Șoșoacă e-un mop

Inquam Photos / Eduard Vînătoru

Așa cum orice sat adevărat are nebunul său, așa și orice democrație respectabilă are nevoie de zărghiții ei, măcar ca să-și cunoască bolile.

Dacă Madam Șoșoacă vi se pare mai mare și mai influentă decât este, nu-i de mirare. Ia dați drumul unui lighean pe scări. Îți sparge urechile, chiar dacă-i doar o tablă-ndoită.

Madam Șoșoacă este un mop manevrat prin zoaiele politice ale societății, nimic mai mult. Ați stors vreodată un mop într-o găleată? Mizeria are capacitatea asta, de a murdări mult în cantități mici, dar te-nvață și să menții mai bine igiena, dacă nu vrei să te îneci în jeg. Ăsta este, de fapt, și rolul unui instrument strângător de jeg demagogic: ne arată ce se-ntâmplă când nu practicăm igiena votului. Succesul unui politician demagog, politicianist, ne demonstrează în carne, oase și slănină că absenteismul la urne naște monștri.

Madam Șoșoacă este, deci, o lecție de democrație, după cum cum hepatita A, boala mâinilor murdare, este o demonstrație directă a importanței apei calde și săpunului.

Este periculoasă? Poate deveni, desigur. La fel cum un organism slăbit poate fi dat peste cap de paraziți neplăcuți, dar altfel benigni, la fel și o societate care nu-și învață lecțiile repede și temeinic poate fi deturnată de politicieni fără scrupule, care altfel ar rămâne doar curiozități de nișă.

Vadim, Funar, DD, Șoșoacă. Nimic nou în aceste afecțiuni cronice ale societății, însă depinde de noi să nu ne decompensăm.

Articol din categoria: ACTUALITATE

50 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1 Comentariu nou

  Madam este senatoare. Te rog sa fii respectuos față de ea! Nu-i asa usor sa ajungi senator. Iti trebuie scoala multă, cinste si determinare.
  Noi, cei care am bătut mingea pe maidan, am ajuns niște bieți ingineri, cercetători, s.a.m.d.
  Șoșocoloaia se vede ca a fost bine crescută si și-a câștigat pozitia pe merit! Bleah! 🤮

  62
  20
  • #2 Comentariu nou

   În timp ce dvs savurați #lacina, culmea încasați și bani pentru… Doamna senator lucrează,ba la Senatul României, ba la cabinetul sau de avocatura, ba în Valea Jiului ba la Nasta arătând în timp real ce se întâmplă!
   … Nu mai aștepta decompensarea „noi” abia mai sunteți o adunătură nesimnificativa, nu va veți mai întâlni cu manipularea ordinară din epoca Eroului Național Dragnea!
   #labelleepoquecestfini! 😆
   #vinecrizadomnulVlad

   0
   0
  • #3 Comentariu nou

   @Adrian:
   Amice, ești …? 🤔

   0
   0
  • #4 Comentariu nou

   S-o luăm temeinic de la termenul „decompensat”. Adică ceva bolnav, un organ afectat, atunci hai să le zicem pe bune:
   -suntem singura țară din UE cu servicii secrete încă nedemilitarizate. Pam, Pam!
   -suntem singura țară din UE unde procurorii sunt considerați magistrați. Pam, Pam!
   -suntem singura țară din UE care habar n-are de forma de guvernământ, republică prezidențială, semi-prezidențială, parlamentară. Pam, Pam!
   -suntem singura țară din UE în care un serviciu secret numără voturile la alegeri, de fapt desemnând câștigătorii. Pam, Pam!
   Și mai sunt proști care râd de bulgari, ăia care au 0,000001 % din resursele noastre vor avea în 3 ani salariul minim mai mare ca al nostru. Pam, Pam ! Fiind republică parlamentară și parlament adevărat cu putere supremă de decizie, nu la mofturile oricărui tiran cu aere de președinte!!!

   0
   0
  • #5 Comentariu nou

   @Maria
   1. Suntem singura tara din UE cu PSD
   2. Suntem singura tara din Galaxie unde unul ca Piedone, ajunge primar sau una ca Veorica, prim-sinistru
   3. Suntem singura tara din UE cu cel mai de rahat metrou
   4. Suntem singura tara din UE cu 18.000 de biserici versus 576 spitale…
   Sa mai scriu? Ma doare fix in coccis de serviciile secrete si de rahatul mancat de tine si de psd-isti…

   0
   0
  • #6 Comentariu nou

   @Alex in Germania exista cca 24500 de biserici Catolice, 21000 de biserici evanghelice, mai sunt moschei, biserici ortodoxe etc. Clinici? 1925.
   Ia mergi de i învață cum sa faca zeci de mii de spitale și sa dărâme bisericile alea inutile.
   Nu trebui sa gandim ca in spitale e obligatoriu sa existe personal calificat, nu, sa facem mai multe decât biserici și va fi bine.

   0
   0
  • #7 Comentariu nou

   @Bogdan: in Germania statul subventioneaza bisericile enumerate de tine, in detrimentul Invatamantului sau Sanatatii? Sigur? Daca ar fi asa, asta ar demonstra ca acesta este secretul bogatiei economice, ceea ce nu e cazul – inca nu suntem la nivelul DE
   @Maria PamParamPamPam:
   „suntem singura țară din UE cu servicii secrete încă nedemilitarizate” – problema asta fiind ca ce? Ca ne supara faptul ca nu avem atentate teroriste sau care?
   „suntem singura țară din UE unde procurorii sunt considerați magistrați” – vezi cine a condus ministerul si tara din 1990 si pana acum si voteaza in consecinta
   „suntem singura țară din UE care habar n-are de forma de guvernământ, republică prezidențială, semi-prezidențială, parlamentară” Cine nu are? Cine nu e interesat sau nu are scoala facuta serios. A, ca nu se respecta niste linii, vezi puntul anterior legat de cine a scris actuala Constitutie si legile
   „suntem singura țară din UE în care un serviciu secret numără voturile la alegeri, de fapt desemnând câștigătorii.” Aici ai dat rau cu mucii-n fasole! Mergi ca delegat intr-o sectie de votare si-ai sa vezi cum se numara si cum se verifica voturile in zilele noastre. Eu am fost si daca 1 vot nu iese bine (numarat vs. tableta STS), numaratoarea fizica se reia. Ce spui tu e adevarat fix pana la momentul introducerii verificarii cu tableta STS. Da, culmea, a trebuit sa intervina serviciile secrete ca sa nu mai furam ca prostii si sa intre la inchisoare specimenele comunistoide care sar calul. Ca sunt prea multi si pana nu sar calul nu face nimeni fata sa-i aresteze. De ce? Vezi puntul anterior cu legile si cine le-a scris pana acum.

   0
   0
 2. #8 Comentariu nou

  Sinistra creatura… Ma enerveaza ca o vedem prea mult pe „tapet”, cu siguranta are fanii ei iar asa zisa presa cauta sa monetizeze o astfel de creatura. Banuiesc ca e o pata de culoare in parlamentul ala… oricum plin de maro…

  31
  11
 3. #9 Comentariu nou

  Nu sunt fan al doamnei, dar nu mi se pare ok sa ne luam si sa ne hahaim de aspectul ei fizic. Da, e o femeie mai grasuta, cum sunt multe altele. Si ce daca, domni parlamentari supraponderali nu sunt? chiar nu mi se pare ok faza cu „slanina” si toate trimiterile la greutatea doamnei. In rest, nimic de comentat pentru stilul dansei de a pune problema, demagogie, teoria conspiratiei, etc…

  15
  45
 4. #11 Comentariu nou

  Poate sunt eu alarmist, dar șoșoaca are potențial distructiv substanțial. E o goangă populistă, da, dar retorica ei are darul de a trezi frica în cei care o iau în serios. Un populist autoritarist are la dispoziție cam o treime din electorat, dacă știe să-și joace cărțile, iar la noi cultura națională înclină către o dinamică in-group ierarhică, departe de ce am avea nevoie pentru a-i contracara toxinele. Norocul nostru e că – până acum, cel puțin – e nepricepută la activat emoțiile primare mai departe de o mână de oameni care oricum căutau o astfel de apariție. Dar cred că trebuie să facem din anihilarea politică a șoșoacei o repetiție generală pentru momentul inevitabil al apariției unui Viktor Orban sau Benyamin Netanyahu sau Narendra Modi și la noi – o figură charismatică, rău intenționată și dificil de băgat la loc în sticlă.

  23
  9
  • #12 Comentariu nou

   Incepe sa-mi para rau ca in 2000 nu a castigat Vadim-Tudor alegerile.
   Fie ar fi imprimat o miscare spre est si ne-am fi trezit, fie Europa ar fi reactionat mai viguros cu mecanisme de tip MCV si am fi fost in alta situatie acum!

   0
   0
  • #13 Comentariu nou

   Pricinosule, să știi! Dacă ieșea Vadim mare lucru nu făcea (sentimentul pro-european e puternic la noi), dar UE putea dezvolta anticorpi care să o ajute în cazurile V. Orban, Kaczynski sau Babis.

   0
   0
 5. #14 Comentariu nou

  Ce nu-ți mai plac patrioții, europeanule efem, care ești tu anti-român!
  În ciuda snobilor cărora le pute tot ceea ce e neaoș, Șoșoaca le va răsturna zoaiele în cap lepădăturilor trădătoare de neam și țară!

  25
  88
  • #15 Comentariu nou

   @Dumi
   Patriotismul este cu totul altceva decat nationalismul demagogic desantat!
   Poate n-ar strica sa inveti sa faci diferenta!

   0
   0
  • #16 Comentariu nou

   @ Dumi – Care sunt lepădăturile alea trădătoare de neam și țară? Nu mă luminezi un pic? Sau doar arunci „zoaie” și habar n-ai despre ce vorbești?

   0
   0
  • #17 Comentariu nou

   Eu as intreba mai degraba care sunt patriotii? Ce inseamna patriot? Sa dai cu rahat in toate directiile inseamna patriotism? A facut vreun patriot din astia la care te gandesti, vreun sacrificiu pentru tara? Ce ii califica drept patrioti? E o intrebare retorica desigur… 🙂

   0
   0
  • #18 Comentariu nou

   Așa,dom Dumi,și cam cum zice urlătoarea asta patrioată că va rezolva problemele sărăcimii?
   Cu o nouă mineriadă?
   Cu stadioane înțesate de condamnați la moarte,ea mânuind AKM,Bazooka și o mitralieră?
   Că în afară de cățărat pe statui asezonat cu urlete,urmate de alte răcnete,la crâșmă răgând cântece patriotice…

   0
   0
  • #19 Comentariu nou

   multa prostie si multa incultura trebuie sa te apese, bah dumi, ca sa confunzi o mahalagioaca cu salvatoarea neamului, vai de capu tau

   0
   0
  • #20 Comentariu nou

   Tankule,
   Prostii si incultii nu sunt apasati niciodata de nimic, nici nu-si dau seama ca ar trebui sa ii apese ceva!
   Dimpotriva, atunci cand o ‘doamna’ avocat precum sosoaica vorbeste pe intelesul lor, au impresia ca ar fi putut sa faca si ei facultatea de drept!

   0
   0
  • #21 Comentariu nou

   „Un prost aruncă o piatră în apă și zece întelpți se chinuie să o scoată”
   E mănușă aici

   0
   0
 6. #22 Comentariu nou

  Din nou despre „absenteism”. E atît de simplu să dai vina pe „absenteism”, să-l înfierezi. „Absenteismul” – vinovatul de serviciu! Iar absenții,… absenții ar trebui arși pe rug!
  Absenteismul, dragă Vlad, apare atunci cînd votanții nu au încredere în candidați (e valabil și pentru persoane și pentru partide)! Atît!

  18
  19
  • #23 Comentariu nou

   Pana una alta… absenteismul naste monstrii… Ne place nu ne place… PSD-ul si alte mizerii de clanuri din prlament, prospera din cauza absenteismului. In loc sa nu te duci, poti vota cu 2-3 de pe lista astfel incat sa se anuleze votul dar sa scada procentele clanurilor, prin simpla prezenta… Nu cred ca e cazul sa scuzam durerea’n 3 litere a acestui popor.

   0
   0
  • #24 Comentariu nou

   @Alex : pai e mai usor sa nu gandesti, sa stai acasa si s-o faci pe filozoful de pe margine.
   Ave Cezar, doarma-n in pace !

   0
   0
 7. #25 Comentariu nou

  Uite, Vlad, de ce zic eu că șoșoaca e periculoasă. Ai aici două exemple de cetățeni al căror centru al fricii a fost deja hiperexcitat și de care șoșoaca profită din plin. Remarcă, te rog, limbajul și – mai ales – ideile de dincolo de limbaj:
  – „culmea încasați și bani pentru [La cină – presupun că vorbește despre emisiunea Ionelei]” – încasarea de bani pentru munca prestată e văzută ca rușinoasă, „trădătoare”
  – ” „noi” abia mai sunteți o adunătură nesimnificativa” – împărțirea în „noi” versus „ei”, cu „ei” incluzând pe oricine care nu e de acord cu „noi” (asta în timp ce tu înțelegi prin „noi” pe noi toți, națiunea română – cel puțin așa ți-am citit eu fraza în cauză)
  – „nu va veți mai întâlni cu manipularea ordinară din epoca Eroului Național Dragnea” – aceeași idee (rezultat al proiecției psihologice) că „ei” sunt „manipulați” de „presa, dujmanul boborului” pentru că (dezumanizare) „ei” sunt prea proști pentru a gândi singuri și suficient de proști pentru a se lăsa „manipulați”

  (Ca notă de subsol, tabloul conturat de preopinent seamănă izbitor cu tabloul desenat de naziști evreilor – fără rușine în a încasa bani de oriunde, lucrând „împotriva poporului”, mințind fără rușine, în același timp suficient de slabi pentru a fi luați în râs *și* suficient de puternici pentru a merita atacați / demantelați. Un tablou cu îngrijorătoare rădăcini antisemite, adică)
  – ești „nepatriot” și „anti-român” (și prin extensie noi cei care gândim la tine suntem tot „nepatrioți” și „anti-români”) – aceeași dezumanizare a celuilalt, aceeași dinamică in-group / out-group
  – suntem „snobi” (ironizarea unei presupuse aroganțe fără bază) și „ne pute tot ceea ce e neaoș” (aceeași acuzație de lipsă de „patriotism”)
  – și, finalul apoteotic, suntem „lepădături trădătoare de neam și țară” – aceeași retorică fascistoidă / comunistoidă care vine de la Goebbbles și de la Ehrenburg.

  Vezi tu, Vlad, șoșoaca tocmai ce reactivează fricile animalice ale unei categorii de oameni care trăiesc oricum în frică și pierduți într-o lume pe care nu o înțeleg. Karen Stenner, care a studiat fenomenul, arată că înclinațiile autoritariste (nivel bazal ridicat de activitate a amigdalei cerebrale, centru fricii, plus incapacitate de a înțelege și procesa situații complexe) sunt latente. Ele devin active în condițiile în care apare o „amenințare normativă”, adică un pericol de răsturnare a unei ordini pe care oamenii ăștia o prețuiesc pentru că e maximum ce pot ei înțelege din lumea actuală: țărișoara mea vai-vai, dacii, patrioții, sămănătoriștii. Or șoșoaca exact asta face: încearcă să trezească un monstru ale cărui mormăituri neinteligibile le vedem deja aici la tine. De-aia trebuie oprită; odată monstrul trezit riscăm să ne distrugă pe toți din prea mult „patriotism”.

  28
  5
  • #26 Comentariu nou

   @CB
   Foarte buna sinteza clișeului „Make Romania Great Again”!
   După toate aparențele AUR vine pe un val întârziat aflat în destructurare.

   0
   0
  • #27 Comentariu nou

   Plain Sight,

   😀 Nu știi că noi suntem în urmă, istoric vorbind, cu ceva ani? De vreo două ori ne-a ajut chestia asta.

   Plus intensul sentiment anti-rusesc. Memoria națională e un obstacol solid împotriva șoșocilor activiști „pe lina” Kremlinului. Că asta sunt: activiști pro-ruși, cu știință (unelte de destructurare a statului român) sau fără știință (idioți utili aceluiași scop antinațional). Deși nu cred că-i deranjează nici una dintre aceste poziții; caracteristica lor principală e simplitatea mentală, or Putin e o sculă minunată de simplificare a lumii: ei, oligarhii, cu banu’ și prostimea cu înghițit propaganda.

   0
   0
 8. #28 Comentariu nou

  Eu nu inteleg de ce o baga lumea in seama pe individa asta… Orice articol despre ea (sau despre Fifi sau despre alte aratari) e „free media”, in loc sa fie lasata sa ajunga la cosul de gunoi al politicii…

  Chiar daca ea reprezinta (din nou) guitatorii in parlament, mentionarea in articole de stiri/blog/orice nu face decat sa-i aduca prezenta media si sa-i creasca notorietatea. Parerea mea e ca ar trebui ignorata complet, oricum cei carora li se adreseaza vor sti s-o gaseasca in cosurile cu laturi din care isi iau „informatiile”…

  17
  7
 9. #29 Comentariu nou

  5 secretari de Stat și 23 de consilieri are ministrul V V la ministerul sănătătii!
  Deci un nepot de general DIE, fiu de turnător securist, om fără studii superioare(că e..vită să-și arate diploma de licență) are dăcât 23 de consilieri cu salarii de 15.ooo lei/lunar plus birouri, secretare, mașini, șoferi etc!
  Iar despre mineri, pensionari, alocații pt. copii, tichete de vacanță……nu mai e bani, că ….ie criză mondială cât și pandemică!
  Și mai există indivizi care pun botu’ la vrăjeli useristo-marxiste de 2 bani!
  Da, știu, Puie Monta și pt. cele 12 incendii din ultimile 12 luni din marile spitale românești???

  14
  31
  • #30 Comentariu nou

   Discursul este tipic pentru extrema dreaptă reacționară:
   – whataboutism (zici că nu-s capabili să-și țină atenția pe subiect – aici, șoșoaca – și le umblă mintea ca nuca-n borcan;
   – minciuni peste minciuni peste minciuni (ei știu că mint, și o fac programatic, pentru că minciuna e bâta pe care o folosesc pentru a destrăma țesătura socială românească, visul Kremlinului);
   – cuvinte încărcate emoțional, dar pe care n-ar ști să le definească („useristo-marxist” – o struțocămilă folosită doar pentru a atinge emoțiile primare ale celor care pun botul la bălmăjelile lor);
   – dispreț manifest pentru educație, dacă nu e „patriotică” aka pe placul lor;
   – și mai multe minciuni.

   Au mai încercat și alții rețeta asta. Nu le-a ținut. Șoșoaca – și ipochomenii care o urmează – sunt destinați tomberonului istoriei. Doar că până acolo, uite, ne împut pe toți.

   0
   0
  • #31 Comentariu nou

   @CB
   Dai prea multa atentie unui trol putinist care ii ‘face’ pe altii marxisti, pe modelul „hotu’ striga hotii”!

   0
   0
  • #32 Comentariu nou

   Ah, Pricinosule, tu știi că am obiceiul să vorbesc nu *cu*, ci *despre* ei…

   0
   0
  • #33 Comentariu nou

   dumi este exemplul tipic de spalat pe creier. preia pe nemestecate propaganda idolilor lui si adevarul nu mai penetreaza prin teasta lui cea groasa.

   cand legionaroizii de la partidul securistilor AUR au facut acuzatiile despre care vorbeste dumi, vlad voiculescu a dat un raspuns pe puncte.

   uite, dumi, daca tot citesti comentariile de aici, citeste si asta, poate te mai destepti nitel:

   ”Buna ziua! O sa va raspund punctual:
   1. Va intrebati de ce nu mi-am echivalat diploma de la Viena mai repede. E simplu:
   din 2001 pana in 2016 am locuit in strainatate. Acesta este si motivul pentru care nu am avut nevoie sa imi echivalez diploma.

   2. Ma acuzati ca mi-am angajat 15 consilieri. Verificati pe website, va rog. Ministrul are 8 posturi de consilier, restul sunt consilieri onorifici – si sunt cateva personalitati remarcabile acolo.

   3. Eu am venit in aceasta functie tocmai pentru a face curatenie si reforma reala, pentru a opri furturile si batjocura la adresa romanilor si pentru a ii pretui si incuraja pe cei care isi doresc cu adevarat sa serveasca interesele romanilor si Romaniei. Aveti destui membri la Viena. Intrebati-i pe ei daca diploma este reala. Altfel, este dezamagitor ca orice om de bun simt din Parlament ar putea sa voteze o motiune pe care PSD ar fi lansat-o, daca ar fi putut, inca inainte sa imi incep mandatul. Dar sa fim cu totii sanatosi!”, a răspuns Vlad Voiculescu.

   vai de capu tau.

   0
   0
  • #34 Comentariu nou

   @tank-securistul din bunic in tată de voiculescu n-are ce diplomă să arate din moment ce n-o are, a frecat-o pe la Viena 10 ani pe banii lui Nic, unchi-su, colonel în DIE, și membru în mafia Big Pharma după ’90, traficant de medicamente și alte alea, toate penale.
   VV a fost racolat acolo de servicii străine și plantat ca ministru de Ciokoloș, și acum de Mîțu la ordin extern.
   Când cineva va vedea diploma de licență a impostorului să posteze commenturi, până atunci ciocu’ mic , haștagilor de nimic….

   0
   0
  • ok, pa, dumbi.

   0
   0
  • #36 Comentariu nou

   Să analizăm acest comentariu:
   1. Minciună
   2. Minciună
   3. Minciună
   4. Minciună
   5. Minciună
   6. Minciună
   7. Minciună
   8. Minciună
   9. Minciună
   10. Omu’ a chiulit toți cei 7 ani de-acasă, n-are școală (nici măcar amărâta asta de școală românească, care scoate jumătate analfabeți funcțional), e dotat intelectual sub nivelul unui mardeiaș „multă muncă nu se cere, să fii prost, să ai putere” de cartier mărginaș – și e mândru de micimea lui. Există o anumită aroganță a decrepitudinii printre naziștii-wannabe de azi (Goodwin însuși a declarat că, în condițiile actuale, comparațiile cu regimul nazist sunt valide, mă veți scuti, dragi extremiști, de indignarea performativă care vă e semnătură stilistică).

   Plus că e incapabil să stea pe subiect – încă o trăsătură specifică pentru „the deplorables”.

   0
   0
 10. #37 Comentariu nou

  A explicat mai demult parcă CB cum funcționează chestia cu trollii, dar eu sunt tot în ceață…cum se activează așa repede pe un loc decent cum e Amar de zi? Și cum se face că oameni care scriu corect gramatical, cu nuanțe tehnice de redare a vorbirii, care par articulați, vin și vântură așa idei tâmpite?!

  Altfel, doamna în cauză e gluma proastă pe care o face la orice nuntă unchiul pilit. Da, electoratul de la noi mai face glume de unchi bețiv care pipăie domnișoara de onoare – nimic fatal, îl iei deoparte, îi dai apă și mergi înainte cu petrecerea

  7
  7
 11. #38 Comentariu nou

  Buna ziua tuturor,
  Conform reclamelor de la Europa FM, au ‘bagat’ carcasa de sosoi la Carrefour!

  9
  6
 12. #39 Comentariu nou

  Am trait pana acum intr-o democratie respectabila , ghinionul nostru ca a venit doamna Sosoaca sa strice aceasta democratie :)) . Cat despre absenteism , domnul meu si daca se inregistra cel mai mare numar de oameni care au fost pana acum tot intra in parlament cu 500 de mii de oameni :)). Asa ca merge bine propaganda de minciuni :)).

  7
  7
 13. #40 Comentariu nou

  Și, pour la bonne bouche, un pic de filozofeală: la prima vedere, cei doi șoșoci din comentarii și noi, restul părem a „vedea lucrurile diferit”. Or, asta e o minciună pe care ei o promovează și cu care noi ne mângâiem din când în când.

  Ei (nu neapărat cei doi, „ei” generic, șoșocii) *știu* că madama e un gunoi mincinos. Ce se străduiesc ei, prin minciunile lor, e să construiască o realitate paralelă. Cei mai mulți șoșoci sunt cinici: nu există oameni de bună-credință, toți mint, așa că aș putea liniștit susține „mincinosul meu”. Realitatea paralelă pe care se străduiesc s-o creeze cu minciunile lor (ați văzut că nu renunță la ele chiar confruntați cu dovezi) are un scop tactic: să zăpăcească audiența; să distrugă.

  Democrația reprezentativă – și statul de drept – au la bază Realitatea Împărtășită: toți vedem cam la fel lucrurile și există constrângeri ale realității care ne împiedică să o luăm prin porumbiște prea tare. Când această realitate comună nu mai există țesătura socială se destramă; democrația reprezentativă se dizolvă. Rămâne doar Puterea ca scop final.

  Cam asta încearcă șoșocii și tătucul lor de la Răsărit: să distrugă fibra socială și să facă loc cinicilor care caută Puterea ca scop absolut. De asta suntem nevoiți să participăm la procesele democratice, uneori ținându-ne de nas: șoșocii nu dispar niciodată. Absenteismul civic, de la vot sau din alte acțiuni prodemocratice, le lasă prea mult loc.

  19
  5
 14. #41 Comentariu nou

  Cred ca ii dati prea multa importanta acestei femei. Cu cat e mai putin mediatizata cu atat mai bine. Este prima oara cand imi pare rau ca nu se mai foloseste tovarasa, pentru ca i se potrivea. Nu poti sa spui unei asemenea creaturi, doamna.

  11
  5
 15. #42 Comentariu nou

  Aranjează în ordine cronologică Vadim Funar DD Sosoaca și vei vedea update-urile prostiei 😉

  10
  3
 16. #43 Comentariu nou

  este un mop pentru ca mass media i-a oferit o galeata in care acesta (mopul) se scalda. fara galeata nu ar fi nici mop! nu sunt galeti cata audienta face mopul!

  4
  4
  • Bugsy, nu mai cere presei sa ignore astfel de momente si schite, ca nu asta e rolul ei.

   0
   0
  • #45 Comentariu nou

   @Vlad
   Daca tot ai pomenit de rolul presei, sau mai curand al mass media, profit de ocazie si postez un pic pe langa topic (oare?).
   Rolul canalelor media comerciale este sa ofere ‘ceea ce se cere’, pentru a acapara audienta si a avea oportunitati de publicitate.
   Din pacate canalele publice (TvR, Radio Romania, …), al caror rol ar trebui sa fie educarea ascultatorilor, se prevaleaza de rolul celor comerciale pentru a motiva susele si kitch-urile difuzate!
   Si ca sa fac legatura cu subiectul: Sosoaca Ivanovici este doar partea vizibila a problemei, CNA amendeaza unele derapaje ale canalelor publice. Poate ar trebui sa impuna si unele cote de emisiuni educative. ATENTIE, ma refer DOAR la posturile publice. Si nu ma refer la R. R. Cultural, si nici DOAR la muzica clasica. Pe aceea oricum o asculta doar cei deja educati pentru asta.

   0
   0
  • #46 Comentariu nou

   @Vlad: eu ziceam ca ii acorda prea multa atentie pentru ca pur si simplu face rating. lumea se uita …ca la urs!

   0
   0
 17. #47 Comentariu nou

  Imaginea Sosoacai cu un san dezgolit si cu tricolorul intr-o mana imi da fiori. Mai ales ca pictorul se semneaza cu chirilice.

  6
  4
 18. #48 Comentariu nou

  Buna ziua Vlad,
  Postez in legatura cu intrebarea de la Europa FM:
  Sunt de acord cu obligativitatea votului, dar cu doua conditii:
  i – vot uninominal;
  ii – existenta unei optiuni [Nimeni din cei de mai sus], iar daca se depaseste un anumit procentaj se repeta scrutinul, fara ca cei de pe liste sa mai poata candida.

  6
  1
 19. #49 Comentariu nou

  Las și eu asta aici…
  Off topic: oare de ce, sau mai corect, care este motivul care te duce sa dezaprobi un comentariu, la unele chiar cu un procent mare, dar sa nu zici nimic???
  Este un blog, pe care îl citești sau nu, însă este printre puținele modalități la îndemână ca sa îți exprimi viziunea fără a fi chiar recunoscut!
  Sindromul FB. Personal, mă enervează la culme!
  Pe subiect, comentez doar faptul că trebuie expuse pusseurile doamnei „că ca” sa știm cu ce avem de-a face! 😜😁 Nu că nu am fi știut.
  Latura psihedelică a detaliat CB! 👍
  PS. Comparațiile cu Vadim sau Funar, sunt cel puțin ofensatoare la adresa numiților! Tehnic, poate fi similar…
  Marele 🐻 nu hibernează.

  0
  0