Weber Smokefire, o bijuterie de grătar

Imbatabilă, aroma de lemn ars...

Am testat un grătar multifuncțional pe peleți Weber Smokefire, oferit de amicii de la Camping Grill. De fapt, o bijuterie care-ți permite să gătești la foc (și fum!) de lemn, cu un excepțional control al temperaturii, cum vrei și cât vrei – poți frige, ca pe un grătar descoperit obișnuit, poți afuma, poți face slow-cooking, poți coace, rumeni, în fine, cred că și pomana porcului poți face la el, dacă vrei.

E un grătar premium, construit premium; nu-i ieftin, dar te ține o viață, dacă ai grijă de el (măcar nu trebuie să-l schimbi la câte doi-trei ani, cum faci cu smartphone-ul pe care, după un timp, nu mai merge „noul” sistem de operare, și care costă cam tot pe-acolo).

La Weber Smokefire poți regla temperatura în pași de câte 5 grade Celsius, între 95-315 grade, și poți măsura și temperatura internă a piesei gătite în incrementuri de câte 1 grad. Reglajele le faci dintr-un panou de control sau direct dintr-o aplicație pe smartphone.

Combustibilul este cheia: se folosesc peleți de lemn de cireș, de arțar, de nuc american, de măr etc sau amestecuri care dau cărnii arome mai subtile sau mai intense, înnebunitor de apetisante.

Am gătit câteva rețete pe el – un tomahawk, niște coaste, ceva frigărui de legume, antricoate. Acum plănuiesc un pulled pork gătit încet la foc de lemn de măr.

Azi vă ofer o prezentare detaliată a modelului:

În episoadele viitoare, rețetele. O să vă plouă-n gură.

Articol din categoria: ADVERTORIAL, COOLINARIA

3 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    Genial, dar cam are pret de iPhone 12 Pro Max.
    Ce bine de americani ca la ei se gaseste si la pret de iPhone 8 SH.

    1
    0