Sute de tabere internaționale de educație în portofoliul IntegralEdu

Până la urmă, singura cale sigură de evadare din sărăcie rămâne educația.

Toți părinții pe care-i cunosc sunt concentrați până la obsesie pe asigurarea celei mai bune educații posibile pentru copiii lor (începând cu părinții mei, care au făcut mereu tot ce le-a stat în putință pentru mine, din acest punct de vedere, desigur, pe cât se putea în vremurile acelea).

Sunt multe feluri în care poți construi educația unui copil și, evident, fiecare familie își face propriile planuri, după posibilități. Sunt multe școli bune de stat, multe particulare, foarte bune, la unele e greu să intri din cauza concurenței, la altele, din cauza pragului financiar, și de obicei e mai rău să fii nevoit să retragi copilul de la o școală bună decât să nu-l poți înscrie deloc la ea.

Dar, pe lângă cursurile școlare propriu-zise, mai există o metodă deosebit de eficientă de a deschide mintea copilului, de a-l pune în contact și de a-l provoca cu moduri diferite de gândire.

Este vorba despre taberele internaționale de educație.

Vă spun din proprie experiență că, pentru un adolescent confuz, care-și caută drumul și încrederea în sine, o tabără internațională poate fi o revelație.

Înainte de revoluție nu erau prea multe asemenea tabere la care puteai participa, dar una era binecunoscută și dorită de orice licean cât de cât conectat la lumea înconjurătoare: Tabăra Internațională de la Costinești.

Nu știu ce și cum au făcut ai mei, dar când treceam în clasa a XI-a am ajuns acolo, într-o vară din 1984. Două săptămâni într-o comunitate cu extratereștri de vârsta mea veniți din Ungaria, Bulgaria, Polonia, Cehoslovacia și Germania Democrată. Elevi din alte țări, profesori din alte țări, reuniți la malul Mării Negre pentru câteva zile de interacțiune, program comun, dialog, întrebări și răspunsuri, jocuri, pasiuni fulgerătoare și tot soiul de observații și descoperiri.

A fost o tabără în care am putut constata și cântări diferențele și asemănările dintre tineri de aceeași vârstă, veniți din sisteme teoretic asemănătoare dar, practic, foarte diferite. Dincolo de programele propriu-zise de studiu (lejer, era totuși vacanță), acele două săptămâni de tabără internațională au fost un moment definitoriu pentru mine. Mi-am descoperit puncte tari și atribute care nu contaseră prea mult, până atunci – că vorbesc engleză și franceză mai bine decât marea majoritate a celor de-acolo, de exemplu, că pot organiza necunoscuți, că pot fi elocvent și că încrederea de sine chiar există.

Ani de meditații la fizică și matematică n-au făcut cât acele două săptămâni în Tabăra Internațională din Costinești, din 1984.

Acum, taberele internaționale de educație sunt, evident, mult mai bine organizate, cu programe mai așezate și mai bine alcăturite, și probabil și mai confortabile (căsuțele din Costinești n-au fost niciodată vreun exemplu de lux).

Vă recomand – dacă sunteți părinți preocupați de educația copilului (sau copiilor) – să cercetați pe îndelete portofoliul de tabere de educație în limbi străine oferite de IntegralEdu, dar rezervați-vă timp serios pentru asta, pentru că portofoliul companiei numără peste 300 de oferte, în 15 țări diferite.

Lista completă a taberelor disponibile pentru anul acesta poate fi accesată aici.

Sunt tabere individuale sau de grup, recreative (care includ ore de studiu ale unei limbi străine), mixte (cu ore de studiu și activități specializate), de tip “day camp” (tabere în care studenții pot veni împreună cu familiile lor), tabere academice, tabere pentru pregătirea pentru universitate, tabere intensive, tematice și/sau vocaționale – de business, medicină, drept, jurnalism, leadership, arte șamd, o varietate năucitoare… sau încurajatoare, depinde cum privești lucrurile.

Mai multe informații despre tipurile de tabere IntegralEdu pot fi găsite aici.

Cum arată? Poate așa:

Sau poate așa:

IntegralEdu, cu o experiență internațională de peste 24 de ani, este cel mai important consultant educațional din România pentru studii in străinatate, cu birouri în București, Constanța, Craiova, Galați, Timișoara și Iași și reprezintă peste 500 de instituții de învățământ de top din întreaga lume.

3 comentarii Adaugă comentariu

 1. Even better: dragi părinți, daca inca aveți 3 țigle pe casa, zbateți-va din răsputeri sa plecați acum cu copiii voștri într-una din țările promovate pentru acest “international camp”.
  Adică, una e sa dai din Romanica 3-5k USD pentru a-ti trimite odrasla in US pt 2-3 saptamani, iar alta e sa locuiești deja acolo si sa beneficieze “by default” de mult râvnita engleză ;)

  Good Luck!

  Thumb up 0
 2. Ar fi ideal sa ne permitem toti astfel de modele educationale,dar ce facem cu cei multi si saraci???

  Thumb up 0
 3. salut
  foarte utile informatiile.
  esti urmarit pe acest website, dar nu destul ca aceste informatii sa ajunga la publicul larg. serios.
  poate la tv la vreo emisiune sa fie difuzate informatiile ar ajuta si mai mult.
  eu nu am copii si nici in Romania nu mai stau si ma gandam daca o fi vreo pagina de internet de unde se pot informa cei interesati. si sa fie promovata actiunea. sigur sunt multi care-si doresc asta pentru copiii lor.
  va doresc sa faceti cat puteti posibil sa promovati si sa informati ca viitorii parinti, bunici, strabunici si cei celor le-am urmat pasii sau determinat sa ne alegem alt drum, mandri .

  Thumb up 0