Prima piesă gătită la Weber Smokefire: un tomahawk steak spectaculos, o bucată de carne pentru ocazii deosebite, deloc ieftină, cu o grosime apreciabilă, pe care trebuie s-o tratezi cu respect și atenție și pe care n-o poți găti pe un grătar obișnuit cu cărbuni sau lemn, că se face scrum până ajungi la temperatura potrivită în interior.
Avantajele Weber Smokefire sunt imbatabile în această situație: plajă foarte largă de temperatură (95-315 grade Celsius, în intervale de câte 5), sondă de temperatură cu monitorizare din aplicație (în incrementuri de câte un grad) și, evident, aroma inegalabilă de lemn ars (arțar, nuc american, cireș).
Pentru vegetarieni, am și o propunere de frigărui de legume, tot în filmarea de mai jos.
Rețeta, pas cu pas:
La final, peste steak am pus câteva bucățele de unt aromat, fulgi de sare și piper proaspăt măcinat. În filmare asta nu mai apare, dar mă puteți crede pe cuvânt că așa e chiar perfecțiune 🙂
Mulțumiri, încă o dată, prietenilor de la Camping Grill pentru Weber Smokefire. Miercurea viitoare, coaste barbecue.
7 comentarii Adaugă comentariu
Problema cu video urile astea e că sunt într-o perioadă de pauză de la carne că în concediu am exagerat. Și am cedat, am vorbit deja la măcelărie să îmi aducă coaste sâmbătă
Merg si la cuptor 🙂
Eu la cuptor le fac că nu am curte: 3 ore la 150°C în pachet hârtie de copt, apoi 5 min la grill cu glazură de miere, lămâie și chilli…lași orice
Buna idee – dar as mai coborî un pic temperatura aia – incearca 130 de grade
Buna ziua Vlad,
Concediu placut, cu sau fara gratare (banuiesc ca pleci de acasa, cu toate problemele create de picior, si nu iei gratarul cu tine).
Multa sanatate!
Multumesc, mai e pana atunci 🙂
Aahhh, scuze, intelesesem ca de luni avem ‘Desteptarea de vara’ cu echipa Striblea (im incercat sa evit exprimarea ‘echipa de rezerva’).