Halucinația

Dna Olguța explică pe îndelete pe pagina ei cum a majorat PSD alocațiile copiilor, printr-o inițiativă a liderului suprem, dl. Dragnea, în ciuda tentativelor opoziției de a încurca lucrurile în Parlament – dar iată că, eroică, puterea a reușit să facă încă o minune pentru popor.

În comentarii, ovații, extaz, minutul de ură la adresa inamicului.

Adevărul este, de fapt, acesta (stenograme, transcrieri, filmări, context).

E 1984, prieteni.

33 comentarii Adaugă comentariu

 1. Vlad,

  Am impresia că în perioada asta istorică s-au adunat condiţiile pentru un “perfect storm”. Mă rog, un “shitstorm”, ca să fiu mai exact:
  – deceniile de globalizare a economiei au avut şi efecte nedorite, unul fiind constituirea unei pături de omeni care au avut de pierdut şi pe care nu i-a prea băgat nimeni în seamă. Când a apărut un glas (care părea să vorbească şi) pentru ei s-au întâmplat de exemplu Trump şi Brexit;
  – după decenii de slăbiciune şi umilinţă (în viziunea lor), elitele sistemelor de informaţii ruseşti şi-au găsit un om care să le promită împlinirea visurilor de mărire;
  – în acelaşi timp elitele vestice s-au culcat pe o ureche, considerând Rusia prea slabă ca să mai prezinte vreun pericol;
  – tehnologiile moderne şi ştiinţele aplicate au fost mult mai potrivite pentru stilul rusesc, care nu cunoaşte noţiuni precum moderaţie sau scrupule, decât pentru cel vestic;
  – ca atare, am fost luaţi prin surprindere de evoluţia rapidă, eficienţa şi lipsa de scrupule a operaţiunilor ruseşti de infiltrare, divizare, kompromat şi maskirovka;
  – anonimitatea conferită de internet împinge în faţă ce e mai rău în oameni, pentru că te poţi deda fără consecinţe la aproape orice. Simultan cu democratizarea şi de-geografizarea internetului, discuţiile legitime au fost parazitate şi aproape blocate de polarizare, manevre şi fake news;
  – ca urmare a tuturor evoluţiilor de mai sus, conversaţia democratică a fost înlocuită de o cacofonie de ţipete între grupuri ireductibile, facilitând ascensiunea extremelor.

  N-am zis nimic de China pentru că încă nu am date certe, dar e prea mare ca să stea liniştită acolo de capul ei. Dar cred că lumea lui Orwell începe să pară mai degrabă idilică, prin comparaţie…

  Thumb up 13
 2. Mulțumesc CB!
  Mulțumesc Vlad!

  Thumb up 2
 3. Ce articol la fix pt dl. CB, delirul verbal e asociat si cu halucinatiile.

  Thumb up 5
 4. “Inițial, PNL a depus un amendament care a și trecut cu sprijinul mai multor parlamentari din coaliție. Din păcate pentru PNL, amendamentul era inaplicabil deoarece presupunea preluarea excedentului de la Bugetul Asigurărilor Sociale (de la pensii) transferându-l in bugetul de stat pentru alocațiile copiilor. Evident, ca și tehnica legislativă acest lucru era imposibil și e motivul pentru care parlamentari din coaliție nu au susținut amendamentul, deoarece este ilegal sa se folosească sumele strânse din cotizațiile oamenilor pentru pensii și sa se transfere la bugetul de stat pentru alt obiectiv. In aceste condiții, liderul PSD Liviu Dragnea a depus un amendament care prevede creșterea alocațiilor copiilor cu sursa de finanțare din creșterea deficitului bugetar de la 2,55 la 2,76 la suta. Acesta a trecut cu o majoritate larga, doar câteva voturi împotriva, și parlamentarii opoziției realizând ca este varianta corecta.”

  Asta a spus Olguta Vasilescu.

  Thumb up 7
 5. Stirea pentru mine este ca bugetul de pensii are excedent!?!! De cand, cum, ce se intampla!!!

  Thumb up 3
 6. Nu stiu, din linkul trimis eu inteleg ca bugetul de pensii e pe excendent :)

  Argumentul ca ar fi pe deficit e urmatorul:
  “Excedentul de la fondul public de pensii este iluzoriu, dacă se iau în considerare pensiile speciale care nu apar în acest proiect, pentru că nu sunt plătite prin Casa Națională de Pensii.”

  Dar niciodata in trecut nu au fost luate in calculul bugetului Casei Nationale de Pensii – pensiile speciale platite de la bugetul de stat.

  Pana acum, din cate stiu, in fiecare an bugetul Casei Nationale de Pensii trebuia suplimentat de la bugetul de stat cu sume consistente pentru plata pensiilor obisnuite.

  Anul acesta pare ca nu mai este nevoie sa finantam bugetul de pensii publice.

  Thumb up 1
  • Bine, mult noroc, tovarășe.

  • Vai, ce realizare mareata. Micsoram impozitul pe venit de la 16% la 10%, dar nu lasam banii oamenilor, luam diferenta asta si o bagam direct in pensii. Si reducem deficitul.

   Realizezi ca practic e tot un simplu transfer bugetar si atat? Nu am majorat pensiile si am micsorat deficitul pentru ca am colectat taxe mai bine. Am taiat de la investitiile administratiilor locale si am dus banii in pensii. Asta am facut.

   E doar o situtaie temporara pana cand deficitul o sa revina la loc, pentru ca nu actionam asupra problemei de fond: raportul horror intre pensionari si angajati, situatie agravata pe termen lung de numarul redus de nasteri si de emigratie. Si, cu problema asta gata sa explodeze in maxim 10 ani (pensionarea generatiei decreteilor), PSD-ul mai arunca inca cateva butelii de gaz pe foc, prin desfiintarea de facto a Pilonului II. Adica peste 10 ani o sa fii complet la ce o sa poata o economie cu 2 pensionari la un angajat.

   Altfel, mergi si multumeste-i Olgutzei pentru politica ei mareata fata de tara. Incep sa cred ca nicio varsta nu e prea inaintata ca sa evadezi din mizeria asta, in care sunt destul (prea multi!) care o considera pe Olgutza mare om de stat

   Thumb up 0
 7. Ce te miră, Vlad? Că Vasilescu minte? Sper că nu. Că sunt berbeci care aplaudă ce zice fără verificare? Păi oricum sunt tot ăia care acum vreo 2 ani au căzut lați de emoție când a grăit panarama în engleză pe la ONU. Alții, am înlemnit când am auzit cum pronunță, similar unui șef de trib din Africa de acum 200 de ani. Și ne fu rușine fiindcă scria România pe ea in cadrul ăla. Nu pentru Vasilescu, ci pentru că existau emoționații de care ziceam

  Thumb up 0
 8. Ne legam din nou de forma si uitam fondul.
  Oricine din tara asta cu bun simt stie cine este si ce poate doamna Vasilescu. Nu cred ca e nevoie sa ii mai facem analiza pe text sa vedem cat de incompetenta si aroganta e. Ce era de lamurit in legatura cu Olguta s-a lamurit de multa vreme.

  Este inca masura inflationista care arunca inca 2.14 miliarde de lei in consum asa din pix.
  Actualei puteri ii convine de minune din 2 motive:
  – o sa se bata cu pumnul in piept ca a dat bani la copii ( lumea o sa uite ca a fost un amendament de ultim moment initiat de fapt de altii)
  – creste inflatia si mai mult si le e mult mai usor sa acopere maririle nominale date la bugetari

  PS. O inflatie de 5% la un cos de 2000 lei lunar iti mananca 100 lei din buzunar.

  Thumb up 2
 9. Da, sunt “doar” vreo 340 milioane de lei de fapt aruncati in consum din pix.
  Dar atentie, pentru astia trebuie sa facem credit.

  Thumb up 1
 10. Asistam dragilor la ultimele strigate ale unor hiene care au rupt Romania de aproape 30 de ani, mai mult si de cat spunea Brucan!
  Nu mai au ciolan sau este din ce in ce mai mic iar daca iei prea mult risti sa te duci la puscarie.
  Incativa ani ne vom curata de toti acesti oligarhi care astazi au un nume, ieri aveau altul, dar dorintele lor sunt la fel.
  In curand nu o sa mai fie de furat mai nimic sau cu rsicuri prea mari, pai unde sunt zilele cand devalizau o banca peste noapte si ca sa plateasca cineva au pus taxa solidaritatea in carburant..exista si in ziua de asatzi!
  Da, este din ce in ce mai greu, presa cu ochii pe ei, justitia, europa, prea multi.
  Sa vedeti jalete la alegeri, tot felul de parfuiti scosi din “lojele” lor linistite de pe la Snagov si Corbeanca!
  Mai este putin, cea fost greu a trecut!

  Thumb up 3
 11. Pana la urma ce este adevărul ? Involuntar devine adevărul ”lor” sau adevărul ”nostru”. Suntem intr-un punct in care daca mâine PSD-ul va vocifera că ei au fost cei care au inventat apa calda va exista o parte a populației care va crede din principiu, din simpatie, din obișnuința din egocentrism si sigur dintr-o variantă nedocumentată de sindrom Stockholm.
  Mesajul Olguței nu este adresat oamenilor care se gândesc cu cine să voteze, care așteaptă un program de campanie sau a celor care verifică (pe cat posibil) logica unei afirmații versus afirmațiile unor terți de față.
  Este simplu și la obiect și adresat oamenilor care simt că PSD îi reprezintă.
  Și sunt cel puțin 30%.
  Unul dintre cei care au pus bazele Declarației de Independență a Statelor Unite, Alexander Hamilton spunea că democrația este tirania majorității (parafrazez). Poate că noi suntem minoritatea, opoziția măruntă sau vocea ”nemulțumiților ce nu pot fi mulțumiți niciodată”, motiv pentru care adevărul nostru este irelevant în comparație cu adevărul lor.

  Thumb up 1
  • Nu te supara, dar ce este neadevarat in mesajul Olgutei Vasilescu? Unde a mintit?
   Ce alt adevar ai aflat tu, in urma verificarilor?
   Chiar as vrea sa aflu.

   Thumb up 0
 12. Mafioată mică și zburdalnică, las-o, bre, că suntem supărați și așa
  Nu mai posta, pe bune

  @Jim: cel puțin 30% înseamnă mai puțin de 40%. Adică nu iese de majoritate, trebuie doar ca ceilalți să meargă la vot. Iată un obiectiv la care să lucrăm…totul e să fie corectă estimarea ta

  Thumb up 0
 13. Bai, este la culme de enervant când vezi cat de pasiv este noul pnl la minciunile celor din psd. Când îi auzi cum mint in halul asta, demagogic, la fel că înainte de ’89, și când nu exista opozitie, te întrebi dacă în România este un sistem democratic real sau un simulacrului.
  Nu mai vorbesc ce declara in presa locală cei din psd, ramai tâmpit, exact că propagandiștii de partid de pe vremuri( de văzut unu’ Todor,psdist, pe Aradon.ro), ce mai, sunt complet rupți de realitate.

  Thumb up 0
 14. Efectul vomitiv al PSD este foarte bine sustinut de Olguța.
  in peisajul toxic din anturajul lui Dragnea doamna Manda devine un ingredient mai grețos chiar decât Codrin Ștefănescu.

  Thumb up 3
 15. #31

  Mai nou pensionarii si cei cu abonament trebuie sa valideze cardurile ca sa vada STB cine ce unde merge. Eu trebuie sa platesc calatoria daca am abonament sau sa dovedesc ca sunt pensionar atat. De ce sa fiu amendat ca nu vreau sa contribui la statistica STB care oricum e degeaba? La cat de aglomerate sunt si la cat de greu se misca batranii cu carucioare sacose geamantane trebuie sa stai sa validezi cardurile alea. E clar ca oamenii aia nu gandesc. Eu le propun sa validam cardurile si la coborare. E o idee. Am vazut din nou cozi cu pensionari la ghisee :D M-au napadit amintirile si mi-am amintit de copilarie…si o lacrima in coltul ochiului. :D

  Thumb up 0
  • Subventia e doar pentru pensionarii din Bucuresti. Plus ca vrea si STB statistici. In plus, in contabilitatile lor probabil apare abonament cu pretul intreg, iar la categoria discount apare pretul intreg cu minus pentru acelasi abonament. Eu zic sa nu ne dam mai destepti decat suntem.
   PS. In Londra, unde curge apa calda permanent, trebuie sa validezi biletul si la iesirea din metrou.

   Thumb up 0
  • Londra are o retea de metrou mult mai intinsa si impartita pe zone cu tarife diferentiate, d-aia e nevoie de validare atat la intrare cat si la iesire.

   Thumb up 0