Arc peste timp: iunie 1990-iunie 2018

Astăzi este 13 iunie. Să ne reamintim niște lucruri.

În urmă cu 28 de ani, manifestația pro-democrație din Piața Universității a fost zdrobită de FSN. Intervenția brutală a forțelor de ordine fusese precedată de o uriașă campanie de intoxicare și dezinformare a opiniei publice, care fracturase și învrăjbise națiunea. Manifestanții au fost insultați permanent, luni de zile, în organele de presă proguvernamentale, descriși ca “legionari, fasciști, golani, drogați” care voiau să fure țara, iar ura populației împotriva lor a ajuns la paroxism.

Operațiunea a fost declanșată în zorii zilei de 13 iunie, când scutierii atacat cei câțiva demonstranți care se mai aflau în piață la ora respectivă. Trupele au folosit o forță disproporționată pentru evacuarea pieței, apoi au făcut un cordon pentru a împiedica reocuparea spațiului, folosind inclusiv autobuze întoarse de-a curmezișul străzilor laterale. În cursul dimineții, câteva mii de bucureșteni s-au adunat în marginea Pieței Universității și au început să scandeze împotriva FSN. Câțiva manifestanți s-au încăierat cu forțele de ordine și au început să arunce sticle incendiare înspre scutieri. Un autobuz a luat foc iar încăierările au urcat în intensitate. Numărul manifestanților a crescut și, cu toate că cei din Piața Universității nu fuseseră violenți niciodată în timpul celor câteva luni de manifestație permanentă, pe 13 iunie au fost atacate și incendiate Poliția Capitalei, Ministerul de Interne și clădirea SRI, fără ca forțele de ordine să se opună. Câteva zile mai târziu, Europa Liberă difuzează înregistrarea comunicațiilor radio ale MAI din dimineața de 13 iunie, în care șeful Poliției, Gheorghe Diamandescu, îi raportează ministrului de Interne, generalul Mihai Chițac: “am dat foc autobuzelor, conform înțelegerii” (gralul Chițac, ministru de Interne în guvernul dlui Iliescu, era unul dintre înalții responsabili comuniști care reprimaseră manifestațiile din Timișoara, din decembrie 1989, asta ca să înțelegem ce zile trăiau atunci românii și de ce protestau atât de înverșunat).

Foto: Andrei Bîrsan

Înregistrarea faimoasei emisiuni a REL este mai jos:

În cursul serii, președintele Ion Iliescu apare la TVR și ține un discurs dramatic, în care anunță că este în desfășurare “o tentativă organizată, pregătită din timp, de a răsturna prin forţă, prin violenţă dezlănţuită, conducerea aleasă în mod liber şi democratic a ţării la 20 mai”. Ion Iliescu se adresează direct poporului “cu chemarea de a sprijini acţiunea de lichidare a acestei rebeliuni legionare, de a concura cu forţele de ordine şi cu armata pentru restabilirea ordinii, izolarea şi arestarea elementelor extremiste care trebuie aduse în faţa justiţiei pentru a da socoteală pentru cele comise.” Drept răspuns, mii de mineri din Valea Jiului descind în București, aduși de trenuri speciale, organizate de autorități. Pe străzile capitalei României se dezlănțuie iadul; bande de mineri, coordonați adesea de diverși civili și aplaudați, de pe margine, de simpatizanți isterizați ai FSN, atacă la întâmplare, dar și perfect țintit, toți bucureștenii care par să fie sau chiar sunt opozanți.

Pe 15 iunie, Ion Iliescu se adresează minerilor care umpleau până la refuz uriașul pavilion central de la Romexpo. Lor, președintele României le mulțumește pentru “solidaritatea de clasă cu care au răspuns chemării autorităţilor”, apoi adaugă: “vă mulțumesc încă o dată, tuturor, pentru ceea ce ați demonstrat în aceste zile: că sunteți o forță puternică, cu o înaltă disciplină civică, muncitorească, oameni de nădejde și la bine, dar mai ales la greu!”

Iată, aici, un scurt pasaj din filmul lui Stere Gulea, “Piața Universității”, care se referă la evenimentele din 13-15 iunie 1990 (inclusiv infama secvență cu mulțumirile lui Iliecu de la Romexpo):

Dacă vreți să înțelegeți mai bine ce s-a întâmplat în Piața Universității, făceți-vă timp și urmăriți tot filmul lui Stere Gulea, pe care-l găsiți aici.

De ce tot acest rezumat? Pentru că suntem în aceeași situație, cu unele nuanțe. Din nou, o campanie uriașă de intoxicare și manipulare, organizată și întreținută de același partid, învrăjbește societatea. Din nou, cei care demonstrează pentru democrație sunt insultați în toate felurile, acuzați că sunt plătiți, făcuți șobolani șamd.

Din nou, PCR pardon FSN pardon PSD răsucește orwellian adevărul și proicetează în mințile captive ale simpatizanților săi minciuna ca realitate paralelă. Aseară, PSD a declanșat o amplă operațiune de intoxicare publică, postând simultan pe paginile de Facebook ale filialelor montaje foto mincionase și un film trucat, prin care încearcă să construiască o halucinație colectivă: că nu Gabriela Firea, ci Simona Halep a fost cea huiduită pe Arena Națională. Acest act nu mai ține de niciun fel de comunicare politică, cu sau fără scrupule. Este ceva de domeniul psihiatriei, un semn de demență senilă a unui partid a cărui vreme a trecut, de fapt, demult. Acest partid e gata să dea foc la țară, însă, când simte că poate să acapareze puterea totală.

Să revedem momentul, așa cum s-au petrecut lucrurile, de fapt:

Întrebarea este următoarea: dacă liderii PSD își disprețuiesc într-o asemenea măsură proprii simpatizanți, cărora la bagă pe gât o asemenea minciună râioasă, cam ce pregătesc celor care li se împotrivesc?

46 comentarii Adaugă comentariu

 1. Ati uitat sa precizati ca unul dintre cei mai vocali a fost colegul dvs. cristian tudor popescu – zis si groparul pietei universitatii.

  Comentariu apreciat Thumb up 31
  • Vocalul ca vocalul, nu doare, în schimb glonțul doare rău. Până una alta CTP nu a omorât pe nimeni, spre deosebire de stăpânii matale mai vechi (Iliescu) sau mai noi (Dragnea) care au tone de sânge de român pe conștiință, primul i-a asasinat direct prin ordine date trupelor pretoriene, al doilea indirect prin sistemul corupt care ucide români nevinovați în fiecare zi

   Thumb up 0
  • CTP nu va scapa niciodata de acea anatema de trompetist al FSN.
   Sunt de acord cu multe dintre parerile lui actuale, insa cicatricea ramane.

   Thumb up 0
  • @Raduc ati deturnat discutia. CTP si-a asumat demult ce a scris in vremea respectiva si a si explicat de mai multe ori. Dl. Iliescu si complicii nu si-au asumat niciodata si nici n-au explicat nimic, in sensul adevarului, pentru ceea ce au facut efectiv in vremea respectiva.

   A muta discutia din zona responsabililor directi pentru o mare tragedie a Romaniei in zona unui gazetar care a semnat cateva editoriale (aia cu “groparul…” o aud pentru prima data) este ceva destul de suspect, din punctul meu de vedere. Poate faceti amintire, in cazul asta, si despre articolele lui despre Ion Iliescu scrise imediat dupa mineriada, daca sunteti asa preocupat de el.

   Iunie 90 ramane o crima cu autori cunoscuti si nepedepsiti.

  • @Vlad Petreanu – cat de convenabil ati uitat de denumirea de “groparul pietei universitatii” poate va reimprospateaza memoria colegul si prietenul dvs. cristian tudor popescu. Niciodata n-am spus ca iliescu nu e principalul vinovat insa el nu ar fi reusit sa inabuse manifestatiile fara ajutorul uneltor sale din presa care la fel ca iliescu ar trebui judecate si condamnate la inchisoare pentru instigarea minerilor la violente.

   Thumb up 0
  • @raduc: ba, esti ca o placa stricata. Hai, mucles!

   Thumb up 0
  • @dinu – ce limbaj si cata agresivitate, maline tu esti ?

   Thumb up 0
  • @raduc: ti-e frica de Malin, nu-i asa? Mereu il invoci.

   Nu tine sa ai ultimul cuvant, n-ai cum, n-ai cu ce, postac ciumat rosu.

   Thumb up 0
  • @dinu – bravo malisor – cicki-cian.

   Thumb up 0
  • Hai sa ne relaxam un pic, ok?

 2. @johnny – propaganda face mult mai rau decat orice glont – pe vremea aia nu exista internet si doar 1 treleviziune si cateva putine ziare iar dl popescu marele inginer informatician care nu stie sa foloseasca un laptop, a fost unul dintre cei mai importanti propagandisti ai lui iliescu – poate gasisti articolele in care ii lauda pe mineri pt spiritul civic dovedit in piata universitatii. In rest continuati cu jignirile – vad ca ca astea-s singurele argumente ale dvs.

  Comentariu apreciat Thumb up 20
  • Raduc, nu mai deturna discutia, aici nu e vorba de CTP. Daca ai ceva de spus la subiect, spune. Tu chiar nu observi asemanarile dintre cele doua miscari? Numai ca atunci nu le spunea fake-news si nu apareau pe net, in rest sunt aceleasi manipulari ordinare (pentru cine are ochi sa le vada).

   Thumb up 0
 3. @raduc: ba, tu ai misiunea sa manjesti cu substanta din care esti facut pe oricine se opune ciumei rosii? Acum ai primit de la partid misiunea sa pui tunul cu rahat pe CTP. Poate CTP-ul de atunci s-a mai schimbat, a evoluat, nu crezi? Poate i-a venit mintea la cap. In aceeasi logica a lu’ talica, nu crezi c-ar trebui ca toti membrii FSN de atunci sa fie la parnaie? Unii dintre ei sunt si acum la putere.
  Voua, postacilor pzd-alde, chiar si cand vi se demonstreaza – folosind logica voastra – ca sunteti in eroare, persistati in calomniere, pentru ca doar atat stiti sa faceti: sa distrugeti tot ce atingeti.
  psd-alde = ciuma rosie, cancerul si rusinea Romaniei
  psd-alde trebuie desfiintate si interzise.

  Comentariu apreciat Thumb up 18
  • Felicitari pt modelul dvs in viata:

   “Prostii si Desteptii” publicat pe 18 mai, Cristian Tudor Popescu isi manifesta plenar dispretul fata de protestatarii din Piata: “In discutiile de prin restaurante sic, o parte din intelighentia romana insulta cu o virulenta pe care n-as fi indraznit sa mi-o imaginez, pe toti cei care nu fac parte din lumea buna. Lumea doimaistilor, a clientilor restaurantului Chinezesc si ai Poienii Brasov. A celor care se screm sa-si exhibe extazul vizavi de un Tarkovski, sau Wajda, un Antonioni, pe culoarul de panta al iesirii din Cinemateca. Cu o nonsalanta buimacitoare, cei ce se pretind intelectuali calca regula de temelie a intelectualului: relativizarea. Noi suntem posesorii adevarului suprem, toti ceilalti sunt niste minti confuze care ar face bine sa ne urmeze, altminteri va fi rau de ei. Tot ce se spune (se urla) in Piata Universitatii e bun si frumos, inclusiv scandarea dincolo de bestialitate: Iliescu du-te acasa, Ai nevasta canceroasa.

   Thumb up 0
  • Si un alt articol tot al idolului dvs:

   19.06.1990. Adevarul. Spirala Violentei, editorial semnat de Cristian Tudor Popescu: “Ca pe 13 iunie a avut loc in Bucuresti o tentativa de lovitura de stat este un fapt a carui negare nu poate fi discutata decat in termenii cretinismului sau candorii, dupa cum se exprima dl. Razvan Theodorescu. Oricine s-a aflat in acele ore la Televiziune, la Interne sau la Politie poate rememora mirosul salbaticiei si fricii care pluteau in aer. E lesne de inteles ca imaginile din seara aceea, transmise de TVR, si mai ales lipsa oricaror imagini, vreme de 40 de minute, pe micul ecran, au creat, inevitabil, o stare de tensiune, de panica, in intreaga tara. Ceea ce s-a intamplat a doua zi in Bucuresti, incepand cu primele ore ale diminetii, a fost o reactie tot atat de inevitabila; spirala violentei, odata initiata, urca intruna. Aceasta reactie s-ar fi produs si in lipsa apelului prezidential, care a avut ca principal efect diminuarea creditului de care se bucura Presedintele si Guvernul. In aceste conditii, comportamentul grupurilor mineresti si muncitoresti nu a fost, nici nu avea cum sa fie, pasnic.”

   Thumb up 0
  • @raduc: cine spune ca e modelul meu de viata CTP? Doar tu, cu mintea hitlerist-dragnista. Asa fac bolsevicii, improasca cu rahat si deformeaza realitati. Dar te inteleg, tu ai misiunea sa dai in CTP. Da pana nu mai poti, dupa care mai suge putin musteatza lu dracnea, da’ vezi sa n-o superi p-aia mica, sa nu-ti iei frun ulisenarden in mecla.

   psd-alde = ciuma rosie, cancerul si rusinea Romaniei
   psd-alde trebuie desfiintate si interzise.

   Thumb up 0
  • #17

   Raduc
   12 June 2018 la ora 08:31
   @gogu – nu stiu la care parte a anilor 90 va referiti, pe primii nu i-am prins. Ca participant la protestele de anul trecut a ajuns sa-mi fie rusine sa fiu asociat cu manifestarile lui malin bot si al altor 30-40 radicali rezist, moment in care n-am mai participat la proteste si daca ma uit la numarul de participanti din ultimul an nu cred ca-s singurul scarbit ca un grup de indivizi exaltati au confiscat protestele.

   @Raduc, pentru un neștiutor de talia ta am un mic sfat, mai plimbă ursul că o să faci hemoroizi de la atâta stat pe scaun…
   Mă opresc aici pentru că am hrănit trolli destul pe ziua de azi! Până mâine, ai ignore!

   Thumb up 0
  • @gogu – Nici anii 30-40 nu i-am prins dar asta nu inseamna ca nu cunosc istoria nazismului.

   Thumb up 0
  • @dinu – la cat de repede ati sarit sa-l aparati am presupus ca e modelul dvs. in viata.

   Thumb up 0
  • dinule, dinule…ai fix mintea unui votant PSD…lasa maica, o furat el, o turnat la securitate, o facut propaganda care a intetit evenimentele din piata universitatii, dar uite maica ca o facut si el ceva. Nu are trebui sa uitam niciodata astfel de lucruri si astfel de oameni ar trebui sa plateasca pentru ce au facut, nu sa fie ridicati in slavi. Automat cine nu e de acord cu parerile tale e clar postac pzdalde….nu vad mare diferenta intre tine si cei care au fost in piata victoriei…

   Thumb up 0
  • @leon – tot ce avem acum – psd, pnl, alde,udmr, pmp….e rezultatul “muncii” lui iliescu si a trompetelor lui din presa: cristian tudor popescu – la loc de cinste…insa eu sunt postac si de injurat iar popescu et comp de laudat si ridicat in slavi.

   Thumb up 0
 4. @leon de la pzd:
  ba nene, aici nu-i vorba despre CTP. Dl. Petreanu lanseaza o discutie pe o tema grava, ce ne afecteaza pe toti, si vine pzd-ul: da’ nenea ala din geam? Deturnarea = metoda bolsevica.

  AICI NU DISCUTAM CTP

  AICI DISCUTAM CIUMA ROSIE = FSN/PSD-ALDE

  capisci?
  Ce-a facut fiecare, sa plateasca! Dac-ar plati toti aia de atunci din 13-15 iunie 1990, juma de pzd-alde ar fi la bulau! Despre ce vorbim? A:

  psd-alde = ciuma rosie, cancerul si rusinea Romaniei
  psd-alde trebuie desfiintate si interzise.

  Comentariu apreciat Thumb up 15
 5. @raduc:
  ba politicosule, eu n-am aparat pe nimeni. Eu apar logica discutiei: discutam despre fsn/pzd-alde, nu despre CTP. Da’ voi, bolsevici cum sunteti, deturnati atentia de la problema, ca voi asa stiti sa faceti. Dupe care vii p-aci cu adresare la pers. a 2-a plural. Ma leshi? N-am nevoie de respectul tau, pzd-istule.

  psd-alde = ciuma rosie, cancerul si rusinea Romaniei
  psd-alde trebuie desfiintate si interzise.

  Comentariu apreciat Thumb up 11
  • Puteti sa ma si injurati….. ura va intuneca ratiunea – iliescu impreuna cu trompetele lui din presa au creat tot ce avem acum.

   Thumb up 0
  • @radc: de acord ca “iliescu impreuna cu trompetele lui din presa au creat tot ce avem acum.” – si nu numai din presa.
   Dar asta inseamna ca in ceea ce mai spune CTP ACUM nu mai are dreptate? Sau vrei sa aplici un rationament invers-pervers, pornind de la ce scria CTP in 1990, sa spui ca acum spune prostii? Tipic bolsevic! Altceva in afara de CTP ai de spus legat de paralela iunie 2018-iunie 1990? Sau da-i si lupta cu ctp si ce dusman al poporului e?

   Thumb up 0
 6. raduc, poate la alții are efect tactica asta a ta: la un articol care arată cum PSD repetă în 2018 abjecțiile din 1990 matale abați atenția: da, ok, Iliescu a ucis oameni, dar să nu uităm că tot cam pe atunci CTP a trecut pe roșu la semafor, plus că se îmbracă în trening, n-are pic de stil. La mine însă tactica ta de 2 lei snopul nu are niciun efect. Eu am trăit pe propria mea piele revoluția cu morții de după 22, martie 90 cu morții de la târgu mureș, 13-15 iunie cu morții din bucurești. PSD este cât se poate de clar, ne amenință cu subiect și predicat că este gata să repete atrocitățile. Am să te las acum să ne explici că CTP nu avea năcar o bască, cum spuneam, metodele tale ieftine nu mă ating

  Comentariu apreciat Thumb up 13
  • Daca dvs. asociati propaganda fsn cu trecutul pe rosu sau purtatul treningului inseamna ca nu aveti capacitatea de a intelege nici macar notiunile simple, de baza.

   Thumb up 0
  • ha, cam ușor ai clacat, ți-au scăpat nervii :))), vezi, ai grijă, că tu ești un tip de postac mai ghinionist, așa, îți câștigi cu greu puținii bănuți pe care-i meriți, trebuie să te prefaci politicos, nu ai voie să insulți, cam asta se vede în postările tale :))))

   Thumb up 0
 7. @petreanu:

  d-le Petreanu, n-am inteles niciodata ideea asta cu “sa lasam si trolii sa se manifeste”… de ce? Ca sa perpetueze mizeriile? Nu puteti face nimic in aceasta directie? chiar trebuie sa stam dupa toti nesimtitii astia care distrug tara si vin sa manance kkt p-aci cum ca ce bun e pzd si “ba p-a ma-tii”?

  Comentariu apreciat Thumb up 10
  • @dinu – asta e si scopul lui raducu, sa enerveze. Nu-i mai cadea in plasa si ignora-l, va pleca pana la urma. De procedat similar pentru orice alt specimen, indiferent de numele cu care va [re]aparea. Vlad ar trebui sa ii lase aici pentru posteritate, sa se cruceasca si urmasii urmasilor nostri.

   Thumb up 0
 8. @raduc “Ati uitat sa precizati ca unul dintre cei mai vocali a fost colegul dvs. cristian tudor popescu – zis si groparul pietei universitatii.”

  si de ce ar fi relevanta aceasta informatie? ordinul a plecat dinspre Iliescu iar daca exista dezinformare din partea lui CTP, aceasta nu poate fi aplicata la nivelul aplicat de FSN printr-o singura televiziune si prin aparatul de stat.

  oamenii se schimba si se vede asta prin evolutia lui Cristoiu, care din opozant FSN a devenit cel mai puternic sustinator al acesteia.

  Ceea ce nu s-a schimbat este structura FSN, care a ramas aceeasi indiferent de fondul politic (PNL, PD, PDL, FDSN, USL si ) si de oameni.

  este ok raduc daca esti platit sa faci asta, eu te inteleg, asta este maximul din potentialul tau ca om. Sa raspandesti informatii ce pot fi folosite ulterior in dezinformare.

  Comentariu apreciat Thumb up 10
 9. Pentru cei care vor sa-si completeze setul de cunostiinte legate de Mineriada din 13-15 iunie 1990 va recomand urmatoarele carti:

  1. Mihnea Berindei, Ariadna Combes, Anne Planche – 13-15 iunie 1990 [ Variante ca sa o puteti lectura desi nu a mai fost reeditata: Anticariat, Biblioteci Publice, Biblioteci ale facultatilor unde sunteti studenti]
  2. Ruxandra Cesereanu – Imaginarul Violent al Romanilor [capitolul 13-15 iunie 1990]

  Thumb up 8
 10. Dupa cum vedeti domnule Petreanu chiar in sectiunea dumneavoastra de comentarii si nu numai, se observa in general pe net in ultimele zile, psd a declansat ofensiva. Am impresia ca in urmatoarele cateva zile e posibil sa urmeze zile asemanatoare cu cele din iunie ‘90, incepand cu suspendarea presedintelui si terminand cu actiuni in forta impotriva celor care protesteaza impotriva lor. Aici am ajuns dupa 28 de ani de compromisuri cu ion iliescu si clica lui.

  Thumb up 4
  • “Aici am ajuns dupa 28 de ani de compromisuri cu ion iliescu si clica lui.”

   bine spus! Nu trebuia facut nici un compromis: pct. 8 al Proclamatiei de la Timisoara trebuia trecut in Constitutie. Nu-i tarziu nici acum: adaugam la pcr si fsn si urmasele lor: pdsr, psdr, psd, alde, pd, pd-l, pmp

   Thumb up 0
 11. acela a fost momentul in care cei de la conducere “au shimbat macazul” din posibil progres bazat pe cultura si IQ in cceea ce vedem astazi, cum ca “Orice om ii este frica” de “genunche” si asa mai departe.
  se iau in subordine oameni mai prosti decat seful, sa nu dea probleme de intelect.
  primul pas catre planeta maimutelor.
  despre mineri, ce sa zic? atata puteau, asa au fost manipulati, atata au facut.
  au vazut ei, dupa aia cum s-au inchis minele, cum a scazut calitatea medicilor si a tratamentelor din spitalele din zonlele cu minerit si nu numai.
  cei ce au comandat si pilotat toata activitatea de asfaltare a protestului sunt inca liberi si ne rad in fata.
  un alt pas catre planeta maimutelor.
  Make Foto?

  Thumb up 2
 12. Vlad, nu cred ca putem compara 1990 cu 2018. Da, este bine sa știm despre cele întâmplate in trecut , este util sa fim vigilenți, Insa este sanatos sa ne păstram rațiunea.
  In primul rând, deși “prostimea” de atunci este cam aceeasi si astăzi, atunci oamenii erau precum niște fiare sălbatice, flămânde, care scăpate dintr-o cușca isi înfig colții in orice prind de mâncat.
  Romanii tocmai ce scăpasera de un regim opresiv, care ii ținuse înfometați, in frig si bezna pentru prea multi ani, iar venirea unui lider atat de “cald si zâmbăreț”, precum Ilici, era precum o oaza într-un desert. Evident ca au fost usor de manipulat, mai ales ca si nea Ceașca promovase intens “țăranul muncitor” si nicidecum “intelectualii”.
  Acum, in 2018, deși avem tot partidul lui Ilici la conducerea tării, oamenii nu mai sunt atat de înfometați. Ilici a știut sa le dea si lor un os de ros, spre deosebire de Ceașca, sa ii țină cat de cat pe o linie de plutire a putorii si fericirii “de familie”.
  Asa ca, daca ne dorim o Romania mai buna, trebuie sa mai lăsam politichia la o parte (oricum nu ai suficiente “legume de o ciorba”) si sa ne concentram pe chestii pozitive.

  Thumb up 1
 13. Din păcate, după 28 de ani de așa-zisă democrație, suntem in aceeași situație ca-n ’90! Tara e divizată la fel ca atunci, oamenii se urăsc de moarte, copii pe părinți, frații intre ei, colegi de muncă etc.
  Tara e in anarhie dar, culmea, nu din cauza celor fără multă școală (și care n-ar trebui să voteze, nu-i așa?) sau a celor fară dinți in gură (știrbi nenorociți, huo!) că ăștia respectă legile si Constituția, ci din pricina unora cu prea muuultă școală, bine inzestrați la mansardă, care-au imprăștiat cu succes din ințelepciune și altora prin meditații ( unul e atăt de deștept c-a reușit să-și făurească multe case din așa ceva) dar care, ce’s vezi, îi cam doare la bască de legi și Constituție, pe sănătosul principiu: nuu știuu….și nici nu mă intereseazăăă!
  Așa ca, eu cred că nu cu cei mai puțin școlarizați avem o problemă, că p-ăia nu-i duce capul să incheie protocoale secrete, să facă poliție politică, să facă alianțe oculte, înțelegeri secrete cu evrei, ăia nu știu nici măcar unde-i K2 și T14!
  Problema la noi e cu “mintoșii”, ăștia de se dau ei elitiști și foarte superiori, și pe care nu-i obligă nime’ să facă ce nu le convine.
  Nici chiar Constituția!

  Thumb up 5
  • @paula: inca un postac pzd-ist, care face pe inteligentu si politicosu, aruncand mizerii asupra sefului statului: intai CTP, acum KWI. Las’ ca v-a dat sah dom’ presedinte, sa vad ca-l refuzati pe Vlase la SIE…

   Thumb up 0
  • #39

   @paula (ești tu paula cum sunt eu Simona Halep la ora asta)
   Mda, aproape m-ai convins, unu’ încalcă constituția iar ceilalți codul penal aflat încă în vigoare!
   Aflat în vigoare până la momentul actual, pentru că pe urmă nu vom mai vorbi decât de câte un polițist de frontieră prins cu șpagă, o asistentă care primește plicuri pentru doctori, profesori ce au închis ochii la examene, nași de tren … o dată pe an va fi sacrificat câte un Triță Făniță (sau de calibru mai mic) și cam atât…!

   De fapt ai amintit doar de cel care încalcă Constituția nu și de ăia ce modifică legi pentru a putea dormi liniștiți noapte.
   Modifică legi pe principiul: stai băh, dacă ăla are atâtea case eu de ce să nu fac o lege ca să trec sute de hectare și un braț de Dunăre de la stat pe firmă privată, ca să nu mă deranjeze dințoșii ăia pe care-i chem, când mi se scoală, împotriva „statului paralel” și a „rezistenților”? …și stai băh, adică să fac io pușcărie, io, mă sărăciilor, care m-am zbătut peste 20 de ani în folosul comunității … iar județul ăla pe care l-am păstorit arată o idee mai bine decât Siria!?
   Hai sictir!

   Thumb up 0
 14. Tekitizi, man, nu suntem de aceeași părere, care-i problema ta?
  Codul penal actual are 160 de articole declarate neconstituționale de către CCR, deci trebuie schimbate pronto.
  Constituția nu are niciun articol neconstituțional, și trebuie respectată obligatoriu de toți cetățenii, inclusiv, sau mai abitir, de către președinte!
  Vezi că tomnai lui Seby Ghiță i-au făcut una nefăcută, de l-au julit ca nevinovat!! Cănd o sosi pe Otopeni, să-l aștepți cu flori de nu-mă-uita!

  Thumb up 2
  • @pawla:
   nu te mai strofoca, pentru ca tot in rahat o s-ajungeti, tu si daddy. Vremurile-alea cu “lasa-ma sa te las” sunt cam apuse; pe plan international, situatia e galbuie, iar pe plan national e aproape maronie; nimeni nu mai are timp si chef de jocuri de table teleormanene. Gata, sunteti pa!

   Thumb up 0
  • #42

   @ Pol, baete!
   În anul 2016, an electoral, când a picat magareata pe Cioloș, fiul lui Soroș, și a redresat România, atât cât l-o dus capul, voi- mârlănetul PSD plus sateliții ați stat pitiți ca porcul în păpușoi și n-ați guițat nimic de cele 160 articole! Că erau și atunci neconstituționale și chiar și atunci ați avut majoritatea în parlament că umbla fraierul de Julien ca pe cioburi ca să nu vă supere de parcă nu-și dadea seama că voi îl înghițiti ca premier doar ca să deconteze tot ce nu mergea bine ca să aveți voi, haitelor, ce să mâncați la tembeliziunile partidului! Atunci ați stat la rasul solului și nu ați mai încercat o marțea neagră ca să nu stârniți #rezistenții și să iasă la vot ca în dec.2014 când cu Ponta.
   Tu crezi că stai de vorbă cu vreun asistat social de Teleorman ca să-mi vinzi castraveți! Și apoi cică faceți dezbateri în parlament, dezbateri ce durează câteva clipe, le opriți microfonul ălora care mai strecoară câte o întrebare tremurândă și îi faceți, hoților, SOROSISTI pe ăia care vă scuipă în ochi! De ce a fugit Ghiță, credea că va fi crucificat pe altarul statului paralel? 😂

   Thumb up 0
 15. Multi postaci pixdidisti p`aci :D Mai are Daddy bani de aruncat pe mercenari ciumati rosii ..

  Thumb up 0
 16. Multumim din Inima Tovarasilor si Domnilor Politruci. “Democratia” se exercita prin Vot Liber si Organizat de…Cineva.
  Acesta poate conduce catre Dreapta Politica (Liberalism, Capitalism), Extrema Dreapta (Fascism), Centru (nici Cal, nici Magar), Stanga Politica (Social-democratie, Social-ism) sau Extrema Stanga (Comunism, Bolsevism). Toate aceste Oranduiri sunt Dominate de Coruptie, Smecher-ism, Tradare si Manipulare. Chiar si cea mai “Sfanta” Institutie a unui Stat “Democratic” sau Ne-democratic, Institutia Religiei, Biserica este caracterizata de Interese si Practici Obscure, de-a lungul si de-a latul Intregii Istorii, atat Poli-teiste, cat si Mono-teiste si Bi-game (de exemplu Sacrificiile Rituale Umane, Crestinismul Bicefal, Catolic si Ortodox, Cruciadele Catolice, Inchizitia Catolica, “Razboiul Sfant” Musulman, Holocaustul Crestin pentru Exterminarea Mozaismului, Fundamentalismul si “Modernul” Terorism Musulman). “Razboiul celor Doua Roze”, “Noaptea Sfantului Bartolomeu”, “Noaptea Cutitelor Lungi”, “Mineriada” sunt Manipulari pentru Crime Istorice, pentru Controlul Puterii.
  Cum sa ne Permitem sa avem atunci Pretentii mai mari de la Parlamente, Camere, Cabinete, Guverne, Mini-stere Sterile, Institutii Publice care numai “Sfinte” nu au cum sa fie prin Natura Umana.
  Terra noastra este o Jungla Salbatica, de la nivel de Organisme Microscopice Unicelulare, pana la nivel de Elefant si Balena, iar Omul este cel mai Primejdios Animal (ati avut Mare Dreptate Tovarase Presedinte Ion Iliescu, fost Tov. Prim Secretar de Partid, fost Nomenclaturist Comunist). La ce ne-am fi putut Astepta?
  Pentru ce sa ne Spargem Capetele la Propriu pe strazi si in Piete Publice? Pentru un Domn de teapa Presedintelui Trump? Sau poate a Presedintelui Putin?
  O Tara la Mare Ananghie are Mare Nevoie ca niste Conducatori sa “Imbrace Camasa Mortii” asemenea Marelui Rege Decebal, a Batranului Voievod Mircea, a Marelui Voievod Stefan, a Voievodului Tepes, a Viteazului Voievod Mihai, a Voievodului Brancoveanu, a Regelui Carol I care a declarat Razboi Imperiului Otoman si a construit Romania Moderna si a Regelui Ferdinand care a declarat Razboi Axei si a Infaptuit Romania Mare in urma cu Un Secol.
  De Un Secol aproape Romania nu mai este Carmuita cu Dreptul, incepand cu Dictatura Carlista. Statul de Drept Roman nu mai exista de atunci. Vedem la Orizont o Grupare cu un Lider care sa aduca Dreptatea prin Vot Democratic? (Ca “Democratie Oriinala” avem deja, de trei decenii aproape) Nu Vedem Inca. N-i se Flutura in Fata “Statul (sau Statutul) Paralel” sau “Paraleli-piped. Suntem Prostiti pe Fata. Pentru ca…Se Poate!
  Multumesc!

  Thumb up 0