Vodafone lansează Flex, un abonament complet digital, super-configurabil, în care clientul deține controlul total [P]

Lansarea este însoțită de o campanie promoțională: toți cei care își activează Vodafone Flex până pe 26 februarie primesc câte o lună gratuită de abonament, plus un voucher de până la 100 de euro pentru anumite modele de super-smartphones de ultimă generație.

Vodafone România a lansat la începutul lunii februarie Flex, primul abonament complet digital disponibil pe piață.

Cu ceva timp în urmă, aveam un abonament de telefon care-mi scotea din buzunar vreo 50 de euro lunar pentru 2 GB de date – și mult mai multe minute de convorbire decât aș fi avut nevoie vreodată, dar eu chiar nu sunt genul care vorbește mult (în afara studioului), deci asta nu e vina operatorului.

Problema era însă cu cei numai 2 giga (și cu prețul lor, evident), care se terminau mereu prea repede.

Într-o lună, exasperat, am sunat la operatorul cu pricina. Aveam cont business (cred și eu), așa că oamenii au fost foarte amabili când i-am întrebat dacă n-aș putea plăti pentru încă unul-doi giga suplimentari, până la reînnoirea din luna respectivă. „Sigur – mi-au spus – semnați un nou contract pe doi ani, cu o nouă ofertă de 100 de euro, și puteți primi chiar 4 giga”.

Mi s-a părut… să zicem… complet ilogic. De ce nu puteam adăuga ceva la abonament, sau chiar scădea, într-o lună, dacă așa aveam nevoie? Nu era ca și cum ar fi fost nevoie să care cineva cu cârca până la mine mai mulți giga, nu? Ar fi trebuit să fie simplu, intuitiv, rapid, fără vizite prin magazine, fără telefoane în așteptare la call-center („apelul dv este important pentru noi… chiar și după 20 de minute de așteptare”). De ce să nu oferi clientului aceste facilități?

A durat ceva, dar uite că în sfârșit s-a întâmplat: Vodafone a lansat primul abonament exclusiv digital disponibil în România, care poate fi configurat și gestionat integral online și care este singurul de acest tip care oferă posibilitatea utilizatorilor de a își modifica beneficiile oricând doresc, chiar și săptămânal, în funcție de nevoile curente și fără perioadă contractuală.

Cu alte cuvinte, dacă, de pildă, săptămâna asta ai nevoie de date pentru roaming iar săptămâna viitoare nu mai ai nevoie, modificările în abonament pot fi făcute instantaneu, direct în My Vodafone. De asemenea, poți să-l anulezi oricând tot din aplicația My Vodafone, fără obligați și fără taxe de anulare.

Pentru că este un abonament atât de flexibil, el se numește Vodafone Flex – un produs caracterizat de controlul total al utilizatorului, inclusiv în ceea ce privește modalitatea de plată, exclusiv digitală, printr-un sistem de plată similar celui destinat serviciilor de video streaming, cu o recurență lunară ce poate fi modificată în orice moment în funcție de necesitățile utilizatorului. Detalii, pe pagina dedicată (plus o secțiune Q&A extinsă la final).

Iată, sintetic, ce diferențiază abonamentul Vodafone Flex de alte oferte de pe piață:

Flex este disponibil utilizatorilor de servicii mobile din România, indiferent de rețeaua mobilă, fără perioadă contractuală, pentru un cost pornind de la 7 euro pentru 30 de zile (oricum, utilizatorii din alte rețele pot alege un abonament Flex și se pot porta direct în My Vodafone).

Ce primești?

Spre exemplu, în cazul abonamentului Flex 9 clienții primesc 100 GB de trafic de internet mobil, minute și SMS-uri naționale nelimitate, dar și 400 de minute și SMS-uri internaționale pentru doar 9 euro. În plus, Flex oferă acces la rețeaua 5G Vodafone indiferent de valoarea abonamentului. De asemenea, clienții care nu pot plăti abonamentul într-o lună vor putea continua să primească apeluri pe parcursul unei perioade de grație fără a fi deconectați.

Eu am activat aseară, în doar câteva minute, un abonament Flex 12, care include 1000 de minute/SMS-uri internaționale, minute și SMS-uri nelimitat în orice rețea națională, 5G național nelimitat și 7 Gb Roaming SEE.

 Odată cu lansarea, Vodafone Flex vine și cu câteva oferte promoționale pe durată limitată: cine își activează un abonament Flex până pe 26 februarie beneficiază de o lună de abonament gratuit, plus un voucher de până la 100 de euro pentru anumite modele de super-smartphones de ultimă generație, voucher ce poate fi folosit până pe 14 martie 2021. 

Articol din categoria: ADVERTORIAL

9 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1 Comentariu nou

  In ziua de azi e mai convenabil sa ai cartela prepaid, nu abonament. Daca n-ai nevoie de roaming, mai ales in ziua de azi, cu incarcarea de 10 EUR primesti beneficii comparabile cu Flex 12, pe o perioada de 42 zile. Respectiv platesti echivalentul a <7 EUR pe luna, in loc de 12 la abonamentul ales de tine. Tot fara contract/acte si, mai ales, fara bataie de cap… Fara sa-ti dai datele Vodafone, fara sa instalezi *inca* o aplicatie de care n-ai nevoie, si *mai ales* fara sa dai numarul de card inca unui furnizor de servicii…

  Iar pentru 5G oricum iti trebuie telefon foarte nou, si 5G e doar in zone din retea, nu peste tot.

  In rest, ideea e buna, macar prin prisma faptului ca dupa 25 de ani un operator mobil mai vine si cu alte oferte, nu doar copy/paste a ofertelor altora.

  2
  0
  • #2 Comentariu nou

   Strict tehnic ai dreptate. Abonamentul e o cârjă, însă, pentru memoria mea, care e cam sită în unele direcții. La prepay trebuie să-mi amintesc regulat să încarc, ceea ce n-am reușit niciodată. Așadar eu unul prefer să plătesc mai mult pentru liniștea că nu-mi mor comunicațiile din uituceala mea.

   0
   0
  • Pe mine ma enerveaza ca nu pot plati taxa de pod de pe prepaid si nici nu pot face donatii prin SMS.

   0
   0
  • #4 Comentariu nou

   Se poate plăti orice de pe prepay, eu am făcut-o de pe o cartelă Vodafone de nenumărate ori.
   Evident, trebuie să ai banii necesari pe cartelă.
   Încarc cartela odată la trei luni, prin internet banking. Îmi ia cam 30 de secunde.
   Nu m-aș mai întoarce la abonament nici pentru un petabyte de minute internațional-galactice. Am încă în minte țepele pe care le luam cu abonamentele copiilor, care nu ‘puteau’ fi limitate în niciun fel.
   Noroc că au apărut concurenții și astfel și-a mai scos Vodafone mâinile din buzunarul meu.

   0
   0
  • #5 Comentariu nou

   De ce sa dai 7EUR/10EUR/12EUR/luna cand exista Digi cu abonament nelimitat sub 3EUR/luna? Ah, poate faci teste de viteza de 5 ori pe ora, poate asa da, insa pentru copii, acest abonament nelimitat este ideal. p.s. Folosesc 7 asemenea abonamente, nu vorbesc din povesti. Faceti voi calculul daca nu credeti ca merita: 7x3EUR sau 7x12EUR

   0
   0
 2. Interesant, multumesc pentru informatie!

  0
  0
 3. #7 Comentariu nou

  Exista Digi. Care stii, pentru vreo 3-5 euro ofera beneficii peste chestia asta de la Vodafone. Na, vad ca unii chiar vreti sa va intoarceti in vremurile cand dadeati un dolar pe minutul de convorbire.
  Te pomenesti ca esti genul caruia nu i-a placut nici „Sport pe Kiseleff” pentru ca te incurca sa te dai cu masina pe acolo. Oh, wait…

  1
  2
  • 🤦🏻

   0
   0
  • #9 Comentariu nou

   Foarte adevarat tizule 🙂
   De ce sa dai 7EUR/10EUR/12EUR/luna cand exista Digi cu abonament nelimitat sub 3EUR/luna? Ah, poate faci teste de viteza de 5 ori pe ora… Eu platesc 7 asemenea abonamente pentru toata familia, nu vorbesc din povesti. Faceti voi calculul daca nu credeti ca merita: 7x3EUR sau 7x12EUR

   0
   0

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.