Oră de geometrie la cherhana

Duminică am dat o fugă până la mare, dacă tot era frumos. La cherhanaua din Olimp, lumini și umbre. Și-așa nu mai făcusem demult o poză, două, așa că am privit detalii, linii, spirale, poligoane.

Mai încolo, am trecut la studiu în bancă – de la romburi și conuri, la diametrale de zargan pe-un disc de porțelan:

Cică sezonul la zargan ține până-n mai. De revenit.

16 comentarii Adaugă comentariu

 1. Frumos!

  Thumb up 1
 2. e prima oară când aud și văd un ZARGAN
  guvizii’s renumiți

  Thumb up 1
 3. Recunosc ca mi s-a facut o pofta… :)

  Thumb up 0
 4. Pohta ce-am pohtit. Este vorba de cherhanaua Popasul pescarilor?

  Thumb up 0
 5. Dupa peste…pofta-ti creste!

  Thumb up 0
 6. Fix în week-end-ul ăsta am ajuns și eu pe-acolo. Chiar dacă arată bine și nici mâncarea nu-i rea totuși e cam supralicitat localul iar prețurile exagerate, ca peste tot în România când e vorba de pește proaspăt. Altfel am mâncat pește mai bine gătit la vecinii bulgari la preț incomparabil mai mic, nu mai vorbesc de greci..

  Thumb up 0
 7. Salut,
  Sunt un pofticios.Anul trecut tot ascultandu-i pe acesti “nebuni frumosi”de la “desteptarea”mi se deschise brusc pofta de peste.Fusesem la sfarsit de august la 2 Mai-cherhanaua de la Micul Golf avea niste rapane delicioase,la Petya niste guvizi la fel de fabulosi iar la Vama-Veche chefalul pe plite era demential.Cu balele ca la potaia lui Pavlov imi intreb nefasta:
  -dam o fuga la mare?ii auzii p-aia de la Europafm ca dolofanira delicios la Cherhanaua Venus…Nefasta zice:-esti nebun?bati aproape 500 km doar sa manainaci peste?Bine,zic.Ma duc singur.Eh nu scapai de ea,o luai cu mine si incercaram Olimp-rapane si chefal fabuloase,Venus: midii si ceatal,Eforie:midii super,ciorba asa si asa,2 Mai-zargan,chefal si guvizi.Super.Din pacate(era perioada 1/5.oct)la Vama Veche era inchis.
  Preturi?Da,depinde cum vezi lucrurile.Sunt mari,daca ar fi sa mananci in fiecare zi la crasma insa tinand cont ca am(avem)o singura viata si la ultimul costum nu ne trebuie buzunare,merita de 2-3 ori pe an sa fugi 500 km sa iti delectezi papilele gustative.
  Mai ales ca in supermarket nu prea gasesti rapane,guvizi,zargan,palamida,biban de mare,savrid,chefal,etc…
  Cele bune ,drumuri bune si pofta buna.

  Thumb up 0