Cum să-ți asiguri biletul de concert (și nu doar)

Mergi la concerte, spectacole, meciuri de top? Înseamnă că ai reflexe bune la click și checkout. Online, biletele bune se vând ca pâinea caldă, cu luni de zile înainte de eveniment.

Electric Castle: prima tură de bilete early bird, vândute în doar o zi, cu luni de zile înainte de începerea festivalului.

Fotbal: “Într-un timp record, mai puțin de două ore de la startul procesului de vânzare a biletelor la meciul România-Spania de pe Cluj Arena, din 27 martie, toate biletele au fost comandate!”

Copiii sunt și ei reprezentați în acest atac: încercați numai să amânați pe mâine cumpărarea de bilete la un spectacol Gașca Zurli. Plânsete sfâșietoare dinspre ăla micu’, rămas fără bilet la Fetița Zurli și Tanti Prezentatoarea, vă vor învăța minte să nu mai lăsați pe-a doua zi ce trebuia să faceți pe loc.

Fascinant este că aceste explozii de vânzări se produc chiar dacă biletele/abonamentele sunt foarte scumpe. De asemenea, nu pare să conteze cât timp mai e până la evenimentul propriu-zis. Fanii riscă, plini de entuziasm. Cine știe câți dintre cei care cumpără azi bilete la un concert/meci/eveniment, cu sute sau mii de lei, vor mai fi disponibil jumătate de an mai târziu, când e programat momentul?

Poate că e ceva consecință a vreunei creșteri masive a nivelului de trai?

Nu, e pasiune, și nu e nimic nou.

Știu o gașcă veselă de reporterițe de știri care, acum vreo 10 ani, își dădeau câte o jumătate de salariu pe bilete la concerte ce urmau să aibă loc peste luni de zile, în condițiile în care ele nu știau pe la ce inundații, incendii sau catastrofe de prin țară aveau să fie a doua zi. Când ai un salariu de 1.600 de lei, îți trebuie curaj să dai 800 pe-un bilet la Madonna fără să știi dacă poți să și ajungi acolo. Iar, dacă n-ai cum, îți trebuie multă încredere de sine ca să-ți închipui că vei găsi, repede, un coleg care să-ți dea jumătatea lui de salariu pe biletul tău, acum inutilizabil.

Altfel, poate că ar fi bună o asigurare pentru evenimente neprevăzute care te-mpiedică să mergi la evenimentul mult-visat, nu? De ce nu s-a gândit nimeni la asta până acum?

Ba s-a gândit. Acum există, și asta este știrea: exclusiv pe site-ul bilete.ro se oferă asigurare de eveniment pentru cazul în care nu mai poți ajunge la concert/festival/piesa de teatru/whatever. Click aici ca să afli mai multe detalii – sau să-ți iei chiar acum un bilet cu asigurare la un eveniment mișto!

Asigurarea se adaugă la bilet cu o simplă bifă în ecranul de cumpărare. Se cheamă En Garde și este oferită de Eurolife exclusiv pentru Bilete.ro.

Ce riscuri sunt asigurate? E o listă lungă, în diferite capitole: evenimente medicale de diverse tipuri (afecțiuni, accidente, spitalizări pentru copii, că ei chiar au obiceiul să-ți facă pocinogul chiar în ziua cea mare, investigații medicale, inclusiv cele legate de “starea de graviditate” – pentru că, da, când cumperi un bilet cu 9 luni înainte de concert, mai pot apărea tot soiul de întâmplări fericite în viața omului), evenimente familiale (inclusiv nașteri, logic), evenimente materiale (spargeri, jafuri, dar și inundații în casă) sau alte evenimente (mi-au furat biletul, e grevă la aeroport, am avut accident de mașină în drum spre stadion etc).

Lista de mai sus este rezumată, desigur: acesta e un blog, nu un contract. Găsești mai multe explicații pe site-ul Eurolife, aici iar toate acoperirile sunt aici, la Termeni și Condiții.

Cât costă? 4,5% din costul comenzii de pe bilete.ro. Acum, fiecare decide dacă merită sau nu. Stan Pățitul zice că da, ca orice român care regretă că n-a avut el mintea de pe urmă.

2 comentarii Adaugă comentariu

  1. Ai incercat vreodata sa iei bilet la Berlinale? Acolo se termina biletele in 2 secunde. Aia inseamna sa ai reflexe la click si checkout. Alea care se dau intr-o zi — pana si Iohannis prinde bilete la alea ;-)

    Thumb up 2
  2. Exista Carefree demult pe eventim.ro, documentarea e buna intotdeauna inainte sa lansam o fasaita ;)

    Thumb up 0