Tomahawk steak, reverse searing la Weber Smokefire

Aroma de lemn ars și controlul perfect al temperaturii pe o plajă largă au dus la cel mai bun antricot pe care l-am mâncat vreodată - bine, nici bucătarul nu-i de colo 😜

Un tomahawk steak… bine făcut

Prima piesă gătită la Weber Smokefire: un tomahawk steak spectaculos, o bucată de carne pentru ocazii deosebite, deloc ieftină, cu o grosime apreciabilă, pe care trebuie s-o tratezi cu respect și atenție și pe care n-o poți găti pe un grătar obișnuit cu cărbuni sau lemn, că se face scrum până ajungi la temperatura potrivită în interior.

Avantajele Weber Smokefire sunt imbatabile în această situație: plajă foarte largă de temperatură (95-315 grade Celsius, în intervale de câte 5), sondă de temperatură cu monitorizare din aplicație (în incrementuri de câte un grad) și, evident, aroma inegalabilă de lemn ars (arțar, nuc american, cireș).

Pentru vegetarieni, am și o propunere de frigărui de legume, tot în filmarea de mai jos.

Rețeta, pas cu pas:

La final, peste steak am pus câteva bucățele de unt aromat, fulgi de sare și piper proaspăt măcinat. În filmare asta nu mai apare, dar mă puteți crede pe cuvânt că așa e chiar perfecțiune 🙂

Mulțumiri, încă o dată, prietenilor de la Camping Grill pentru Weber Smokefire. Miercurea viitoare, coaste barbecue.

Articol din categoria: ADVERTORIAL, COOLINARIA

4 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    Problema cu video urile astea e că sunt într-o perioadă de pauză de la carne că în concediu am exagerat. Și am cedat, am vorbit deja la măcelărie să îmi aducă coaste sâmbătă

    1
    0

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.