Ați văzut imaginile cu flagrantul lui Dumitru Buzatu, da? Mi se pare de neuitat numărătoarea pachetelor cu bancnote din portbagaj. Etalate ca o serie câștigătoare la rummy, pachetele sunt împunse cu degetul de procuror, unul câte unul: „1, 2, 3, 4…” până când, la final, acesta întreabă, retoric: „…25. Corect?
Corect. 25 de pachete a câte 50.000 de lei pachetul, face 1.250.000 de lei.
50.000 de lei net – fără taxe, fără impozite. Fără contribuție la sănătate, fără contribuție la șomaj. Fără rețineri la sursă. “Economiile mele”, după cum spune baronul roșu PSD Dumitru Buzatu – PSD la momentul flagrantului, desigur, și în ultimii 30 de ani.
25 de pachete de 50.000 de lei.
Câți români au salariu anual de 50.000 de lei? Adică 4200 de lei lunar, net.
Pentru toți acești români, șpaga luată de Buzatu înseamnă 25 de ani de muncă. Când numără procurorii, 1, 2, 3… 25 – fiecare număr înseamnă salariul pe un an al unui român bine plătit în țara asta. 4200 de lei. 25 de ani de muncă, luați ca șperț din suma alocată de stat pentru construcția unor drumuri în județul Vaslui. Unde e baron roșu Buzatu și șef la Consiliul Județean – de mai bine de 10 ani, deja.
Ați văzut imaginile cu reținerea lui Buzatu? Ce ironie, reținerea a avut loc pe un drum asfaltat doar parțial. Poate chiar drumul din asfaltarea căruia a șperțuit Buzatu banii. Poate de-aia e neterminat, cine știe?
Dar banii aceștia dijmuiți de șeful PSD al județului Vaslui, din contractele pe bani publici, de unde credeți că vin ei? Păi, din taxele și impozitele plătite de români. Din taxele și impozitele și impozitarea muncii sutelor de mii de români pentru care un salariu de 4.200 de lei net lunar înseamnă, încă, un vis de neatins. 25 de ani de muncă aruncați într-un portbagaj, lângă o sfoară cu covrigi, o oală cu capac și sticlă de cola. „Îți mulțumesc” – pentru șpagă, zice Buzatu – „că eram pe drojdie”.
1.250.000 de lei.
Câți dintre cei care ne ascultă nu și-au numărat la un moment dat cu îngrijorare banii din portofel, gândindu-se că nu-i mai ajung până la salariu? Facturi, medicamente, haine pentru copii… Pe ce fel de drojdie rămăsese acest baron PSD, de răsufla ușurat când lua mită un sfert de milion de euro ca să aprobe plata unor contracte pe bani publici pentru lucrări ce trebuiau făcute în interesul public?
Cât de adânc merge cangrena morală a acestor personaje care stăpânesc județele României?
Vaslui este cel mai sărac județ al României. PIB-ul pe cap de locuitori aici este la jumătate față de media națională. Toată Moldova se depopulează din cauza sărăciei, iar sărăcia este provocată și întreținută de acești ticăloși, de acești infractori care s-au cocoțat la șefia județelor respective. Uitați-vă la averea familiei Buzatu. Șpaga cu care a fost prin alaltăieri nu e vreo excepție, sper că nu e nimeni atât de naiv să creadă asta. Iar el nu este în niciun caz o excepție în rândul infractorilor politici ai României.
Apropo, credeți că Dumitru Buzatu a fost vreo clipă îngrijorat că guvernul crește taxele și impozitele în România?
12 comentarii Adaugă comentariu
Mda, avem satisfactia de moment a unui baron cazut. Cazut poate pentru ca nu mai cotiza cum trebuie? Ca doar Romania nu se opreste la Barlad. Si poate nu mai cotiza cum trebuie pentru ca… era pe drojdie??
Mai raman alti 40 de baroni. Si mii de familii dedicate tari, precum familia Buzatu, slujbasi ai cetatenilor oriunde, fie CJ-uri, Parlament, Guvern, Primarii, etc.
Știi care-i ironia Vlad? Gușterii care votează și susțin astfel de baroni, sunt și cei mai afectați de hoțiile aleșilor lor.
Votanții sunt din categoria aceea “ăștia ne mai dă și nouă ceva” 😬
Adică, da, știm că-s hoți, că doar cu mici hoții ne-am preocupat cu toții, dar sunt hoți mai apropiați de noi.
Oricum, îmbucurător faptul că l-au arestat, deși e cam târziu, mult prea târziu. Genul acesta de “lider”, și-a asigurat bine familia (precum alții asemeni lui, gen Cosma în Prahova sau Oprișan în Vrancea).
„Apropo, credeți că Dumitru Buzatu a fost vreo clipă îngrijorat că guvernul crește taxele și impozitele în România?”
Cred ca a fost ingrijorat mai degraba de limitarea operatiilor in numerar la 1000 de lei per tranzactie. Saracul de el, trebuia sa se intalneasca cu ala de ii dadea spaga vreo trei ani de zile, zi de zi, ca sa incaseze tot „comisionul”.
Am vazut ca Mitrea s-a declarat dezamagit ca Buzatu a luat bani cash, “ca un cocalar”.
îți dai seama, Mitrea s-a simțit dezgustat, el fiind potlogar de calibru mare, endorsed by Adiță Năstase
Am senzatia ca se schimba garda in PSD, ca nu imi vine sa cred ca 30 ani nu l-a prins numeni pe acest strateg de la Vaslui, care se ferea dupa cum am vazut sa ia bani aiurea pe camp sa nu il prinda nimeni.
Da, nea Marcel face curat in jur
Vlad, intrebarea este de unde vin acesti bani?
1. Sunt inclusi de la inceput in suma totala a proiectului de catre beneficiar
2. Antreprenorul executa lucrarea prost, in loc de 20 cm de balast pune 10, in loc de piatra de rau pune piatra concasata, etc. A se vedea reportajul Romania te iubesc din Prahova.
Sper ca nu e nimeni atat de naiv sa creada ca e 1.
Da, păi sunt recuperați din prețul proiectului, evident – materiale mai proaste, lucrări mai ieftine, salarii mai mici, asfalt mai subțire, conducte îngropate mai la suprafață, kilometri mai scurți, toate chestiile astea pe care le cunoaștem pe pielea noastră, de decenii întregi.
Dupa cum am observat, ai nostri spagari chiar daca fac puscarie, pare ca nu au grija zilei de maine pentru tot restul vietii (exemple cat cuprinde – Adrian Nastase, elena Udrea, etc.). Asta nu poate veni decat din faptul ca ai sume mari puse deoparte (milioane de euro). Deci singura chestie care i-ar speria este sa le iei si acei bani.
Plecand de aici logica ma duce la adaugarea in legislatie a urmatoarei reguli : l-ai prins cu spaga automat sa fie declansata verificarea averii, daca este justificata sau nu. Fireste ar trebui sa pui imediat poprire pe ce detine respectivul + rudele de gradul 1 si 2.
Nu-mi spune ca este ilegal (= ar insemna prezumtia de vinovatie) pt ca asta ar insemna ca ANAF-ul nu ar avea dreptul sa investigheze marile averi sau pe cele suspecte, lucru pe care oficial il face (are un departament intreg pt asa ceva, nu?).
Dar cine sa-i sperie pe hoti, parlamentarii, care sunt in marea majoritate tot hoti?
Cred ca li se transmite ca asta e, trebuie sa incaseze una pentru echipa, sa stea ascuns un an-doi, sa dea la stat niste maruntis, dar grosul le ramane, sa nu se-ngrijoreze, mafioti suntem si ne-ajutam intre noi, nu?
cand ai pedepse de 2-3 ani pt furturi de milioane, risk-assesmentul e clar…………..ia sa fie vreo 20 de ani ( si confiscare extinsa pana la a IV-a spitza) fara eliberare pt condeieri sau alte tertipuri, sa vezi ca ciordeala nu prea mai renteaza……….