Vieața la mol (V)

Da new shiet la mall e acum să lași mașina pe avarii, “ân față pe avari” chiar în buza ușii, dacă se poate, “numa’ un pic, bos, să iau ceva de la mec”.

Cu o bandă blocată chiar în marginea curbei, traficul se-mpute imediat, se fac ambuteiaje, se claxonează, se ambalează și se sfidează orice căcărează cu mașină de clasă mijlocie, fraiere, n-ai banu’ pă tine, n-ai respect.

Dacă ești bos-de-bos, lași și motorul pornit, ca s-arăți că ești în bani, ai băgat de-o sută adineauri. Gazele umplu parcarea subterană, trec nefericiți tușind pe lângă pârțâitoarea ta, copii, gravide, nu contează, jmeker is what jmeker does.

Se extinde, în același timp, populația posesorilor de certificat de persoană cu handicap și mașini scumpe, care, iată, n-au avut numai nefericiri în viață, acum au și norocul unui loc de parcare albastru, chiar în ușă.

Vieatza la mol e complexă.

18 comentarii Adaugă comentariu

 1. Nu înțeleg de ce nu le arătați și numărul de înmatriculare, doar imaginile sunt dintr-un loc public. Să vadă toată lumea cine e nesimțitul.

  Thumb up 12
  • @Costel:
   1) teoretic acolo-i spațiu privat, iar autorul ar trebui sa dea socoteala administrației mallului pe fotografierea interiorului clădirii
   2) babuinii aceia nu ar fi deranjați câtuși de putin de “ce spune lumea”.

   Thumb up 0
 2. Chestia e ca fazele descrise nu le intalnesti doar la mall. Sunt aproape oriunde vezi cu ochii. Singurii vinovati sunt cei ce ar trebui sa asigure ordinea publica. Nimic nu te educa mai repede si mai bine ca o amenda.

  Comentariu apreciat Thumb up 30
 3. Vlad, daca asa ceva se întâmpla pe un drum public, in fata unei instituții publice (e.g. O scoala), fără ca poliția sa ia măsuri, atunci era chiar ff nasol. Aici totuși este vorba despre un spațiu privat. Așadar, administrația mall-ului este răspunzătoare de pedepsirea acestor mizerii bipede (e.g. Sa le ridice căruțele).
  Cu toate acestea, administrația mall-ului nu va face mare lucru pentru ca “it’s bad for business” si pentru ca un număr infim de clienți chiar reclama astfel de practici.

  Thumb up 9
  • La ce paznici de 40 kg și 70 de ani au aceste parcări, ce să facă în fața unora cu cefele cât capacul de wc?
   Caută și ei câte un căruț cu fisa de 50 de bani pe care alți oameni le lasă între mașini.

   Thumb up 0
 4. degeaba ne ambalam noi aici despre mizeriile dintr-un astfel de loc. Acesta nu este decât rezultatul indolentei autorităților in spatiul public. Iesiti in oras si nu sunt 100m unde sa nu identifici 100 de incalcari ale legii. Si nimeni nu face nimic deci cum ar putea fi mall-ul o insula de legalitate?

  Thumb up 12
 5. Sa vina SSG si la mall cum au venit la Mega si la Lidl.
  Dar oare au curaj? Eu zic ca nu. Keep hope alive.

  Thumb up 6
 6. #8

  Jmekerii sunt jmekeri peste tot nu numai la mol. Am vazut jmekeri care blocheaza trotuarul care blocheaza porti alei etc. Nu-i vedem ca sunt dati la tv numai aia care blocheaza tramvaiele dar ei sunt printre noi peste tot. Interesant e ca nici unu nu incearca sa blocheze trenuri.

  Thumb up 3
  • Sunt si unii care au incercat.
   Adica au fost.

   Thumb up 0
  • Am văzut într-o dimineață o domnișoară… pe la vreo 50 de ani, ce și-a lăsat mașina geometric pe mijlocul trotuarului, la câțiva centimetri de bordură și aceiași câțiva centimetri de gardul viu (bine, ce ținea loc de gardul viu, dar să lăsăm asta). Trotuarul blocat de n-aveai loc să mai treci pe lângă, ce discuții cu 1 metru lăsat pentru pietoni sau alte basme, ca să-ți continui drumul trebuia neapărat s-o iei pe carosabil.
   Îi fac observație că putea să lase măcar spațiu pentru un trecător, la care șoferița îmi răspunde foarte ultragiată că… nu stă decât o jumătate de oră!!! Încuie mașina și pleacă, probabil înjurându-mă în gând, sărăcia naibii care-i strică ei ziua cu trotuarul ăla…
   Plec și eu și, după câteva secunde trece pe stradă o mașină de Piliție. Mă întorc să mă uit să văd ce se întâmplă cu parcarea instant de pe trotuar. Pilițienii trec foarte liniștiți pe lângă mașina aia și se duc mai departe.

   Deci…? Despre ce mai vorbim?
   Pilițienii ăia s-au făcut că nu văd o încălcare clară a legii undeva pe spațiul public. De ce s-ar mai sesiza cineva de cum oprește un maimuț undeva într-o parcare privată?

   Câteodată chiar mă întreb ce rost mai are să-i plătim pe toți viitorii ăștia pensionari la 40 de ani, dacă oricum nu fac nimic. Ne facem fiecare dreptate după cum putem, și ne păstrăm și banii pe care-i aruncăm acum în salariile ăstora… Ca să nu mai zic de pensii babane la 40 de ani, completate de salarii mari în posturi la Miliția Locală, bate-garzi sau alte posturi de bătăuși plătiți…

   Thumb up 0
 7. “Sa-i spunetz baieatului ca vieatza e complecsa si are multe aspecte. Dar vad ca si mata ai problemi, cine ti-o aranjat? Suna-ne si ti-l facem ieftin …”
  Filantropica.

  Thumb up 1
 8. Interesant e cum bmwul pe loc de handicap are și ecuson de handicap. Ăla are și un număr pe el și un emitent, pentru cine vrea să verifice veridicitatea actului sau eventual abuzul emitentului. Aș înclina să cred că ecusonul e real dar emis pe ochi frumoși.

  Thumb up 6
 9. Cât mai e indemnizația acordată persoanelor cu handicap?
  Văd că numai mașini de lux au.

  Thumb up 2
  • Indemnizaţia este în funcţie de gradul de handicap, accentuat, grav sau cu însoţitor! Începe cu 375, 500 şi ajunge la 1200 cea cu însoţitor! Eu am 500, handicap grav! Problema este că pe acele locuri găsesc mereu parcate maşini de oameni valizi! Mă confrunt mereu cu nesimţirea asta! Dar articolul lui Petreanu este tendenţios, ca toate articolele lui! Ce, persoanele cu dizabilităţi ar trebui să meargă cu carul cu boi sau cu vreo toroapă de maşină?

   Thumb up 0
  • Menumorut, înțelegi greșit ceea ce citești. Nu e deloc tendențios, dimpotrivă. Sunt sigur că Petreanu ne-ar dori tuturor nouă cei cu handicap să avem mașini de lux, stai liniștit, Vlad nu are nimic cu noi, dimpotrivă, trebuie să îi mulțumim că prezintă astfel de nesimțiri. E păcat că statul român nu reglementează și nu aplică acele reglementări atâtea câte există ele. Adică aș vrea să văd niște condamnări pentru uz de fals pentru asemenea cazuri – acolo unde se poate ușor dovedi că legitimația aia e un fals ordinar, chiar sunt ușor de fabricat chestiile alea, nu exista un standard la nivel de țară și nici un minim de nivel de securitate împotriva falsificării, fiecare primărie fabrică ecusonul ăla cum îi taie capul. Eu am fost nevoit să le semnalez autorităților locale că îmi trebuie ceva gen ecuson albastru, să semene cu legitimația internațională,. să aibe simbolul de wheelchair, să fie multilingv, să fie plasticat… Primisem un carton ștampilat… :D

   Thumb up 0
  • Nu doar persoanele cu handicap primesc dreptul la parcare cu și rudele, cunosc o familie cu o situație financiară foarte buna care are un copil născut cu handicap și deține mașina de lux cu certificat de handicap așa că orice generalizare e o prostie.

   Thumb up 0
 10. Salutare!

  Nu se intampla niciodata nimic impotriva acestor nesimtiti, ma refer la ceva simplu, o amenda mare si constanta, ori de fiecare data cand acest bou cu masina scumpa se grabeste si uita sa isi parcheze masina intr-un loc amenajat corespunzator.
  Dar voi observati ca aceasta proasta crestere vine la pachet cu o situatie financiara buna sau foarte buna, un fraier cu masina ieftina nu are ”curajul” sa faca asa ceva… Romanica si aplicarea bunului simt!

  MC

  Thumb up 1
 11. Nu este deloc vina jegurilor ce parcheaza asa, ci a celor de la mall… dar, na, e clientela lor, si anume cea cu bani, cum sa o deranjeze?! Mai ales ca sunt jeguri cum sunt si ei…
  La metro au facut 20-30 de locuri de parcare pentru persoane cu dizabilitati si ghice ce? Nicio persoana cu dizabilitati acolo, dar e e plin mereu… sunt locuri garantate pentru jeguri. II spun tipei de la receptie… imi zice zambind tamp “ei, ce sa le faci?”… II atrag atentia sefului de magazin si el imi raspunde la fel de tamp ca subordonata lui… “nu e treaba mea, noi am facut locurile alea pt ca asa ne cere legea”…

  Thumb up 1