Arc pe sub timp: de la libertatea eroilor la liberarea infractorilor

​​PSD are gata ordonanța de urgență pentru amnistie și grațiere, al cărei termen de adoptare este 15 ianuarie, au declarat pentru HotNews surse social-democrate.

Potrivit primelor informații, ordonanța va viza pedepsele de până la 10 de închisoare.

10 ani de închisoare…

În afară de infractorii înșiși, mai e cineva în România care-și dorește grațierea, adică deschiderea porților pușcăriilor?

În afară de hoți, mai e cineva care-și dorește amnistia, adică iertarea de faptele știute și neștiute ale hoților?

Se împlinesc 29 de ani de la începerea revoluției.

La exact 29 de ani de când românii au ieșit la luptă împotriva unui regim abuziv, liderii partidului de guvernământ cer deschis ca guvernul să dea, abuziv, o ordonanță de urgență pentru amnistierea infractorilor.

Iată cum, printr-un arc pe sub, și nu peste timp, şi atunci, şi acum se strigă acelaşi lucru: “Libertate!”, doar că din interese diferite.

În 1989, românii au murit pe străzi pentru a-și câștiga libertatea. În 2018, liderii PSD și ALDE luptă cu întreaga societate pentru liberarea infractorilor.

Unii au murit în decembrie 89 pentru că au pus viitorul poporului înaintea viitorului lor. Azi, cei de la putere sunt gata să distrugă viitorul poporului pentru a-și aranja propriul viitor.

Dacă tot se-aude că vor da ordonanța de spălare a tuturor infractorilor pe 15 ianuarie, de ziua lui Eminescu, să ne reamintim versurile poetului național, de la finalul Scrisorii a III-a:

Cum nu vii tu, Ţepeş doamne, ca punând mâna pe ei,
Să-i împarţi în două cete: în smintiţi şi în mişei,
Şi în două temniţi large cu de-a sila să-i aduni,
Să dai foc la puşcărie şi la casa de nebuni!

9 comentarii Adaugă comentariu

 1. Dacă tot suntem la ora de literatură, eu mi-am adus aminte de ultima strofă a unei poezii de Octavian Goga:

  N-avem puteri şi chip de-acum
  Să mai trăim cerşind mereu,
  Că prea ne schingiuiesc cum vreu
  Stăpâni luaţi din drum!
  Să nu dea Dumnezeu cel sfânt,
  Să vrem noi sânge, nu pământ!
  Când nu vom mai putea răbda,
  Când foamea ne va răscula,
  Hristoşi să fiţi, nu veţi scăpa
  Nici în mormânt!

  Thumb up 9
 2. Daca furi de 10 ori, beneficiile furtului se cumuleaza. In schimb pedespele se contopesc. Adica iti iei pedeapsa pentru o singura fapta, aia se incadreaza la pragul de amnistiere si ai scapat. Nu ar fi mai corect sa se cumuleze si pedepsele?

  Thumb up 10
 3. Vlad,
  Am urmarit doar 5 min din discursul Infractorului. Mi s-a parut plin de minciuni si jumatati de adevar.

  Thumb up 0
 4. PS. Cred ca poeziile nu ajuta prea mult. Cel mai bine ar fi sa incercam sa-i dam in gat pe toti cei care se manjesc cu spagi date la politicieni. Cu cat mai multe reclamatii la ANAF, DNA, DIICOT cu atat mai bine. Si daca aia nu fac nimic, atunci sa folosim puterea internetului: sa le facem publice si sa le distribuim cat mai mult pe net.

  Thumb up 0
 5. multumesc ca iti mai aduci aminte ca a existat acel decembrie.

  Thumb up 3
 6. Amnistia le taie craca infractorilor securisti si ii lasa fara armele de santajare a justitiei si a intregii societai romanesti, aceiasi securisti din 1989 sunt si in 2018. Eu am fost pe baricada de la Inter ca sa dau jos un regim securist si nu ca sa il schimb cu un alt regim securist, Vlade.

  Thumb up 0
  • Santajarea carei justitii prietene? Aia deja incalecata de Dragnea si acolitii lui?

   Thumb up 0
  • Ai fost pe dracu la Inter. Securistii au ramas pt. ca i-a tinut in brate PSDul asta care acum se da de ceasul mortii ca nu mai poate cu securistii. Pai primul securist care imi vine in minte e chiar prietenul vostru Voiculescu. Sictir cu vrajeala!

   Thumb up 0
 7. Daca ar fi sa facem un arc peste timp inapoi in 1989 intelegem ca doar mintea diabolica a lui Iliescu putea fi capabila sa ne aduca in acest punct dupa 30 ani.
  E trist, dar procentul de “stupid people” a fost mereu in crestere.
  Revolutia; o himera – democratia originala; dictatura mascata.

  Thumb up 0