Catalogul (tuturor) soluțiilor DIY pentru meșteri amatori și profesioniști

Știți pe cineva cu o fobie? Dar fobie-fobie, nu așa, alintătură cu fricuțe, da? Fobie de… insecte, să zicem, mai ales dintr-alea zburătoare. Orice fel de zburătoare, începând de la drosofila melanogaster în sus. Credeți că musculița bețivă nu-i periculoasă? Ei, aș! Este, pentru că deși- destul de mică pentru a fi, totuși, atacată direct, cunoaște manevre evazive, ceea ce înseamnă că-i vicleană. Țânțarul? Un ticălos țiuitor care are capacitatea înspăimântătoare de a se face invizibil când aprinzi lumina. Musca? Musca e terifiantă din cauza vitezei: o creatură care se poate deplasa prin aerul încăperii atât de iute, cu viraje atât de strânse, nu poate fi în niciun caz pașnică. Fluturii de noapte sunt îngrozitori mai ales pentru că fac zgomot când se lovesc de tavan. Bondarii sunt clar dubioși, doar pentru că nu par să se grăbească nicăieri. Libelulele sunt suspecte pentru că pot zbura la punct fix. Viespile sunt vestitorii Apocalipsei, pur și simplu, nimic de discutat aici.

Doar gărgărița este, cât de cât, acceptabilă. De ce? Pentru că vestește un măritiș. Dacă e cu măritiș, merită orice sacrificiu.

Mă uit la iubita mea cum fuge de zburătoare și mă-ntreb cum trăia înainte de plasele antițânțari. Deci nu cum trăia așa, în general, ci cum putea supraviețui într-o lume în care nu exista această minimă protecție la ferestre și uși față de pericolul mortal al unei muște intrate, vara, în sufragerie, pe fereastra deschisă.

Când ne-am făcut casa din mediul rural, am avut, practic, o singură cerere din partea ei. N-au interesat-o prea tare nici împărțirea, nici suprafețele, nici înclinația acoperișului sau altele asemenea, dar a fost inflexibilă când a venit vorba despre deschideri: toate să fie protejate cu plase antițânțari și cu tâmplărie de încredere, care se-nchide în primul rând pentru insectele care ar vrea să intre. Cu hoții ne mai descurcăm, mai negociem, dar de muște nu te poți apăra.

Am sunat pe la diverse firme, am ascultat descrieri, am stabilit întâlniri, am verificat detalii. Mi-ar fi plăcut atunci să am un catalog pe care să-l pot răsfoi, din care să pot compara, calcula prețuri și alege soluția convenabilă. Un catalog complet, exhaustiv, cu toate amănuntele necesare, nu doar un pliant promoțional.

Mi-ar fi plăcut să existe, atunci, un manual de achziții DIY precum Catalogul Brico Depôt 2018, pe care l-am primit recent pentru o evaluare de meșter amator, trecut prin viață, montaje și construcții.

Catalogul Brico Depôt 2018 a ajuns la a treia ediție și este, anul acesta, mai mare, mai detaliat, are 376 de pagini, prezintă detaliat peste 15.000 de produse (dintre care 3.000 noi, față de anul trecut) în 13 categorii distincte. Fiecare produs este fotografiat, are preț și este însoțit de câteva detalii și/sau indicații de utilizare iar multe dintre pagini includ și câte un Brico Sfat, adică recomandări concise de utilizare, cu sublinierea avantajelor produsului respectiv.

Iată, de exemplu, două pagini din segmentul de Tâmplărie, cu un Brico Sfat inclus.

Catalogul este disponibil și on-line, aici, și în aplicații iOS (aici) și Android (aici).

Bonus: pe toată durata de valabilitate a Catalogului Brico Depôt 2018 – adică până pe 23 mai – în toate magazinele se organizează tombole pentru clienți, la care pot participa toți clienții cu achiziții de peste 150 de lei (pentru fiecare 150 de lei cheltuiți, aceștia primesc un tichet răzuibil care le poate aduce premii instant sau o șansă la voucherele de 500 sau 3.000 de lei, după înscrierea codurilor fiecărui tichet pe site-ul Brico Depôt).

Vezi? Lucrurile sunt simple acum: la pagina 277 din catalog începe secțiunea Tâmplărie. Primele pagini sunt despre uși și ferestre, dar la 289 găsești soluția – adică oferta Brico Depôt de protecție împotriva țânțarilor (și tuturor celorlalte insecte zburătoare, aș, adăuga): poate vrei ceva simplu – iată plasa magnetică din polistiren, la numai 29 de lei; poate vrei o plasă-rulou pentru fereastră, de 120 de lei; poate ai nevoie de o plasă de ușă, așa că iată o variantă aici, din lamele, la 35 de lei. Orice pentru o viață liniștită, liberă de țânțari, nu? Și, dacă tot te bate gândul să redecorezi, poate te interesează și niște uși noi în casă, ce zici? Ai aici 16 pagini (pe bune, chiar 16 pagini) de uși pentru interior, cu o sumedenie de sisteme constructive. Fantezie și buget să ai.

Încă un lucru – în versiunea on-line a catalogului, poți căuta în fiecare dintre cele 15 magazine, iar stocurile sunt actualizate permanent, astfel încât știi câte bucăți mai sunt disponibile la momentul respectiv.

Concluzia mea: Catalogul Brico Depôt 2018 este, mai înainte de orice, o unealtă indispensabilă pentru pentru configurarea unui proiect DIY.

3 comentarii Adaugă comentariu

  1. Haioasă abordarea subiectului, esti jurnalist adevărat! Chiar ai plase la toate usile si ferestrele?

    Thumb up 0