Cea mai frumoasă fată din Orașul de Piatră

Iat-o mergând repede-repede, pe una dintre ulițele din mdina, ținând strâns la piept cumpărăturile. Pe insula ei pungile de plastic sunt interzise, așa că la piață primește un ambalaj de hârtie brună. Umezeala Oceanului Indian, care spală nisipul alb al insulei câteva străduțe mai în spate, saturează aerul și înmoaie hârtia; un gest imprudent și punga se va rupe iar fructele se vor risipi pe caldarâm. Să faci cumpărături e treabă serioasă.

La jumătatea uliței, wazungi. Femeile albe cad în genunchi, scoțând țipete de încântare. Fata se oprește și se lasă admirată, fotografiată. Dăruiește priviri de neuitat lentilelor foto, în lumina după-amiezii scurte de la Ecuator. Așteaptă, calmă, să i se sature spectatorii.

O zi obișnuită pentru cea mai frumoasă fată din Stone Town, Zanzibar. Ah, ce rutină…

2 comentarii Adaugă comentariu

  1. E frumoasă şi pentru că vine dintr-o lume a misterelor, a aromelor şi a unei culturi extrem de diferite. Are ochi extrem de frumoşi şi intuim un suflet bun.
    Dar mai frumoasă e Kovesi a noastra! Nu fac din ea o icoana, dar ceea ce a reusit, poate să pună pe gânduri mulţi tineri în cautare de idoli.

    Thumb up 12
    • “Dar mai frumoasă e Kovesi a noastra! ” Wow ! Just wow! cum zic americanii, ca tot sunt febletea noastra :)… Realizezi penibilul ? Nu cred… Sincer, cateodata am impresia ca astia care debitati chestii de-astea, ca si ailalti destepti care blocheaza trecerile, sunteti de fapt pesedisti sub acoperire, care au ca sarcina sa arunce in penibil opozitia… nu ca n-ar face treaba buna si singura :)

      Thumb up 0