(Audio) România dlui Dragnea: un coșmar cu hohote isterice

Nu-mi revin după întâmplarea cu infractorul trimis de PSD în Biroul Electoral Central ca să se ocupe de alegeri – și de referendumul CpF. Slavă cerului, a existat o reacție din partea BEC care a comunicat, ieri, că PSD l-a înlocuit la cerere pe dl Vasilescu cu un alt domn, Pavelescu – care, să sperăm, nu are cazier.

Rămâne, însă, fapta: PSD a trimis un tip cu cazier să se ocupe de alegeri.

Carevasăzică, dacă nu știi subiectul, uite (altfel, sări peste această casetă):

În luna august, partidul de guvernământ din România și-a desemnat ca reprezentant în BEC un fost deputat, Nicolae Vasilescu, condamnat în 2013 la doi ani de închisoare pentru trafic de influență. Acest personaj a și făcut un an și jumătate de închisoare, fiind eliberat condiționat, cu interdicția de a ocupa până la sfârșitul anului 2018 vreo funcție care implică “exercițiul autorității de stat”.

Potrivit procurorilor, în 2011, dl. Vasilescu și alți doi complici au pretins de la reprezentantul unei societăţi comerciale 2 milioane de lei, aproximativ 40% din valoarea totală a unor lucrări efectuate în beneficiul a cinci primării din Constanţa.

După ce a ieșit de la pușcărie, dl. Vasilescu a revenit, nu-i așa, între prieteni. În luna mai, săptămânalul Puterea nota: “în prezent, Nicolae Vasilescu și Darius Vâlcov sunt cei doi consilieri de încredere a lui Dragnea de la sediul PSD.”

Deci un tip condamnat pentru trafic de influență este consilier al șefului partidului de guvernământ și este promovat să se ocupe de votul românilor, să asigure corectitudinea procesului. La rândul lui, șeful partidului de guvernământ este condamnat definitiv într-un dosar de fraudă electorală și are o sentință în primă instanță în alt dosar penal. Acest șef mai are drept consilier de mare încredere un alt tip condamnat pentru corupție, căruia i-a dat pe mână politica economică a Guvernului României.

Cum e posibil?

Vi se (mai) pare ceva normal la modul în care se guvernează în România?

Pour la bonne bouche, încă o bizarerie, produsă aseară de însuși Liviu Dragnea la Antena 3. În contextul în care mai mulți colegi de partid se declară din ce în ce mai deranjați de intervențiile iubitei dlui Dragnea în politică și în actul de guvernare, acesta dă următorul răspuns năucitor:

În lunga listă a liderilor români păpușăriți de amante sau neveste, dl. Dragnea e primul care vine cu o asemenea gugumănie: de fapt, să vedeți, nu e ea, sunt altele care se prefac că-s ea.

Ar fi de râs, dacă n-ar fi de plâns: proiectul de țară al dlui Dragnea arată ca un vis urât cu accente de râs isteric.

4 comentarii Adaugă comentariu

 1. Bine zis, isteric…
  Și, iartă-mă (că nu mă pot abține :) – nu mă supăr deloc dacă-mi ștergi postarea ! :
  https://mcscrib.blogspot.com/2018/09/oameni-care-au-fost-si-mai-sunt-destui.html
  PS : NU e o reclamă a blogului meu, mi se rupe de rating & faimă. Ideea e că suntem destui care gândim la fel. Singura problemă e…masa critică. Oare când vom ajunge la ea ?…

  Thumb up 6
 2. Daca Romania este condusa de infractori pentru infractori cu ajutorul interlopilor si retardatilor nu vad de ce s-ar exclude curvele.
  Pana la urma asta inseamna democratie in interiorul unui partid ca PSD.
  Un partid in care dementa este considerata virtute.
  Un partid care se intreaba care sunt sursele de finantare pentru biletele de metrou, vuvuzelele si fluierele cu care miscarea #rezist lupta impotriva infractorilor aparati de jandarmi.
  Un partid care este in sa afirme ca protestatarii batrani, femei si copii vin la proteste pentru a se droga gratis cu gazele si fumigenele jandarmilor.
  Oamenii astia au iesit complet din realitate. Ar trebui internati de urgenta.

  Thumb up 8
 3. Desi nu voi fi exact la subiect nu ma pot abtine.
  1. in ultimii ani este imposibil sa nu observi ca “divide et impera” este la ordinea zilei: diaspora vs romanii din tara; bugetarii intre ei, medicii vs administratia; tinerii vs batranii; angajatii la multinationale vs bugetari samd
  2. referendum pentru familie: asta ne lipsea in acest moment doar ca prezenta la referendum este importanta pentru a vedea daca acei protestatari se vor prezenta la vot sau va veni doar masina de vot traditionalista; in Pta Victoriei apar unii care indeamna la boicot adica exact ce nu trebuie sa facem
  3. voi vota NU pentru ca as crede intr-o anume idee ci doar ca sa NU le iasa planurile astora de la putere – deci cat se poate de pagubos pentru platitorii de impozite NU votez pentru o idee care sa aiba finalitate ci pentru a nu le iesi planurile. Mai concret am votat cu Klaus nu pentru ca era superman ci pentru ca nu vroiam sa iasa Mickey – toate astea pe banii mei – nu este greu de inteles ce vrea sa spun pe banii mei pentru ca nu ajung sigur ca si suma.
  La mine s-a cam atins limita si mie cam scarba insa nu voi uita niciodata vinovatii, printre care ma numar si eu desigur, nu ma pot exclude, insa sa pastram proportiile.

  Thumb up 0