăm azi că unul dintre semnatarii unor astfel de protocoale ilegale, ajuns în vârful parchetelor din România, este un fost procuror comunist,complice la întemnițarea unor luptători anticeaușiști!?

   Thumb up 0
  • Tu crezi ce scrii !?

   Thumb up 0
  • K2dlhgia, sper – pentru sănătatea lui mentală- că nu crede nimic, altfel aș fi foarte îngrijorat pentru el și cu multă compasiune pentru profesioniștii care urmează să-l trateze.

   Pentru non-troli: “abuzurile” sunt un cuvânt mestecat des de pesediști și de trompetele lor pentru că e unul greu (și pentru că se inspiră de la Goebbels). Dar un singur tribunal (unul militar) a decis că un singur protocol are o prevedere ilegală, până să apară CCR cu invențiile lor. Atât. Nici un avocat al penalilor de primă linie nu a atacat protocoalele în alte instanțe – știu că n-ar avea câștig de cauză.

   Din aceleași motive strâmbe insistă cu denumirea de “protocoale secrete”, ca și cum lupta împotriva corupților ar trebui să se desfășoare 100% la vedere (ei așa ar dori…).

   Ca să rezum de ce tâmpeniile lui “de facto” sunt mizerii de partid: căcaturile debitate de el au fost contrazise de poziția Comisiei de la Veneția, GRECO, Parlamentul European, alte instituții europene etc de multe ori. “de facto” pretinde că e peste toate cele de mai sus ca știință a dreptului și inteligență, lucru contrazis de IQ-ul subunitar demonstrat in multiplele lui comentarii de până acum.

   Deci, mizerii de partid. Dar la ce te poți aștepta de la Partidul Nimic?

   Thumb up 0
  • @свобода,

   Vorbești de trolli și te comporți precum unul dintre ei. Ataci persoana, nu ideile sale. Folosești invective, sofisme șchioape și neadevăruri (sunt elegant, nu-i așa?) pe post de argumente.

   N-am să-ți înșir toate abuzurile. Chiar și la Moscova s-o fi auzit deja de celebrele unități de elită ale DNA (Ploiești, Oradea, Brașov), cu șantaje, delațiuni dictate, „probe” plantate ș.a. Până și postacii plătiți, dacă sunt sănătoși mintal, realizează că e un abuz faptul că al 2-lea om în stat a fost supravegheat operativ 8 ani. Proștii, însă, așa cred: nu l-au „prins” în două-trei luni, nu-i nimic, dăm mii de euro pe zi și-l mai filăm încă 90 și ceva de luni în plus (pe principiul, găsim noi mai târziu câțiva свобода să facă gălăgie pentru noi).

   Am auzit mai mulți „dăștepți” (așa o fi planul de comunicare primit) care se întreabă, plini de ei, cum de n-au atacat penalii protocoalele secrete … înainte de a afla lumea de .. existența și grozăvia lor (dăăă!). De obicei neghiobia asta vine la pachet cu cugetarea de Gâgă: n-ai cum să duci lupta cu corupții la vedere (ăstora chiar le-o fi greu să înțeleagă că e vorba de legalitate, de drepturile fundamentale ale omului?).

   св, ca să dovedești că ai IQ peste 50 și că nu ești un simplu comentator de la partidul/ mișcarea/ uniunea de nimic, arată-ne și nouă o dovadă potrivit căreia, căcăturile, după gustul … tău, de protocoale secrete, sunt apreciate, sau măcar declarate inofensive prin „poziția Comisiei de la Veneția, GRECO, Parlamentul European, … alte instituții europene etc de multe ori”.

   Thumb up 0
  • “de facto”, vezi că ți-ai uitat tastatura pe limba maternă! Eu tre’ să folosesc Google Translate, că nu știu rusă, da’ ție-ți vine natural, ha?

   Pe bune, băiatu’ asta e de manual. Noi discutăm aici toată mișcarea PSD-ALDE de ciuntire a justiției și el alege un singur episod, minor, din doi ani și jumătate de nemernicie, cu care vrea să justifice mișcările penibililor de albire artificială (vorba aia, “dacă ești nevinovat, cea mai bună apărare e adevărul. Dacă ești vinovat, cea mai bună apărare sunt chichițele avocățești”). Nimic despre multiplele instituții, ambasade și organizații care, de doi ani jumate, critică neobișnuit de intens modificările legilor justiției. Nimic despre MCV, nimic despre Comisia de la Veneția. Nimic despre faptul că, de exemplu, CEDO a decis deja (e jurisprudență, adică) faptul că, chiar dacă o instanță e declarata neconstituțională, acest lucru NU este motiv de casare a sentințelor deja definitive (așa cum, iată, greșit a decis CCR. “Greșit”, hm…).

   Este evident, dacă nu ești direct interesat (apropo, pe tine câți ani te așteaptă dacă vii în România?), că orice sistem alcătuit din oameni va fi imperfect. Interesul social cere să întărești sistemul și să elimini oamenii care o dau în bară. Interesul partidului #nimic este să distrugă sistemul. Doi nemernici de la Ploiești au fost ejectați din sistem. Foarte bine. Asta NU e, evident, motiv să distrugi sistemul. Dar este un foarte bun pretext pentru ignobili și trompetele lor să trâmbițeze prostii la Vlad pe blog.

   PS: evident că nici una dintre instituțiile / ambasadele / etc care au criticat munca de demolare a PSD-ALDE nu s-a exprimat despre cazul Ploiești, pentru că (1) este un episod individual și (2) demolarea sistemică este îngrijorătoare pentru ei, nu un caz individual. Dacă nu iți poți închipui ce intră și ce nu intră în preocupările unor instituții… o să merg pe supoziția caritabilă pentru tine și o să zic doar că ești direct interesat să minți. Adică nu cred că un om obișnuit poate fi atât de lipsit de inteligență, de-aia cred că minți din interes.

   Thumb up 0
  • Măi CB, când niște oameni vorbesc, e normal să aibă un subiect. Nu poți cere interlocutorilor să înțeleagă că tu vorbești tot timpul despre … toate supărările tale.

   Uite, dacă am lămurit-o pe asta cu abuzurile, trecem mai departe. Pas cu pas, după cum zicea nen-tu.

   MCV-ul a fost conceput ca un mecanism „de salvgardare”, proiectat să funcționeze o scurta perioadă post aderare. Avea inițial 4 obiective. Uită-le:

   „1. asigurarea unui act de justiție mai transparent și mai eficient, în special prin consolidarea capacității și răspunderii Consiliului Superior al Magistraturii; raportarea și monitorizarea impactului noilor Coduri de procedură civilă și penală;

   2. instituirea unei agenții de integritate cu responsabilități privind verificarea averilor, a incompatibilităților și a potențialelor conflicte de interese, cu rolul de a emite hotărâri cu caracter obligatoriu, pe baza cărora să se poată aplica sancțiuni disuasive;

   3. pe baza progreselor realizate până în prezent, efectuarea în continuare de investigații profesioniste și imparțiale în legătură cu acuzații privind acte de corupție la nivel înalt;

   4. adoptarea unor măsuri suplimentare pentru prevenirea și combaterea corupției, în special în administrația locală.”

   Cei care au condus Romania în primii ani post aderare, au permis prin complicitate, prostie, interes și chiar trădare a interesului național, să fie extins acest control și să fie acceptate ținte mișcătoare care adaugă (an, de an) la cerințele inițiale.

   Așa se face că pentru 2019, avem 12 obiective(!), fiindcă cei interesați din UE, cu complicitatea celor care au exportat la Bruxelles și Strasbourg un conflict intern, cred că pot dicta, orice este în interesul lor, României.

   Unii „de-ai noștri”, pentru un mângâiat pe ceafa groasă (sau pe fruntea-ngustă) de la câte-un mai mare din UE, aruncă voluptuos cu căcat spre Romania, la orice oră. Din punctul ăsta de vedere, sunt extrem de sceptic că în viitorul apropiat va fi mai bine.

   Astfel, eu afirm că menținerea MCV după 2009 (cel mai târziu) a fost o enormă greșeală, care nu a adus nimic bun României. Poate tu poți spune ce a adus bun României, acest MCV, în schimbul căruia s-au tot cedat atât elemente de suveranitate cât și de statut echitabil în cadrul UE.

   Thumb up 0
  • @Vlad
   Este pentru prima dată când solicit moderare.
   Cred că este cazul să mai potolim delirul latrinist pe acest blog.
   Nu are niciun sens. Repetă aceleași inepții care le putem auzi oricând la antenele infractorilor.

   Thumb up 0
  • Ah, în sfârșit a ajuns și trolul la ce-l doare de fapt: suveranismul mocirlos promovat de stapanii sclavului. Citez: acest MCV, în schimbul căruia s-au tot cedat atât elemente de suveranitate cât și de statut echitabil în cadrul UE.

   Pentru toată lumea: ăsta vrea, de fapt, ieșirea României din UE. Mai transparent de atât nu se putea. Mă bucur că decerebratul a pus botul la nadă, îl aștept de ceva vreme să-și dea arama pe față.

   Uite, pui de năpârcă trădătoare: România e în EU. Reglementările EU au precedență inclusiv în fața Constituției. Când am semnat tratatele EU am cedat de bunăvoie o halcă bună de suveranitate. Și am făcut-o bucuroși, pentru că mulți, foarte mulți români știu că fără UE, cu regulile și legile și cerințele lor am fi acum ca Ucraina. Mieunăturile tale suveraniste traduc doar oftica stăpânilor tăi că nu pot fura liniștiți, că Plahotniuc și Erdogan pot, dar ei nu. Perfect, pentru mine. Ce a adus MCV-ul? Uite, asta a adus bun: că își umplu chiloții toți hoții, în ciuda eforturilor lor de doi ani jumate.

   Păpușarii care te comandă știu că au șanse doar dacă România iese din UE. Ori asta nu se va întâmpla prea curând, năpârcă, pentru că suntem poporul cu cea mai mare susținere pentru UE. Plângi în pumni, iobagule, lângă grofii care te posedă, până intră ei la mititica. Atunci o să ai și tu o șansă la o viață cinstită, mătasea-broaștei de inernet.

   Vlad: îmi cer iertare, dar mă străduiesc să-l fac să ajungă aici de la prima întâlnire, să-i vedem toți hidoșenia. Acum mă învelesc în tăcere.

   Thumb up 0
  • Sunt unii cetateni europeni care ignora “cedarea suveranitatii”: https://thehungaryjournal.com/2019/02/05/govt-wont-receive-dutch-parlt-delegation/

   Thumb up 0
 4. Nu am aprofundat subiectul pentru ca mi s-a facut lehamite. Dar am ramas cu impresia, poate gresita, ca DNA-ul a fost cel care l-a scapat pe Dragnea de puscarie, prin sesizarea la CCR, care face imposibila solutionare procesului inainte de pensionarea judecatoarei. Daca insa Dragnea controleaza deja DNA discutiie astea devin cam inutile, subiectul pierzand orice relevanta, la fel ca o disputa asupra anticoruptiei pe vremea PNA-ului lui Nastase.
  Poate ar trebui sa ne mutam atentia pe discutiile cu Pakistanul. 500.000 de pakistanezi in Romania ar schimba radical lucrurile. Pe subiectul asta nimeni nu mai poate acuza PSD-ul de conservatorism islamofob antiimigranti. Se situeaza chiar pe pozitii ultraprogresiste. O ocazie pentru opozitie de a-si releva ideologia de dreapta.

  Thumb up 2
  • Despre ce pozitie ultraprogresistă vorbești?
   Este complet retrogradă și antinațională!
   Nu are nicio legatură cu politica de imigrație.
   Ca impact cultural și social nu te poți aștepta decât la ce este mai rău.
   Este o crimă abominabilă!

   Thumb up 0
  • intre timp mae a venit cu niste clarificari.

   Thumb up 0
  • Rasism.
   @Vlad, daca blogu’ asta era stadion, vreo 5 articole jucai fara spectatori.

   Thumb up 0
  • @Ciprian
   Poate ai bunăvoința să fii mai explicit!

   Thumb up 0
  • @Bugsy
   Da. Vin deocamdată doar 40.000 de soferi kamikaze angajați în ”programul rabla”.

   Thumb up 0
  • @bugsy
   Au apărut niste clarificări care au redus impactul numeric, fără a modifica fondul problemei. Cat de tâmpit sa fii sa accepti muncitori dintr-o țară plină de fanatici islamisti precum e Pakistanul? De ce nu din Afganistan? Poate sunt niste mujahedini sau talibani care vor sa schimbe un pic peisajul. Nu mai sunt muncitori si bone în Filipine? Nimeni nu iti impune cote de muncitori extracomunitari. Ai dreptul exclusiv de a alege tara de unde vrei sau nu sa ii aduci.

   Thumb up 0
  • @Ciprian
   Cum îți explici că tocmai pe site-ul MAE se recomandă evitarea călătoriilor în Pakistan deoarece ”sunt factori confirmați de risc”.
   Și în același timp ne străduim să devenim principalul furnizor de terorism în UE.

   Thumb up 0
  • @Plain Sight
   Eu am citit asa: pakistanezi, impact social si cultural, crima abominabila. Mi s.a aprins un bec. Probabil te.am inteles gresit, imi cer scuze.

   Thumb up 0
 5. Vlad,
  Finalul articolului tau este sublim si suculent in egala masura :) Neasteptat pentru tine (zic eu) dar suculent.
  Ce mi-a nazarit in minte vazand poza aferenta articolului? Poza asta e facuta, daca imi amintesc bine prin 2017. Pe vremea aia cacatul asta de dragnea umbla inca sfidator si lipsit de protectie fizica (soferul si niste jandarmi dar destul de departe de el). Ieri ma uitam pe niste filmulete de la Recorder si nu ai cum sa nu remarci cum acum, acelasi cacat umbla inconjurat de niste interlopi cu cefe groase, tigani toti si apoi in inelul 2, galagiosii de serviciu cu vuvuzele – ca sa poata acoperi huiduielile inevitabile iesirii in public ale aceluiasi cacat.
  Apropos, cum dreaq se face ca functia asta (atentie, vorbesc despre functie, nu despre -era sa zic om- cacatul de dragnea) este protejata de interlopi tigani si nu de catre SPP? E oare si asta inca un mesaj deschis si direct? De intimidare, de sfidare, de “comunicare”atat cu aliatii cat si cu contestatarii sai? Pe stil mafiot, desigur.
  Oricum, nu cred ca sunt singurul care resimte o tensiune extrem de acuta in actuala societate, o tensiune care creste aproape exponential de la o zi la alta.
  Pentru prima oara, alegerile europarlamentare cred ca au o miza care transcede simplul exercitiu electoral reprezentat de alegerea unor europarlamentari. Din punctul meu de vedere aceste alegeri sunt un episod plin de dramatism (de tip GOT) in care vom afla ori: ca ne ducem (daca nu ne-am dus deja) dracului cu totii ca natiune, gaunosi, corupti, lasi si ignoranti si nu ne prezentam la vot astfel ca iar iese psd-ul lu’peste. Ori, dimpotriva, se iese masiv la vot si oricum psd-ul pierde deci mai avem o mica, plapanda si poate ultima sansa. Si oricum este foarte, foarte mult, enorm de mult de reparat, de reconstruit in urma prapadului urias din acesti ultimi 2 ani dar si din ultimii 30 ani, ca sa nu mai zic de ultimii 75 ani de cand s-a instaurat cacatul asta de ideologie politica, comunism pe numele sau.

  Thumb up 8
 6. Legat de toleranta noastra pentru politicieni infractori. Acum, ca tot a inceput circul europarlamentarelor, Ciolos se pare ca nu a gasit nimic mai bun de facut pentru a atrage atentia publicului decat sa-si puna semnatura pe un soi declaratie antiamericana, alaturi de 5-6 fosti prim-ministri. Ca unul din acesti fosti, italianul, e comunist sadea iar altul nu e decat un soi de PSD-ist polonez, nimic de zis. Ciolos o fi colaborat cu multi ca ei in trecut. Nu ajungi prim ministru cu sprijinul PSD altfel.
  Dar Ayrault e una din exceptiile de care aminteste autorul, condamnat penal ajuns mare demnitar, prim – ministru si ministru de externe. Fata de unul ca asta poti macar sa strambi un pic din nas, daca nu poti totusi sa te abtii.

  Thumb up 2
 7. Vreau sa fac o precizare, pentru informarea corectă a cititorilor: avocații lui Dragnea au contestat legitimitatea solicitării DNA.

  Ei susțin că legea nu permite DNA sa ceara scurtarea termenelor, invocând niste articole din Codul Penal și Codul de Procedura Penală.

  Atât solicitarea DNA, cât și contestarea ei vor fi judecate, iar răspunsul final îl vom afla în următoarea perioadă.

  Prin urmare, afirmația lui Vlad Petreanu că solicitarea DNA e permisă conform legii este doar o opinie în acest moment, nu un adevăr cu legitimitate juridică.

  Thumb up 3
  • In general, legile sunt invocate atat de aparare, cat si de acuzare, care le interpreteaza in propriul avantaj. Un jydecator decide pe baza probelor. Prin urmare, afirmatia dv ca solicitarea DNA este “o opinie” si nu “un adevar” nu are niciun sens.

  • Așa este!
   DNA nu are voie să ceară nici arestarea lui Dragnea.
   Doar dacă solicită el singur poate fi arestat.
   Chiar așa!
   S-a revărsat toată trollimea aici!

   Thumb up 0
  • @Mobgirl
   Într-adevăr excepționalul domn Dragnea ar trebui să aibă viză SUA pentru că Ambasada nu are dreptul să i-o refuze. Nu-i așa.

   Thumb up 0
  • Legea spune clar: toate dosarele vor fi judecate cu celeritate!
   Toate insemnand……toate.
   Dna-ul, prin marii procurori erroris causa, inventeaza concepte juridice noi gen: “mai cu celeritate” sau “mai cătinel”, in functie de interese!
   Dealtfel ICCJ-ul le-a dat cu cerinta-n cap inca de pe la ora 12, ceea ce denota “profesionalismul” acuzatorilor obisnuiti cu plicul galben la instanta, instanta care sa faca sluj, Dumbrava style!

   Thumb up 0
 8. Intre iunie si septembrie intervine vacanta judecatoreasca. Procesele civile au termene asa lungi cum spui, cele penale nu. E interesul celui nevinovat sa aiba un proces corect si rapid, nu unul care sa se intinda ani de zile, mai ales unul penal.

  Serios, e ridicola vopsirea asta a realitatii.

 9. Vacanta judecatoreasca 2019 intre 16 iulie-31 august, deci nu intre iunie si septembrie, toate procesele se judeca cu celeritate indiferent de speta lor, e interesul celui nevinovat ca adevarul sa iasa la suprafata oricat ar dura, serios nu e nimeni vopsitor p-acilisea!!

  Thumb up 4
  • @Elvira
   Între iunie și septembrie este fix iulie si august. Începe pe 1 iulie si se termina la 31 august.
   Numără pe degete.
   Dacă nu îți iese caută pe cineva care nu are copite.

   Thumb up 0
  • Te faci de râsul râsilor, decat sa aberezi mai bine citeste Jurnalul oficial al UE, seria C 161/2 din 7 mai 2018, atoatestiutorule!

   Thumb up 0
 10. La Mulți Ani! Super articol!

  Thumb up 0
 11. Ar fi sunat mai bine… exceptionala imbecilitate a poporului. Cum a ajuns un golan fara dinti in gura sa subjuge justitia si sa mictioneze pe poporul ala de retarzi dupa bunul plac? Imi dau seama cine a impartit justitia in stanga si in dreapta… unii care asteptau pe cineva ca dragnea pe care sa-l pupe’n 3 litere. Vlad, cu toate ca am plecat demult de acolo…imi fierbe sangele in vene cand vad atata nepasare… cand vad cum scapa un nenorocit de puscarie… cand vad atata toleranta la hotie…
  Sunt de parere ca nu merita altceva poporul ala… dragnea e fix imaginea poporului.

  Thumb up 1
  • MU13, după ce-ai ales să te alinte lumea cu un așa nume, sună caraghios rău să plusezi, începând să cioflăi, țuguindu-ți orificiul bucal, despre „excepționala imbecilitate a poporului”.

   Ca să fiu mai explicit, tu încerci să micționezi spre popor dar o faci contra vântului, care bate puternic spre tine.

   Thumb up 0
  • :)) Realitatea “de facto” e ca sunteti imbecili si ca dragnea e fix ce meritati. Ca nu-ti place cum suna… pot sa inteleg. Ca refuzi sa se spuna despre slugile lui dragnea, incluzand tot poporul, inclusiv tie, ca sunteti imbecili, aici nu am cum sa te ajut. Fix asa sunteti. Ala e imaginea voastra. Veorica e emblema voastra.
   Nu vad nici un deranj in societate fata de ce se intampla. Doar bancuri si comentarii “inteligente”. Inseamna ca asta va doriti, asa va place.
   Restul, sunt discutii.

   Thumb up 0
 12. @VP

  Realitatea se vopsește în mai multe feluri.

  „Intre iunie si septembrie intervine vacanta judecatoreasca” – vopsit corect: respectiva vacanță e în lunile iulie și august – adică exact între iunie și septembrie.

  „E interesul celui nevinovat sa aiba un proces corect si rapid” vopsit corect, însă incomplet. „Corect” și „rapid” nu merg mână-n mână … prea des.

  În plus, cât se-ntinde un proces depinde mai puțin de ce vrea partea judecată și mai mult de procurori și judecători. Procurorii nu au decât să vină cu rechizitorii bine întocmite, judecătorii să judece și să emită motivările deciziilor în 30 de zile, nu după mai mult de un an cum i s-a întâmplat chiar condamnatului Dragnea.

  Thumb up 0
 13. @mu13 psd
  Aici nu e loc potrivit pentru tine. Ai nevoie de unul care sa ti-o traga bine. Incearca pe la galeriile de fotbal. Vezi ca la arabi te pun aia sa-ti acoperi mecla.

  Thumb up 3
  • Chiar esti in cea mai buna pozitie sa faci aprecieri din astea : un jeg(os) platit, o limba catifelata antrenata pe cele mai ofertante psd-cai dosnice .. o colectie de if-then-else’s debitate sarguincios de pe prompterele interne.. o masinuta decelebrata in slujba celei mai sinistre guvernari din istoria noastra.
   Un #nimic, ca si nen’tu.

   Thumb up 0
  • *decerebrat, de fapt…ma rog, tot despre tine e vorba…

   Thumb up 0
 14. @p’acilea
  Cu astea te ‘lauzi’ Nu lua medicamente de capul tau. Mergi la medic.
  – Repetitia. Persoanele afectate de dementa pot repeta la nesfarsit aceeasi povestire, uneori chiar folosind aceleasi cuvinte.
  – Dificultatile de limbaj – persoanele cu dementa se pot confrunta cu aceasta problema chiar cand este vorba de cuvinte uzuale.
  – Schimbarile de personalitate. Dementa se poate manifesta si prin schimbari bruste ale starii de spirit. Persoana poate sa se intristeze subit, de exemplu, sau sa se infurie, fara nici un motiv evident.
  – Dezorientarea si confuzia. Persoanele cu dementa se pot rataci in locuri pe care le cunosc foarte bine, ca de exemplu in imprejurimile propriei case. De asemenea, pot intampina dificultati atunci cand se ocupa de treburi obisnuite din viata de zi cu zi, cum ar fi prepararea cinei sau barbieritul.
  – Lipsa de igiena. Acesta este uneori cel mai evident simptom al bolii Alzheimer. Persoane care obisnuiau sa fie foarte atente la tinuta si igiena lor pot incepe sa poarte haine murdare sau sa nu se mai spele.
  – Comportamentul bizar. E normal de exemplu sa nu punem cheile la locul lor si apoi sa uitam unde le-am pus, insa persoanele cu Alzheimer pot incepe sa se comporte bizar, sa puna, de exemplu, pasta de dinti in frigider sau laptele in baie, sub chiuveta.

  Thumb up 0
  • Se pare că ai un medic bun.
   Ai grijă să nu pierzi bilețelul.

   Thumb up 0
  • @Plain Sight
   Banuiam ca te intereseaza si pe tine. Am gasit datele pe net dar e bine sa te vada si un medic. Cred ca e bine sa te grabesti ca sa nu ajungi precum Bot si Morosanu/Ceausescu.
   https://www.medlife.ro/tratamentul-pentru-alzheimer-este-cu-atat-mai-eficient-cu-cat-este-inceput-mai-devreme-primele-simptome-ale-bolii-alzheimer.html

   Thumb up 0
  • Cred ca exagerati, deja.

  • @PSD
   Îți mulțumesc pentru recomandări!
   Când ai fost ultima dată la veterinar?
   Deși vă străduiți cu perseverență, părerea mea e că nu veți ajunge să radicalizați toată populația.
   Este suficient că ați devenit un pericol pentru întreaga lume civilizată.
   La gradul vostru de inconștiență nu realizați că riscați să fiți eutanasiați ca orice animal care își atacă stăpânul.

   Thumb up 0
  • @Plain Sight
   1 – Nu sunt votant PSD. Daca te iei dupa nume inseamna ca ‘mu13psd’ e muist sau asa il consideri tu iar calu’ este cal.
   2 – Nu radicalizez pe nimeni. Doar am raspuns unor cretini care bat campii. Radicalizare poate obtine sica/mandolina care o tot repeta cu paru’. Cand vei merge la medic sa-l intrebi despre asta. Radicalizare poate obtine Caramitru care zice ca poate-i aresteaza pe toti pesedistii sau idiotul ala care agreseaza indivizi pe strada.
   3 – Asta cu pericolul pentru ‘intreaga lume civilizata’ e super misto. Este de la lipsa de medicamente.
   4 – Ala e cu paru’ tu cu eutanasierea. Foarte pasnici si civilizati.
   Cand vei merge la medic sa-l intrebi cum se numesc apucaturile astea. Apar tot felul de ciudati care jignesc adversarii iar cand acestia raspund, se supara. Groparu’ Vlad Voiculescu zice imoglobina si nu se pune, nu a sarit nici un ‘pericol’ sa-l faca prost desi este. Alt mutilat din tribul vostru se bucura ca a murit o jandarmerita, probabil fiind instigat de pesedisti. Interesant este ca acesti mutanti care vor sa le ia gatu’ pesedistilor nu se limiteaza doar la asta. Au boala si pe cei (majoritatea) care nu sunt in tabere. Pentru asta evident ca sunt vinovati pesedistii. Cand te vei duce la medic sa-i spui toate astea. Sunt convins ca nu vei intelege dar daca esti baiat cuminte si iei medicamentele poate mai este o sansa sa nu pui mana pe par.

   Thumb up 0
  • Îmi pare rău că trebuie să-ți spun, dar tratament pentru prostie nu există.
   Este evident ce ești și fără nume.
   Nu puteți înțelege că există legi pe care nu le puteți schimba.
   Din perspectiva evoluției biologice nu sunteți altceva decât o boală.
   Iar din perspectiva lanțului trofic nu sunteți altceva decât paraziți.
   Flit!

   Thumb up 0
  • Alex, esti foarte straveziu. Trollezi pe blogul asta de cand, de vreun an, de doi? Cate nick-uri ai folosit pana acum, 6-7, mai multe? N-ai obosit, nu te-ai plictisit? Nu crezi ca poti face ceva mai mult in viata?

 15. @Plain Sight
  Esti perseverent si vrei sa radicalizezi lumea. Poate sa fie un pericol pentru lumea civilizata. Ai vazut ce patesc la Paris astia agresivi ca tine. Mai bine nu te bagai in discutie. Acum imi fac probleme ca esti prea agitat, sa nu-ti faci rau singur. Vezi ca nu ai argumente, ti-au mai scris cativa ca bati campii, sugestia mea este sa nu te mai bagi in discutii care nu te privesc si pe care nu le intelegi. Ia medicamentele si vezi ca astia cu drumurile cauta sa angajeze muncitori.

  Thumb up 0
  • @PSD
   Devii ridicol!
   Crezi că poți schimba realitatea amenintându-mă pe mine!
   Poți continua, dar nici eu nici tu nu mai putem schimba nimic.
   A fost depășit ”punctul fără întoarcere”.

   Thumb up 0
 16. @Vlad
  Scuze!. Un gagiu a varsat-o cu ‘poporul roman’ am comentat si a sarit din tufis ‘plain’ care are boala pe toti cei care nu injura psd. E liber sa aibe boala pe cine vrea dar daca nu intelege mai bine se abtine.
  Deci prezint scuze si nu mai continui.
  @plain sight
  Baga mare ca nu-ti mai raspund.

  Thumb up 0