Vânare de vânt în Santorini

Santorini

Mergi prin Oía, căreia localnicii îi spun, derutant, Ía, tropa-tropa pe strada principală, care pe alocuri nu-i mai lată decât un turist după prânz, și dai peste o ședință foto ca-n revistele glamour. E-o modelesă, te gândești, uite-o coafată-machiată-aranjată toată, sexy ciocolată-n satin, înveșmântată-ntr-o rochie vaporoasă, umflată de vântul ce suflă mereu în caldera. Pe fundalul teraselor santorineze, cadrul trebuie să fie cu adevărat spectaculos, ți-ai dori să fii tu fotograful scenei, să tragi cadre wide din unghiuri neconvenționale, să prinzi și norii de poză de pe cer, și acoperișurile de pe versanți, să fie acolo oglindirea perfectă, alb-albastru-n cer și albastru-alb printre stânci, iar la mijloc, prinsă între planurile Creației, stricând și îmbogățind în același timp simetria, o femeie frumoasă de-ți taie răsuflarea. La ce s-o face aici reclamă, te-ntrebi, la ce parfum, la ce mașină, la ce gadget?

Scoți telefonul, că altceva n-ai la îndemână, you’re so beautiful, may I take a picture? și ea te orbește cu un zâmbet, sigur că da, dragă, azi sunt darnică, fotografiază și tu cât vrei, cum să nu? dar tu, prevăzător, erai deja pe burst silențios și, al naibii drăcușorul care-ți dă idei și impulsuri te-ndeamnă să fii nițel rău, să tragi, deci și sclavul care-i flutură rochia înainte de a-i da drumul în vânt, ca să vadă publicul și culisele visului vaporos, de ce nu?

Apoi te roade curiozitatea, că așa ești tu, mereu sceptic, mereu cauți explicații, și dai un search pe Google și râzi de propria-ți naivitate, că nu era de fapt nicio reclamă și nici vreun photoshooting pentru vreo copertă Cosmo, ci un business deștept de închiriat rochii colorate, cu machiaj și coafat aferente, pentru ședințe foto cu turiste care vor o amintire spectaculoasă dintr-o vacanță tip bucket list în Santorini.

Dar fata chiar era frumoasă și, mai mult, era fericită, și asta-ți domolește răutățile, că n-a fost niciodată supraproducție de fericire-n lume.

Articol din categoria: EU, CĂLĂTOR

1 comentariu Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    Buna, asta… Winter is coming :D…

    1
    0

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.