Mai multă modestie

M-a întrebat cineva de curând, în interiorul unei dispute amicale: “dar tu, dacă ar fi să ceri Bisericii o anume schimbare, una despre care crezi că i-ar ajuta pe cei care şi-au pierdut-o să-şi recâştige încrederea în ea, ce anume ai cere? Care ar fi acel ceva ce ţi-ai dori să devină altceva?”

catedrala-5783

“Mai multă modestie”, i-am răspuns. “Nu i-ar strica Bisericii şi nici slujitorilor ei mai multă modestie şi mai multă umilinţă în faţa adevăratei şi singurei bogăţii – cea sufletească”.

16 comentarii Adaugă comentariu

 1. Prea lesne si prea repede vorbim de smerenia si evlavia altora!
  Doamne invata-ne indreptarile tale si abate de la noi duhul trufiei!

  Thumb up 0
 2. Adevarat! La multi ani, Vlad! Multa sanatate si o viata cat mai frumoasa! :)

  Thumb up 0
 3. http://www.catedralaneamului.ro/articole/catedrala-mantuirii-neamului-se-inalta-credinciosii-se-bucura-iar-cartitorii-se-tulbura-330
  “Dusmanii-mi poarta pica, da’ n-au valoarea meaa!!
  Si toata viata loor, nu calca-n urma meeaa!!”

  Thumb up 0
  • “Iar efectul banilor folosiţi pentru Catedrală se vede concret în construcţia care se înalţă, deoarece banii primiţi nu se scurg în alte direcţii prin evaziunea fiscală, devenită cauza principală a lipsei banilor pentru sănătate, educaţie şi alte domenii prioritare ale societăţii.”

   Logică de preot :D

   Thumb up 0
 4. la multi ani,multa sanatate,doar împliniri pe toate planurile,te-am redesoperit-dupa b1-,la europa fm,acelasi simt al umorului de calitate,un spirit viu,ramîi la fel !

  Thumb up 0
 5. La mulţi ani, la mulţi ani, la mulţi ani!
  Sănătate, fericire, alea-alea (şi modestie, y compris).
  (Şi iartă-l Doamne, că-şi revine el cu vârsta). :roll:
  Uite că tocmai mi-am adus aminte că Vlad se serbează la două zile după fosta mea nevastă şi cu una singură înaintea celui mai bun prieten, pe care îl cunosc din prima zi de şcoală!!!
  Băi frate, cum îmi marchează mie viaţa berbecii ăştia… :lol:

  Thumb up 0
 6. Copil fiind, mergand la bunici la tara, am cunoscut un mare preot. Super OM! Cand o femeie avea probleme cu barbatul betiv, preotul mergea la ei acasa. Vorbea cu omul incercand sa indrepte lucrurile si sa rezolve o problema.
  Cand un amarat era prins la furat, zi sau noapte, ploaie sau soare, preotul incerca sa aplaneze conflictul intre pagubas si pagubit. Cu vorba buna. Un om deosebit.
  25 de ani mai tarziu:
  -10 milioane m-a costat cununia civila si tot atat botezul fiului meu. Fara chitanta, fara factura.
  -Cand am avut o problema morala si am cerut un sfat, am fost trimis la psiholog.
  -Sunt anuntat prin afise postate la scara blocului ca “TREBUIE” sa-l primesc pe popa cu sfintitul casei. Contra cost desigur (nu se specifica desigur, dar se intelege, ca nu vine omul degeaba)
  Deci… in 25 de ani, am trecut de la un “preot” la un popa. Diferenta de titlu este URIASA!

  Thumb up 0
 7. Si tu berbecut?! Apoi, La multi ani !!

  Thumb up 0
 8. #12

  Reorganizare pe principii solide , corporatiste , reclama credibilla mantuire garantata , asigurare de malpraxis , impozit pe venit si bunuri mobile si imobile ca si separarea de stat , etc. SI AFARA DIN SCOLI !!!!!

  Thumb up 0
 9. Pai da: hai sa construim o mega-catedrala de prost gust din donatiile oamenilor saraci, in timp ce sute de biserici de patrimoniu se prabusesc, iar de pe scoli si spitale cade tencuiala. Taxe platite statului? Nu avem, ca ne trebuie pentru catedrala manevrarii neamului.

  Thumb up 0
 10. Și mai puțină impocrizie nu?

  Thumb up 0
 11. #16

  Impopocrizie.

  Thumb up 0