Secretul imposturii dlui Nicolicea

Eugen Nicolicea participa la sedinta Comisiei juridice, de disciplină şi imunităţi din Camera Deputatilor, luni, 20 februarie 2017. Inquam Photos / George Calin

Liviu Avram a aflat secretul dlui Nicolicea: „Facultatea de Drept” neprecizată, din CV-ul lui, este o filială neautorizată a Universității particulare Spiru Haret din Drobeta Turnu Severin, la care dl. Nicolicea a „studiat” la distanță, împreună cu soția și fiica, și pe care a „absolvit-o” în 2 3 ani.

Un profesor de acolo i-a explicat lui Liviu Avram cum se desfășurau „examenele”: „Ăştia de la Învăţământ la Distanţă nu veneau deloc la cursuri, învăţau de unde puteau şi veneau doar în sesiune. Sesiunea dura vreo lună şi jumătate, iar examenele se ţineau doar sâmbăta. Studenţii veneau aici la filială, se aşezau la un calculator şi-şi băgau o parolă. Li de deschidea grila de examen, cu trei variante de răspuns la fiecare întrebare. Corectă era doar o singură variantă, nu erau întrebări în care să fie corecte două sau toate trei variantele. Iar întrebările erau astfel formulate că dacă bifai la toate întrebările doar varianta A, aveai asigurată nota 5. Nota o primeau pe loc, tot prin calculator.”

În 2009 a izbucnit un scandal uriaș după ce statul român a anunțat că nu recunoaște diplomele emise de multe dintre filialele de la Spiru Haret, deoarece acestea funcționau ilegal – inclusiv cea din Drobeta. În 2015, guvernul Ponta a emis o ordonanță de urgență pentru recunoașterea acestor diplome, în încercarea de a pune capăt șirului de procese pe care le deschiseseră vechii clienți de la Spiru Haret împotriva statului, care permisese funcționarea filialelor respective ani de zile.

Citiți întreaga anchetă a lui Liviu Avram aici, în Adevărul.

Concluzia mea: practic, tot ce-a putut da mai bun PSD românilor la președinția Comisiei Juridice de la Camera Deputațior este un personaj care a făcut în 2 ani în loc de 3 3 ani în loc de 4, la Drobeta, o facultate de drept neautorizată, la distanță, cu examene-grilă aranjate pentru măcar nota 5, și căruia statul român i-a recunoscut diploma abia în 2015, printr-o ordonanță de urgență dată de un coleg de partid (apropo, nevasta dlui Nicolicea lucra la Guvern în perioada respectivă, ce să vezi, chiar la Cancelaria prim-ministrului, ce convenabil).

Ăștia sunt măciucarii pe care se bazează PSD în schimbarea legilor Justiției, cu ignorarea opiniilor și propunerilor tuturor organismelor profesionale și specialiștilor veritabili din domeniu.

Eu aș vrea ca toți cetățenii care votează asemenea impostori să beneficieze, pe toată durata mandatului acestora, de servicii furnizate doar de „specialiști” asemenea: să fie tratați de medici făcuți la fără frecvență, la facultăți neautorizate; să meargă doar cu autobuze conduse de șoferi cu permise luate pe șpagă; să mănânce doar alimente neautorizate; să bea doar apă îmbuteliată de niște interlopi în spatele curții, în sticle recuperate de la gunoi; etc.

Articol din categoria: REVOLTĂ

36 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    …chestia e că eu NU i-am votat pe nesimțiții ăștia, și totuși „beneficiez”…, citez :
    „de servicii furnizate doar de “specialiști” asemenea: să fie tratați de medici făcuți la fără frecvență, la facultăți neautorizate; să meargă doar cu autobuze conduse de șoferi cu permise luate pe șpagă; să mănânce doar alimente neautorizate; să bea doar apă îmbuteliată de niște interlopi în spatele curții, în sticle recuperate de la gunoi; etc”…
    Pentru că asta-i România de azi.
    Întrebarea ar fi alta, și anume : în ce marjă de eroare (a situației de mai sus) se (mai) înscriu oamenii normali din țara asta ?…Doar 1 milion din 19 ?… Deci cei care protestează ?
    Căci celorlalți, se pare – le convine starea asta de lucruri.

    0
    0
  2. #2 Comentariu nou

    M-am uitat mai atent pe lista respectiva.
    Frate, e plin de militieni, de neveste de militieni si de angajati pe la primarii si tot felul de autoritati.

    0
    0
  3. #3 Comentariu nou

    …să înțeleg, Vlade, că nu mai am voie să comentaz pe-aici ?…(chiar dacă mi-am sugrumat blogul și nu-i mai fac reclamă ? :)…
    Măcar să nu-mi pierd vremea… 🙁

    0
    0
  4. #4 Comentariu nou

    impostor neimpostor, e roman
    ba chiar e romanul ales de romani sa-i reprezinte

    cum era aia cu mandria de a fi roman?

    0
    0
  5. #5 Comentariu nou

    In Romania toate facultatile particulare sunt o impostura.

    0
    0
    • #6 Comentariu nou

      @Mihai
      Nici cu cele de stat nu m-aș lauda. Crezi ca șpăgile, pupincurismul politic si copiatul s-au inventat la privat?

      0
      0
    • #7 Comentariu nou

      @Aurel – corect, ultimii ani facultatile scot pe banda rulanta prosti cu diplome, insa totusi la stat mai sunt cateva (putine) filtre fata de facultatile private unde singurul filtru sunt banii. Eu am norocul sa fi facut facultatea acum 20 de ani cand invatamantul inca mai semana cat de cat cu cel de pe vremea lui ceausescu, acum orice prost cu bani face facultate.

      0
      0
    • #8 Comentariu nou

      Sa nu bagam la gramada toate facultatile private si pe toti absolventii lor. Personal cunosc un avocat cu care am si lucrat si lucrez in continuare, membru al baroului Bucuresti, care a facut facultatea de drept la o universitate particulara (nu stiu exact care) si care a dat si a luat examenul de intrare in barou si are un mic cabinet individual de avocatura cu care face o treaba absolut decenta, plina de dedicatie si sustinuta de competenta, in unele cazuri superioara unor case „mari” (adica „sonore”). Am avut si colegi/subordonati prin diverse multinationale pe unde am „prestat”, care erau absolventi de universitati private si fusesera angajati pentru competente si abilitati, dovedite prin rezultate.

      0
      0
    • #9 Comentariu nou

      @Calin – daca era atat de capabil facea dreptul la stat, nu la spiru haret unde-ti cumperi examenele si diplomele.

      0
      0
  6. #10 Comentariu nou

    E ceva ciudat daca informatia este reala. Chiar daca multe facultati au trecut in sistem Bologna, Dreptul a ramas o facultate in care se studiaza timp de 4, nu trei ani!

    0
    0
  7. #13 Comentariu nou

    Un mic addendum: toți cei care absentează de la vot votează cu câștigătorul alegerilor, pentru că na, aritmetica demonstrează asta, și aritmetica nu e negociabilă. Așa că cei care ați absentat din principiu la alegerile din decembrie 2016 ați votat cu Nicolicea și vă încadrați la urarea lui Vlad

    0
    0
    • #14 Comentariu nou

      Cred ca aritmetica demonstreaza ca votul absentilor este unul fractionat, proportional cu opinia exprimata a celor care au participat la vot. Dar cum zici tu suna mai impresionant 🙂

      0
      0
    • #15 Comentariu nou

      cip, eu cred că ești propagandist pesedist, că prea le zici după punctajele de la partid. Realitatea e complet opusă opiniei tale, din 2000 încoace PSD+sateliți a avut mereu FIX de votanți, sub 4 milioane, votanții PSD nu absentează de la vot, așa că tot ce trece de 4 milioane intră la coșul anti-PSD. Dacă la vot participă 7,5 milioane, PSD a câștigat alegerile. Dacă la vot participă 8 milioane, PSD e la limită. Dacă la vot participă 9 milioane, PSD+sateliți a pierdut alegerile.
      Uite ce spunea un sociolog isteț (Barbu Mateescu) înainte de alegerile de anul trecut, și vezi cum alegerile l-au confirmat la zecimală https://goo.gl/QiFq85
      Dar na, românii batman batman, absenteismul e neutru față de PSD, nu îl ajută, dacă merg mai mulți la vot merg în aceleași proporții ca atunci când merg puțini :)))))

      0
      0
    • #16 Comentariu nou

      Problema la votul pe liste este ca votantul doar validează alegerea făcută de partid, iar cum se ajunge pe acele liste in partide, se stie, nu are legatura cu democrația, ci cu cât cotizeaza candidatul. Deci pe aceeași logica, toti cei care au s-au prezentat la vot, indiferent cu ce partid au votat, au votat menținerea sistemului reprezentat de Nicolicea & gașca.

      0
      0
  8. #17 Comentariu nou

    daca Romania ar fi un avion, pilotii ar avea brevetul luat pe spaga de la spiru haret.

    0
    0
  9. #18 Comentariu nou

    Ehehe, domnu’ Nicolicea, pai daca asa stau lucrurile, cred ca si catelusul meu putea fi absolvent de drept !!! No, io, fiind un bou, m-am dus 5 ani la facultate, zi de zi, am dat examene de m-am acrit, am facut lucrari practice, am creat si sustinut o lucrare de diploma cu valente de analiza practica, ca mi-a trebuit sa ma fac inginer ! Pai de stiam eu cum merg lucrurile….puteam fi si eu un ospatar ca dumneavoastra, cu diploma de licentiat in drept ! Pai acum m-am linistit, pot dormi linistit ca am incredere ca veti vota pentru mine ce trebuie, ca deh, stiti voi ce faceti acolo pentru binele poporului in spatele usilor inchise !
    Iata cum zi de zi ma conving tot mai tare ca in tara asta ne conduc numai impostori de drept comun, plagiatori, si reconversionati profesionali. Asa de rau arata acest tablou ! Atat de rau suna carpeala asta de parlament !
    Dar domnu’ Nicolicea, sa nu va faceti griji, noi , astia de platim impozite si am facut scoli pe bune, avem rabdare, ca ne-am invatat, stam cu ochii pe voi si la momentul oportun, vom avea si noi stampila in mana…. atunci sa vedeti cum va vom scoate din analele istoriei, ca uitarea istoriei e cea mai crunta pedeapsa ! Nu aveti decat sa va gasiti apoi un serviciu de jurist la o firma privata ! Poate la vreun neam de-al dumneavoastra, ca asa , dupa ce va va da afara pentru incompetenta, veti intelege ce inseamna o scoala facuta pe studii si valori proprii, dar totodata veti intelege si ce inseamna o piata libera si concurentiala !
    Va salut din Sibiu si va doresc multa sanatate, sa traiti mult, sa putem fi contemporani istoriei ce va sa vina !

    0
    0
    • #19 Comentariu nou

      Adevărat si dureros!

      0
      0
    • #20 Comentariu nou

      Adevarul e ca pe Nicolicea il doare in qur de analele (na, ca mi-a iesit si-un calambur cam dubios 🙂 ) de orice fel, incusiv ale Istoriei. Momentan ii pasa de mațul lui gros si plin , cel mai tare.
      Barbatii nostri politici, mari oameni de stat !….

      0
      0
  10. #21 Comentariu nou

    din pacate acest gen de specimene habiteaza in Parlamentul Romaniei.

    0
    0
  11. #22 Comentariu nou

    Fosile comunistoide… sunt in parlament de 20 si ceva de ani si doar dupa bunastarea personala alearga. Hoți , mincinosi, aroganti si incompetenți.

    0
    0
  12. #23 Comentariu nou

    Dragi Romani , stati blinzi , se intimpla si la case mai mari ,cam adevarat tot in partea „stinga ” ,dar asta numai cu studile .Herr Martin Sulz ,presedintele SPD nu are Abitur (Bacalaureat) dar este o personalitate , vorbeste trei limbi straine ,este absolut un om respectabil ,este cel care l-a dat afara pe Adrian Severin din PE .Joska Fischer ( Die Grüne ) a terminat Facultatea dar NU are Abitur (Bacalaureat) ,iar partidul a cerut prin anii `80 dezincriminarea pedofiliei de unde le-a ramas numele de” Pedophil AG „,noroc cu liberali care NU au vrut sa guverneze cu ei ,iar acum Frau Merkel va guverna se pare cu Martin Sulz ,om cu multa experenta la PE. O seara faina tuturor si Sarbatori fericite ! W v G

    0
    0
  13. #24 Comentariu nou

    Prostitutie intelectuala!

    0
    0
  14. #25 Comentariu nou

    Dacă vorbim despre expresii faciale, aici nimeni nu este fără de păcat. Inclusiv lideri din alte țări pe care-i apreciem sunt surprinși uneori în ipostaze neplăcute.

    Referitor la subiectul postării, aș aminti faptul că absolvirea unei universități celebre nu a ferit-o pe doamna ministru Ioana Petrescu de niște critici extrem de acide. Este vorba de Harvard.

    Deci, în final, contează sau nu contează numele instituției care a emis diploma?

    0
    0
    • Conteaza.

      0
      0
    • #27 Comentariu nou

      Așa spun și eu. O diplomă de la o instituție prestigioasă atestă o anumită rigoare în gândire. Dar, fiecare și-a luat diploma de unde s-a putut. Poate-ar fi momentul introducerii unui soi de examen de intrare în politică, sau cel puțin pentru accederea pe lista de candidați în alegeri. Nu poți să fii un parlamentar eficient dacă nu ai un anumit nivel de cunoștințe de drept, sociologie, administrație, politici UE etc.

      0
      0
  15. Cum naiba îi puteți spune ”domnule” lui Nicolicea? Ba chiar în titlu?
    Respectul se câștigă, în caz că nu ați aflat încă.
    Așa i-ați fi spus, din politețe de pension, și lui Ceaușescu, de trăia după – ”Dlui Ceaușescu”??

    0
    0
  16. Dacă sunteți cumva de acord cu sugestia, puteți corecta în titlu — ”dlui” -> ”lui” — și apoi șterge aceste 2 postări ale mele.
    Și într-un caz și într-altul: acest al doilea posta al meu, unul doar „tehnic”, nu dores să fie publicat.

    0
    0
  17. Publicarea doar al comentariului secund, auxiliar, în lispa postării celui inițial îl face fără sens.
    Reproduc comentariul inițial, încă neaprobat (?!), mai jos:
    «Cum naiba îi puteți spune ”domnule” lui Nicolicea? Ba chiar în titlu?
    Respectul se câștigă, în caz că nu ați aflat încă.
    Așa i-ați fi spus, din politețe de pension, și lui Ceaușescu, de trăia după – ”Dlui Ceaușescu”??»

    0
    0
  18. Mă rog. Rog ștergeți dublurile și postările mele eclusiv ”tehnice” (inclusiv cel de față)

    0
    0
  19. #32 Comentariu nou

    Va rog frumos nu mai puneti poze cu moacele psdistilor!
    Am ecranul spart si nu pot sa il schimb acum ca nu mai lucreaza nimeni! Macar sa ma tina pana la anul!

    0
    0
  20. #33 Comentariu nou

    La mulți ani!
    Sărbători Fericite!…..cit se mai poate!
    Eu îl înțeleg acum și găsesc explicația pentru care acest om îl PREA slujește pe dragnea!
    își face vechimea ca sa nu i se afecteze colesterolul din pensia grasa….Dacă îl da afară dragnea …Cine și unde îl mai angajează!
    Dacă și medicii sint în aceeași ” gama” cu juriștii și inginerii…..!!

    0
    0
  21. #34 Comentariu nou

    Nu e tocmai locul potrivit pentru acest comentariu, dar nu am stiut unde sa ti-l trimit.
    Am citi azi dimineata acest articol: https://foreignpolicy.com/2017/12/20/fake-news-fights-back/ si m-am gandit imediat la tine si la faptul ca, pentru mine cel putin, tu esti unul din Vladimir Snidl-ii Romaniei.

    0
    0
  22. #35 Comentariu nou

    Ba nene dar mai scrie si tu ceva!

    0
    0