Vodafone Supernet Fibra, certificată ca cea mai bună experiență de utilizare a internetului fix din România [P]

Auditorul independent german umlaut a evaluat end-to-end serviciile de internet fix din România; Vodafone Supernet Fibra s-a clasat pe primul loc.

În noianul de oferte de servicii între care trebuie să alegem zi de zi, unele-s fake, multe-s supra-evaluate și doar câteva sunt așa cum trebuie de fapt. Cum le identifici pe acestea? E simplu: cele corecte se lasă auditate independent și comunică rezultatele clienților interesați.

Timp de jumătate de an, din martie până în august anul acesta, auditorul german independent umlaut a evaluat peste cinci milioane de eșantioane de trafic de internet colectate în România. La finalul acestui proces aprofundat, umlaut a alcătuit un clasament pentru calitatea serviciilor oferite de diverșii furnizori de internet fix din țara noastră.

În acest clasament, serviciul Vodafone Supernet Fibra s-a plasat pe primul loc: „Supernet Fibra a obtinut un scor total de 866 puncte dintr-un maxim de 1.000 de puncte, cu un avans de 24 de puncte față de următorul clasat și de 239 de puncte față de operatorul situat pe ultimul loc”, anunță Vodafone, care n-a comunicat, însă, și care sunt celelalte servicii pe care le-a depășit și la care face referire, deși mie mi-ar plăcea să știu (așa e concurența în România, mereu politicoasă).

umlaut este o companie germană, parte a grupului Accenture, specializată în servicii de evaluare, auditare și consultanță, cu 20 de ani experiență, o cifră de afaceri de 340 de milioane de euro anual și activitate în zeci de țări.

Care a fost procedura de evaluare folosită de nemții de la umlaut?

Spre deosebire de metodele obișnuite de „ranking” a unui serviciu de net, care se bazează pe ceea ce se cheamă „teste de viteză” care sunt inițiate în mod voit de client/operator, de la un terminal (laptop, calculator, tabletă, telefon) către o destinație fixă de internet (cum ar fi serverele Ookla sau Netograf) prin intermediul unei aplicatii dedicate (de pildă Ookla Speed Test), umlaut are o abordare extensivă, de mare volum, bazată pe analiza sesiunilor de internet efectuate de clienți în orice moment din zi. Datele culese privesc calitatea sesiunii de internet propriu-zise, dar și a canalului de Wi-Fi utilizat de terminalul respectiv, în locația cu pricina (în casă/la birou). E evaluată, de asemenea, și sustenabilitatea parametrilor tehnici pe toata durata sesiunii de internet.

Sună tehnic, da, dar nu e chiar așa complicat.

Practic, umlaut verifică, simplu spus, cum merge netu’ nu doar la ușa clientului, unde intră fibra în casă, ci și cât de bună este experiența clientului cu serviciile de Internet fix și la capăt, pe device-ul său de internet aflat chiar și în cea mai îndepărtată (de router) cameră din casă sau în ultimul colț de la birou.

Ceea ce spune auditorul german este, de fapt, că nu doar fibra contează, nu doar legătura de internet de capacitate mare, ci și, de pildă, calitatea router-ului de internet instalat de operator în casa sau biroul clientului, precum și calitatea access point-ului de Wi-Fi, deoarece toate acestea, împreună, creează experiența completă a clientului cu serviciile de internet fix.

Evaluarea făcută este, deci, pe serviciul complet, integrat.

Este, de fapt, prima metodologie de evaluare cu adevărat end-to-end care surprinde experiența reală a clienților cu serviciile de internet fix, iar Vodafone devine, astfel, prima rețea din țara noastră care primește certificare umlaut – un motiv de mare mândrie pentru oamenii de la Vodafone.

Cât despre serviciul Supernet Fibra de la Vodafone, vitezele oferite sunt de până la 1Gbps, la care se adaugă o conexiune stabilă și o experienta Wi-Fi foarte bună prin intermediul router-ului Super Wi-Fi.

În prezent, rețeaua Vodafone Supernet Fibra acoperă peste 3,3 milioane de gospodării din mediul rural și urban.

Articol din categoria: ADVERTORIAL

1 comentariu Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    Mda… Din pacate la mine in sat nu ajunge :D… Da’ si cand o ajunge, doo fibre o sa-mi pun :D…

    0
    0

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.